Kotimaa

KSML: Halla-aho valmis jäämään ri­vie­dus­ta­jak­si, jos se auttaa puolueen hallitukseen

Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi viime kesänä.
Kotimaa 29.4.2018 19:37 | Päivitetty 29.4.2018 20:18
STT, Kaleva

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sanoo, että voisi tarvittaessa jättäytyä rivikansanedustajaksi, jos se takaisi puolueelle paremmat mahdollisuudet päästä seuraavaan hallitukseen. Asiasta kertoo Keskisuomalainen.

Halla-aho perustelee linjaansa muun muassa sillä, että hänen henkilökohtainen osallistumisensa hallitukseen saattaisi tehdä yhteistyön hankalammaksi joidenkin puolueiden kanssa.

– Ministeriys ei ole minulle itseisarvo, vaikka toki oletus on, että puolueen puheenjohtaja on käytettävissä ministeriksi, jos puolue osallistuu hallitukseen, Halla-aho sanoo Keskisuomalaiselle.

Hallituksen kokoamisessa olisi hänen mukaansa siirryttävä asialähtöisempään linjaan.

– Että ministerin tehtävät eivät olisi pelkästään poliittisilla meriiteillä ansaittuja.

Seuraavat eduskuntavaalit on määrä pitää huhtikuussa 2019.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi Kalevan haastattelussa sunnuntaina, että hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa on erittäin epätodennäköistä. Rinteen mukaan perussuomalaisten ajatukset ja arvopohja ovat kaukana sosiaalidemokraattien ajattelumaailmasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (87)

Muilla puolueilla ei ole esittää Lauran veroista henkilöä ministerin pallille joten Halla-ahon on helppo tehdä rakentavia esityksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa Rinteen katsoa (aivan kuten muidenkin kommentoijien) että mitä euroopassa tapahtuu sosiaalidemokraattisille puolueille! Tanska on ainut poikkeus ja selvittäkää itsellenne kyseisen maan demarien linja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan Rinteen kannattaa asetella sanansa varoen. Hän ei todellakaan ole haluttu hallituskumppani. Ruotsissa sossut on jo alkaneet oppia tavoille. Kansa nyt ei tykkää enää mamutuksesta sielläkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sin/persut ovat pihalla lopullisesti seuraavien eduskunta vaalien jälkeen. Maahanmuutto vastaisuus on ainut asia miksi näitä on joku joskus äänestänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-Aho osoittaa ulostulollaan nöyryyttä, toisin kuin Rinne ja SDP. Toisaalta Halla-Ahon on parempi pysyä sivussa, minusta hänen persoonassaan on jotain yhteistyökyvyttömyyttä? Hän on paremminkin sellainen virkamies, politiikka taas perustuu pitkälti julkikuvaan. Halla-Ahon kohalla julkikuva on huono, tai näin se minulle näyttäytyy

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sorsa otti SMP:n aikoinaan hallitukseen, eikö sittemmin tullutkaan valituksi puolueen presidenttiehdokkaaksi. Rinne on tästä viisastunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho on liian älykäs ja omaa aivan liikaa faktatietoa muiden puolueiden johtajiin nähden. Halla-aho vie esim. Rinnettä tai Sipilää 6 - 0 jos faktoista keskustellaan ja sehän ei telkkarissa kovin hyvältä näytä, siksi Halla-ahoa syrjitään ja pelätään kuten monissa tv-tenteissä on nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho on liian älykäs ja faktatietoinen. Muilla ei ole mitään jakoa keskustella Jussin kanssa asioista faktapohjalta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä jussi hallaaho on nyky persuista ainoa kykenevä ministeriksi, muista huhtasaareista, oliko tavio, meri ja Eeroloista ei niinkään. jos jussi on ukkona hallituksesta niin silloin muu porukka on vain riitelemässä siellä ja hallitus kestää seuraavaan erimielisyyteen saakka, ei kompromissien mahdollisuutta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyky Perussuomalaisista ei ketään voi verrata Timo Soiniin samana päivänäkään.
Jos he olisivat olleet viisaita,ei puolue olisikaan hajonnutkaan.
Mutta vallanhimo oli liian kovaa.
Turha on Perussuomalaisten haaveilla Hallituspaikoista.
Nykyisellä joukkiolla epämääräisiä yksilöitä ei voi tulla hallitsemaan mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten demokraattinen ja puolueen sääntöjen mukainen äänestys voi olla vallanhimon osoitus:D Soinihan siinä itkuvirttä veisasi ja itkupotkuraivareiden saattamana poistui jees jees miesten ja muiden hännystelijöidensä kanssa paikalta kun äänestyksen tulos ei miellyttänyt:D

