Kotimaa

Krista Kiuru: Sote-valiokunta käy lausunnon kimppuun maanantaina – riippuu hallituksesta riittääkö aika

Sosiaalidemokraattien Krista Kiuru johtaa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaa, jonne sote-uudistus siirtyy seuraavaksi. KUVA: Jukka Vuokola
Kotimaa 22.2.2019 18:57
Kirsi Turkki

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) kertoi eduskunnassa, että nyt lähdetään liikkeelle siitä, että valiokunnan ensimmäinen sote-uudistusta koskeva kokous pidetään maanantaina kello 11 alkaen. Silloin valiokunta saa tilanneraportin perustuslakivaliokunnan esittämästä lausunnosta.

– Käydään heti maanantaina lausuntoa läpi ja jatketaan heti tiistaina. Toivomme tämän päivän tietojen pohjalta, että valtioneuvosto antaisi oman vastineensa kokonaisuudesta tiistain ja keskiviikon aikana.

Kiurun mukaan kysymys siitä riittääkö sote-valiokunnalla aika tehdä mietintö on parasta esittää hallitukselle, koska hallitus antaa valiokunnalle nuotit siitä, millä tavalla tässä hallituksen sote-uudistuksessa edetään.

– Kyllä on tiedossa, että valiokunnalla on työaikaa käytännössä ensi viikko. Ongelmat ovat tuttuja valiokunnalle ja pääosin samoja. Valtioneuvoston piirissä joudutaan harkitsemaan millä tavalla ongelmat voitaisiin selättää ja perustuslaillisuus turvataan. Nyt on kysymys kolmannen kerran siitä, että tutut ongelmat pitäisi selättää ja onhan tässä joukko uusiakin ongelmia.

Kiuru vakuutti, että sosiaali- ja terveysvaliokunnassa on kova työmoraali, kaikki olemassa olevat tunnit aiotaan istua. Hän ei vielä osannut sanoa, aikooko valiokunta kuulla asiantuntijoita.

MAINOS

Kommentoi

Eu komissio( Suomen isäntä) ärähtää soten nurin kun ei ole kysytty isännän mielipidettä vaan yritetään nurkan takana tehdä kysymättä omavaltainen päätös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä eduskunta menettää arvostelu kyvyn.Jos päästää läpi puutteellisen laki-esityksen.
Huonontaa kansalaisten perus---oikeuksia tasa---vertaisena kansalaisena made in Suomi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehokas poliittinen broileri kiuru. Muistan kuinka krista pyörremyrskyn lailla kulki läpi eduskunnan ja vakuutti edustajille kuinka edullinen kansalaisille olisi jos TV-lupamaksun hoidettaisiin verotuksellisin keinoin. Nyt meillä on TV-vero, ja kanavia on monta jotka kaikki toistavat ohjelmia yhä uudestaan. Minua kiusaa myös se, että tuottajat ja studiohenkilöt syövät ja juovat veronmaksajien kustannuksella aamupalat ja kenties myös muut ateriat päivän mittaan. Vai pitääkö paikkansa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SOTE on katastrofi kansalle ja valtava - mallia '' Esperi '' - kermankuorinta-automaatti sijoittajille suoraan verovaroistamme.

Käytännössä - myös ulkomaisille - sijoittajille annettaisiin verotusoikeus Suomessa. - Se ON maanpetos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi valita!?
Niin olen ymmärtänyt, ettei ole pakko ottaa yksityistä.
Kuka hullu vailtsee yksityisen, jos siellä on sama hinta kuin julkisella, mutta huonompi hoito!
Sekin vaikuttaa useimpien valintaan, jos yksityinen kiikuttaa rahat ulkomaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:28
Analyysi: Paljastiko Heinäluoman ilmoitus Sdp:n sisäisen kisan EU-pestiin? Kumpula-Natri: "Minulle on ollut itsestään selvää, että Eero on käytettävissä"
10:19
Tunnistamaton sähkölaite aiheutti säteilyhälytyksen liminkalaisessa romuliikkeessä
10:05
Analyysi: Altavastaajan rooli sopii Suomelle – keltanokkamiehistöltä vaaditaan täydellistä onnistumista, jotta matka jatkuu Bratislavan mitalipeleihin Tilaajille
10:05
Auto suistui bussipysäkin liikennemerkkiin ja mäntyyn Oulun Maikkulassa
9:58
STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa
9:46
St. Louis Blues etenee Stanley Cupin finaaleihin – Joonas Donskoin San Jose lähtee kesälaitumille
9:43
USA:n osavaltio sallii ihmisruumiin kompostoinnin vaikka puutarhan lannoitteeksi
29
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
23
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
13
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
9
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
9
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
8
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image