Kotimaa

Kris­til­lis­de­mok­raa­tit panisi kaiken sokerin verolle

Kotimaa 12.10.2018 13:52 | Päivitetty 12.10.2018 13:53
STT

Kristillisdemokraatit kannattaa Suomeen sokeriveroa, joka olisi puolueen mukaan terveysperusteinen ja paikkaisi vuoden 2017 alussa poistuneen makeisveron jättämän aukon.

Sokeriveroaloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.), jonka mukaan sokerin kulutusta vähentävälle terveysperusteiselle verolle on edelleen kansanterveydellinen tarve.

- Suomalaiset syövät ja juovat edelleen liikaa sokeria. Kasvavalla sokerinsyönnillä on kansanterveydellisiä ja taloudellisia vaikutuksia, Räsänen kertoo puolueen tiedotteessa.

Puolueen mukaan sokerivero kohdistuisi tasapuolisesti eri tuoteryhmiin ja perustuisi elintarvikkeisiin lisätyn sokerin määrään. Verolle pantaisiin niin Suomessa valmistettu kuin maahantuotu sokeri sekä kaikki maahantuodut sokeria sisältävät tuotteet.

MAINOS

Kommentoi

Siinäpä tuli sokeripoliiseille urakkaa, jos kaikki sokerit. Koivunmahlan juoksuttajatkin otetaan kiinni, ja verolappu kouraan, samoin vaahterasiirappi. Terveys ksylitolikin verolle, ja hampaat narisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskonnot verolle! Kaikki höpinään hurahtaneet verolle. Johan rupeaisi järki selkiintymään ja onni lisääntymään kansan syvissä riveissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskonto on vielä haitallisempaa kuin sokeri, ja sitä pitäisi verottaa moninkertaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sokerin lisäksi suola myös verolle, niin elämä on mautonta, hajutonta, terveellistä ja kallista, mutta mahdollisimman tylsää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image