Sinisiä ei ole äänestänyt koko maailmassa ikinä yksikään ihminen joten mitään kannatusta tai mandaattia toimia yhtään missään tuolla porukalla ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitat vissiin Soinin vallanhimoa? Siitähän koko jupakassa loppujen lopuksi oli kysymys, kun hallituksessa piti pysyä keinolla millä hyvänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Hyvä poliitikko ymmärtäisi mihin on ketäkin pelaamassa ja mitä siitä seuraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se näyttää siltä, että Persut on jääny siihen pisteseen, kun edellinen puoluekokous päättyi. Samat politikot nilittää omaa surkeutaan ja haukuu muita palstoilla. Ryhtiliike ja asiaosaaminen puolueessa on vain laskee. Ainoa pelastus olisi laittomien kansainvaellus rajan yli että pääsis nousuun. Heikosti menee vaikka saumat oli ennen viimme puoluekokoust vaikka mihin. Nyt puutuu johtajuus ja nillitys tullut tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei halua persuja hallituskumppanikseen. Persujen pitää olla pääministeripuolue eli olla maan ykköspuolue jos aikoo päästä enää koskaan hallitukseen. Tod. näk. on, että se kannatus tuleen vain tippumaan entisestään, sillä nyt ne ovat todellisen nahkansa näyttänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (87)

Uutisvirta

15:43
Uudenlainen musiikkipedagogin tutkinto tarjoaa Oulussa myös kirkkomusiikin koulutuksen
15:24
Rovaniemeläinen Mika Pajuniemi toimittaa aterioita varakkaiden turistien yksityiskoneisiin – "Loman jälkeen halutaan kotoista ruokaa" Tilaajille
15:13
Entinen pääministeri Antti Rinne valittiin eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi
15:08
Kova tuuli sytytti Ra­nual­la tur­ve­au­man pa­la­maan
15:05
Filee­raus­veitsi näyttää tämän kalan rinnalla leikkikalulta – Timo sai jään alta itsenäi­syyspäivänä ­siian, joka yltää kahden tiskialtaan päästä päähän: "Nyt tuli rekordi!"
14:59
Puolitoista tuntia jonotusta puhelimessa – Verohallinnolle moitteita huonosta asiakaspalvelusta
14:55
Poliisi pyytää havaintoja kateissa olevasta 16-vuotiaasta pojasta
54
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
46
Hallitus istunut vajaan vuorokauden - oppositiosta sataa jo rankkaa arvostelua
42
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin
25
Kärpät ja kuusi muuta seuraa solmivat jättimäisen yhteistyön: Koskettaa yli 2500 pelaajaa – "Suurin seurayhteistyö koko Suomessa"
18
Lakon vuoksi jumiutuneet lähetykset saapuvat uuden postin mukana – Posti pyrkii toimittamaan lähetykset jouluksi, mutta viimeiset kirjeet voivat saapua perille vasta tammikuussa
15
Kysyimme, mikä on Oulun budjettikirjaan ilmestynyt Oulu.com-sivusto ja mitä tapahtui Mun Oululle – "Nämä kaksi asiaa ovat menneet budjettikirjassa sekaisin"
13
Omenaakaan ei voi tuoda EU:n ulkopuolelta ilman kasvinterveystodistusta – kasvintuhoojien leviämistä ehkäistään kiellolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image