Kotimaa

Krista Pärmäkoski huolissaan il­mas­ton­muu­tok­ses­ta: "Siihen se on mennyt, että meilläkin pitää tykkilumilla hiihtää"

Hiihtäjä Krista Pärmäkosken puvussa inspiraatiota olympiamenestyksestä.
Kotimaa 6.12.2018 21:21
Markku Uhari

Yhdessä puolisonsa Tommi Pärmäkosken kanssa Linnan juhliin saapunut maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski sanoo, että kutsu Linnan juhliin tuntui hyvältä.

– Aika kiireinen vuosi on ollut. En paljoa ehtinyt kotona käymään. Matkapäiviä tuli paljon, koska kisat olivat kaukana, Pärmäkoski sanoo.

Hän arvioi lähtevänsä juhlista melko varhain, koska huomenna on edessä kisamatka.

– Ilmastonmuutos on tärkeä teema ja näkyy meidänkin lajissa. Olemme hiihtäneet tykkiolosuhteissa ja Rukallakaan ei ole koskaan ollut noin huonoja olosuhteita, kuin nyt oli.

– Siihen se on mennyt, että meilläkin pitää tykkilumilla hiihtää, Pärmäkoski harmittelee.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei muuta kuin renkaat suksien alle, ja sitten oman maun mukaan joko luisto- tai pitolaakerit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika monia kiinnostaa, myös kuntoliikuntana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuota lunta viimetalvena ihan riittämiin ja on nytkin lapissa vaan onhan se hienompaa hiihtaa ulkomailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Krista vosi olla yhtä huolissaan ilmastonmuokkauksesta. Mutta kaikilla tuntuu menevän iloisesti sekaisin ilmastonmuutos, ilmaston muokkaus ja paikallinen sää, joka vaihtelee vuosittain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentämällä pääse näppärästi aina leireilemään ja kisaamaan sellaiseen paikkaan, missä on lunta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kilpaurheilu pitää turhana saastuttamisena kieltää. Kaikenlainen urheilukisoihin matkustus urheilijoilta ja penkkiurheilijoilta kiellettävä.

Samoin laskettelukeskukset saastuttavat monella tapaa, lisäksi automatkat tuntureille tuhoavat luontoa. Jäähallit, uimahallit ymym. kuluttavat esim. energiaa.

Nämä pois maailmanlaajuisesti. -Ai eikö poisteta. No, se ei yllätä. Maapallon tuho siis jatkuu, aikuisten oikeesti ei tulevien sukupolvien elämän mahdollisuudet ketään kiinnostaneetkaan.

Mulle kaikki heti- ajattelu pitää saada pois ja luonto etusijalle, tai saamme katastrofin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen ei voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen muuttunut aina tutkikaa paremmin historiaa ainut uhka on liika väestönkasvu etenkin aasian ja afrikan maissa ps.palataanko "keskiaikaan"miten luulette muuten minkään onnistuvan kestävän kehityksen kun kaikki perustuu kulutukseen ja huom.suurin päästöjen aiheuttaja on laivat etenkin rahti 1 vastaa 50milj.autoa miettikää sitä kun syyllistätte autoilua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on ihmisen toiminnan seurauksena kasvanut 40% teollisen vallankumouksen seurauksena ja on nyt suurempi kuin kertaakaan viimeisten 800 000 vuoden aikana. Pohjoisen napajäätikön pinta-ala elokuussa on nykyään puolet siitä mitä se on ollut ennen teollista vallankumousta ja koko edeltävän vuosituhannen aikana. Älä ole todellsuuden kiistäjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saanen muistuttaa, että hiilidioksiidia on ilmakehässä huimat 0,04 % siis neljä prosentin tuhannesosaa. Mitä enemmän hiilidioksidia, sitä paremmin kasvit eli hiilinielut voivat. Olisi suurta tyhmyyttä alkaa keräämään hiilidioksidia ilmakehästä pois ja vielä suurempaa tyhmyyttä kuvitella, että niin voitaisiin edes tehdä. Saastuttamista voitaisiin toki lopettaa, mutta siihen talouseliitti ei ole valmis, mistäs sitä jatkuvaa kasvua muuten tulisi? Tarvitaan kertakäyttökulttuuria, että raha liikkuu rahamiesten taskuhin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan rullaluistimet !! hiihtäkää "Juhannuksena" ! ei tartte lumesta olla huolissaan. Miksi valittaa lumen puutteesta ja tykkilumesta.
Kesälläkin pääsee hiihtopaikalle polkupyörällä , kun ei ole lunta ja liukkaat kelit, varusteetkin voi vetää "kärryllä" kunnes pyöräilee kilpailupaikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menette kilpailuihin autolla tai lentokoneella ei kannattaisi puhua ääneen että on huolissaan ilmastomuutoksesta. Kaksinaamaista hommaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tuhatpäinen yleisö ajaa tai lentää perässä :-) Kaikki asuvat viikkotolkulla hotelleissa, joissa lakanat vaihdetaan ja pestään joka päivä. Olisko ilmastotalkoisiin osallistuvia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikaa liikaa ilmastohössötystä älkää sitten hiihtäjät lentäkö kisoihin hiihtäkää kisapaikoille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta keskiyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image