Kotimaa

KSML: Halla-aho valmis jäämään ri­vie­dus­ta­jak­si, jos se auttaa puolueen hallitukseen

Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi viime kesänä.
Kotimaa 29.4.2018 19:37 | Päivitetty 29.4.2018 20:18
STT, Kaleva

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sanoo, että voisi tarvittaessa jättäytyä rivikansanedustajaksi, jos se takaisi puolueelle paremmat mahdollisuudet päästä seuraavaan hallitukseen. Asiasta kertoo Keskisuomalainen.

Halla-aho perustelee linjaansa muun muassa sillä, että hänen henkilökohtainen osallistumisensa hallitukseen saattaisi tehdä yhteistyön hankalammaksi joidenkin puolueiden kanssa.

– Ministeriys ei ole minulle itseisarvo, vaikka toki oletus on, että puolueen puheenjohtaja on käytettävissä ministeriksi, jos puolue osallistuu hallitukseen, Halla-aho sanoo Keskisuomalaiselle.

Hallituksen kokoamisessa olisi hänen mukaansa siirryttävä asialähtöisempään linjaan.

– Että ministerin tehtävät eivät olisi pelkästään poliittisilla meriiteillä ansaittuja.

Seuraavat eduskuntavaalit on määrä pitää huhtikuussa 2019.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi Kalevan haastattelussa sunnuntaina, että hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa on erittäin epätodennäköistä. Rinteen mukaan perussuomalaisten ajatukset ja arvopohja ovat kaukana sosiaalidemokraattien ajattelumaailmasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (87)

Muilla puolueilla ei ole esittää Lauran veroista henkilöä ministerin pallille joten Halla-ahon on helppo tehdä rakentavia esityksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa Rinteen katsoa (aivan kuten muidenkin kommentoijien) että mitä euroopassa tapahtuu sosiaalidemokraattisille puolueille! Tanska on ainut poikkeus ja selvittäkää itsellenne kyseisen maan demarien linja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan Rinteen kannattaa asetella sanansa varoen. Hän ei todellakaan ole haluttu hallituskumppani. Ruotsissa sossut on jo alkaneet oppia tavoille. Kansa nyt ei tykkää enää mamutuksesta sielläkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sin/persut ovat pihalla lopullisesti seuraavien eduskunta vaalien jälkeen. Maahanmuutto vastaisuus on ainut asia miksi näitä on joku joskus äänestänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-Aho osoittaa ulostulollaan nöyryyttä, toisin kuin Rinne ja SDP. Toisaalta Halla-Ahon on parempi pysyä sivussa, minusta hänen persoonassaan on jotain yhteistyökyvyttömyyttä? Hän on paremminkin sellainen virkamies, politiikka taas perustuu pitkälti julkikuvaan. Halla-Ahon kohalla julkikuva on huono, tai näin se minulle näyttäytyy

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sorsa otti SMP:n aikoinaan hallitukseen, eikö sittemmin tullutkaan valituksi puolueen presidenttiehdokkaaksi. Rinne on tästä viisastunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho on liian älykäs ja omaa aivan liikaa faktatietoa muiden puolueiden johtajiin nähden. Halla-aho vie esim. Rinnettä tai Sipilää 6 - 0 jos faktoista keskustellaan ja sehän ei telkkarissa kovin hyvältä näytä, siksi Halla-ahoa syrjitään ja pelätään kuten monissa tv-tenteissä on nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho on liian älykäs ja faktatietoinen. Muilla ei ole mitään jakoa keskustella Jussin kanssa asioista faktapohjalta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä jussi hallaaho on nyky persuista ainoa kykenevä ministeriksi, muista huhtasaareista, oliko tavio, meri ja Eeroloista ei niinkään. jos jussi on ukkona hallituksesta niin silloin muu porukka on vain riitelemässä siellä ja hallitus kestää seuraavaan erimielisyyteen saakka, ei kompromissien mahdollisuutta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyky Perussuomalaisista ei ketään voi verrata Timo Soiniin samana päivänäkään.
Jos he olisivat olleet viisaita,ei puolue olisikaan hajonnutkaan.
Mutta vallanhimo oli liian kovaa.
Turha on Perussuomalaisten haaveilla Hallituspaikoista.
Nykyisellä joukkiolla epämääräisiä yksilöitä ei voi tulla hallitsemaan mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten demokraattinen ja puolueen sääntöjen mukainen äänestys voi olla vallanhimon osoitus:D Soinihan siinä itkuvirttä veisasi ja itkupotkuraivareiden saattamana poistui jees jees miesten ja muiden hännystelijöidensä kanssa paikalta kun äänestyksen tulos ei miellyttänyt:D

Sinisiä ei ole äänestänyt koko maailmassa ikinä yksikään ihminen joten mitään kannatusta tai mandaattia toimia yhtään missään tuolla porukalla ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitat vissiin Soinin vallanhimoa? Siitähän koko jupakassa loppujen lopuksi oli kysymys, kun hallituksessa piti pysyä keinolla millä hyvänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Hyvä poliitikko ymmärtäisi mihin on ketäkin pelaamassa ja mitä siitä seuraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se näyttää siltä, että Persut on jääny siihen pisteseen, kun edellinen puoluekokous päättyi. Samat politikot nilittää omaa surkeutaan ja haukuu muita palstoilla. Ryhtiliike ja asiaosaaminen puolueessa on vain laskee. Ainoa pelastus olisi laittomien kansainvaellus rajan yli että pääsis nousuun. Heikosti menee vaikka saumat oli ennen viimme puoluekokoust vaikka mihin. Nyt puutuu johtajuus ja nillitys tullut tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei halua persuja hallituskumppanikseen. Persujen pitää olla pääministeripuolue eli olla maan ykköspuolue jos aikoo päästä enää koskaan hallitukseen. Tod. näk. on, että se kannatus tuleen vain tippumaan entisestään, sillä nyt ne ovat todellisen nahkansa näyttänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (87)

Uutisvirta

119
Nopea sähköpyörä kulkee mopon vauhtia ja sen kuljettaminen ei käy ilman korttia – Pohjois-Pohjanmaalla niin sanotut S-pedelecit ovat vielä harvinaisia
82
Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta
50
92 miljoonan euron Eurojackpot-voitto meni Siilinjärvelle – voitosta tuli 50 miljonääriä
49
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
40
"Jokin tässä meillä falskaa" – lomamatka Kroatiaan avasi silmät: Suomi on pudonnut kelkasta, kun arvioidaan eri maiden siisteyttä
37
Oulun teatterin esitys myöhästyi – syynä myöhässä ollut lentokone, näyttelijä ei ehtinyt ajoisssa paikalle
29
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

155 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Mistä sinä tiedät että joku itse peukuttaa juttuaan? Lue lisää...
eräs vaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image