Kotimaa

KRP selvittää Muhammad-pilakuvien julkaisun laillisuutta

Mielenosoittajien lisäksi Muhammed-pilakuvat ovat herättäneet KRP:n.
Kotimaa 13.2.2006 18:29
STT
Keskusrikospoliisi selvittää, onko Suomen Sisu -järjestö rikkonut lakia julkaistessaan profeetta Muhammadin pilakuvia kotisivuillaan. KRP:n tiedottajan Tuula Kyrénin mukaan pyyntö juridisten seikkojen selvittämiseksi tuli sisäministeriöstä. Kyrénin tietoon ei ole tullut, että kukaan olisi jättänyt asiasta tutkintapyyntöä.

- Tilanne on se, että KRP selvittää ministeriön pyynnöstä asiaa. Selvityksissä ei ole vielä tämän päivän aikana päästy mihinkään lopputulokseen. Huomiseen menee ennen kuin asiaan saadaan jotakin valoa, Kyrén kertoi STT:lle maanantaina.

Suomen Sisu ilmoitti viikonloppuna julkaisseensa tanskalaisen Jyllands Posten -lehden kohua herättäneitä pilakuvia profeetta Muhammadista kotisivuillaan. Pilakuvissa profeetta esitetään terroristina.

Kansallismieliseksi itsensä nimeämä järjestö sanoi kuvien julkaisemisen olevan vastalause Ruotsin valtiolle. Ruotsin turvallisuuspoliisin ja ulkoministeriön kerrottiin sulkeneen kansallismielisen Sverigedemokraterna-puolueen ja sen äänenkannattajan SD-Kurirenin sivut kohuttujen pilakuvien julkaisemisen jälkeen.

Ruotsin turvallisuuspoliisin johto myönsi soittaneensa sivuja ylläpitävään Levonline-yhtiöön, joka sulki sivut oma-aloitteisesti. Sivut aukaistiin myöhemmin, kun niistä oli poistettu kiistelty kuva.


Supo: Ei uhkaa kansalliselle turvallisuudelle

Kansanedustaja ja eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Jari Vilén (kok.) vaati tuoreeltaan, että viranomaiset puuttuvat Suomen Sisun toimintaan ja kuvat poistetaan järjestön sivuilta. Vilén katsoo, että pilakuvien julkaiseminen on vastuutonta ja kuvat uhkaavat Suomen turvallisuutta.

Suojelupoliisi oli maanantaina asiasta eri mieltä. Apulaispäällikkö Hannu Moilanen totesi STT:lle, ettei Supo ole pilakuvien suhteen toimivaltainen vaan asia kuuluu rikospoliisille.

- Suojelupoliisi on turvallisuuspoliisi, joka seuraa Suomen valtion turvallisuutta vastaan kohdistuvia uhkia. Tässä tapauksessa ei voi sanoa, että mitään välittömiä uhkia Suomen valtiota vastaan olisi syntymässä.

Moilasen mukaan suojelupoliisi seuraa kaikkia tämäntyylisiä ilmiöitä ja tästäkin asiasta on käyty keskustelua. Pilakuvista on myös ilmoitettu asianomaiselle vastuulliselle viranomaiselle eli tässä tapauksessa rikospoliisille.

Moilanen ei halunnut ryhtyä spekuloimaan, millä edellytyksillä kysymyksestä tulisi suojelupoliisin asia.

Suomen Sisu -järjestön kotisivuilta ei ainakaan alkuiltaan mennessä ollut poistettu kohua aiheuttaneita pilakuvia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

15:48
Bachin kantaatin mottona on, että älä tuomitse liian ankarasti – Vanhan musiikin festivaalilla Oulussa voi tehdä syyllisyyden kokemisen ja siitä vapautumisen matkan Tilaajille
15:22
Kesätyöhaku alkaa Kempeleessä – vaihtoehtoina kunnan työt, kesätyöseteli sekä kesäyrittäjyys
15:16
Punaista päin kävelleet jalankulkijat jäivät auton alle Rovaniemellä
15:13
Traktori suistui katolleen ojaan Kiiminkijoentiellä Oulussa
15:10
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Siikajoella – rekkakuski auttoi vöihin roikkumaan jääneen kuljettajan ulos autosta
15:05
Suomalaisen Sonja Laukkasen tutkimusmatka tyssäsi koronaviruksen sulkemassa Kiinassa – hostellin koirakin puri niin, että oli mentävä tarkistettavaksi sairaalaan Tilaajille
14:41
Kolttamuusikko Jaakko Gauriloff palkittiin elämän mittaisesta kulttuurityöstä Tilaajille
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
30
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
21
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
13
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image