Kotimaa

KRP selvittää Muhammad-pilakuvien julkaisun laillisuutta

Mielenosoittajien lisäksi Muhammed-pilakuvat ovat herättäneet KRP:n.
Kotimaa 13.2.2006 18:29
STT
Keskusrikospoliisi selvittää, onko Suomen Sisu -järjestö rikkonut lakia julkaistessaan profeetta Muhammadin pilakuvia kotisivuillaan. KRP:n tiedottajan Tuula Kyrénin mukaan pyyntö juridisten seikkojen selvittämiseksi tuli sisäministeriöstä. Kyrénin tietoon ei ole tullut, että kukaan olisi jättänyt asiasta tutkintapyyntöä.

- Tilanne on se, että KRP selvittää ministeriön pyynnöstä asiaa. Selvityksissä ei ole vielä tämän päivän aikana päästy mihinkään lopputulokseen. Huomiseen menee ennen kuin asiaan saadaan jotakin valoa, Kyrén kertoi STT:lle maanantaina.

Suomen Sisu ilmoitti viikonloppuna julkaisseensa tanskalaisen Jyllands Posten -lehden kohua herättäneitä pilakuvia profeetta Muhammadista kotisivuillaan. Pilakuvissa profeetta esitetään terroristina.

Kansallismieliseksi itsensä nimeämä järjestö sanoi kuvien julkaisemisen olevan vastalause Ruotsin valtiolle. Ruotsin turvallisuuspoliisin ja ulkoministeriön kerrottiin sulkeneen kansallismielisen Sverigedemokraterna-puolueen ja sen äänenkannattajan SD-Kurirenin sivut kohuttujen pilakuvien julkaisemisen jälkeen.

Ruotsin turvallisuuspoliisin johto myönsi soittaneensa sivuja ylläpitävään Levonline-yhtiöön, joka sulki sivut oma-aloitteisesti. Sivut aukaistiin myöhemmin, kun niistä oli poistettu kiistelty kuva.


Supo: Ei uhkaa kansalliselle turvallisuudelle

Kansanedustaja ja eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Jari Vilén (kok.) vaati tuoreeltaan, että viranomaiset puuttuvat Suomen Sisun toimintaan ja kuvat poistetaan järjestön sivuilta. Vilén katsoo, että pilakuvien julkaiseminen on vastuutonta ja kuvat uhkaavat Suomen turvallisuutta.

Suojelupoliisi oli maanantaina asiasta eri mieltä. Apulaispäällikkö Hannu Moilanen totesi STT:lle, ettei Supo ole pilakuvien suhteen toimivaltainen vaan asia kuuluu rikospoliisille.

- Suojelupoliisi on turvallisuuspoliisi, joka seuraa Suomen valtion turvallisuutta vastaan kohdistuvia uhkia. Tässä tapauksessa ei voi sanoa, että mitään välittömiä uhkia Suomen valtiota vastaan olisi syntymässä.

Moilasen mukaan suojelupoliisi seuraa kaikkia tämäntyylisiä ilmiöitä ja tästäkin asiasta on käyty keskustelua. Pilakuvista on myös ilmoitettu asianomaiselle vastuulliselle viranomaiselle eli tässä tapauksessa rikospoliisille.

Moilanen ei halunnut ryhtyä spekuloimaan, millä edellytyksillä kysymyksestä tulisi suojelupoliisin asia.

Suomen Sisu -järjestön kotisivuilta ei ainakaan alkuiltaan mennessä ollut poistettu kohua aiheuttaneita pilakuvia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

287 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image