Kotimaa

Köyhyys ei hellitä – yli 400 000 henkilöä elää alle mi­ni­mi­bud­je­tin

Noin 440 000 ihmisellä tulot eivät riitä kohtuulliseen vähimmäiskulutukseen.
Kotimaa 27.10.2016 9:36
STT, Kaleva

Noin kahdeksalla prosentilla suomalaista eli noin 440 000 ihmisellä tulot eivät riitä kohtuulliseen vähimmäiskulutukseen, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreesta raportista.

Noin 12 prosenttia suomalaisista elää suhteellisessa köyhyydessä eli heidän tulonsa alittavat EU:n suhteellisen köyhyysrajan.

Molempien mittarien mukaan köyhien määrän ennustetaan pysyvän tänä vuonna samalla tasolla kuin vuonna 2014.

Tulojen jääminen alle minimitason on yleisintä yksinasuvilla, yksinhuoltajilla, opiskelijoilla ja työttömillä.

Vaikka perusturvan riittävyys on viime vuosina parantunut, se ei kaikissa kotitalouksissa riitä kohtuulliseen vähimmäiskulutukseen. Esimerkiksi yksin vuokralla asuvan, perustyöttömyyspäivärahan varassa olevan käytettävissä olevat tulot ovat asumiskustannusten jälkeen vain 71 prosenttia minimibudjetista.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (110)

Muistan -70 luvulla kaikki oli toisin. Ajateltiin maata ja sen ihmisiä kokonaisuudessaan. Oli vahva AY liike, Oli vahva teollisuus.
Valtiovalta ohjasi kehitystä ja jakoi toimeentuloa. NYT AHNEUS on saanut vallan. Enemmän ja enemmän pitäisi jäädä pörssiin jaettavaa. Ay liike joka takaisi huonompiosaisille toimeentuloa on MÖRKÖ joka on liian vahva. Valtio joka perii veroja jaettavaksi huonompiosaisille ON MÖRKÖ. Rahat viedään veroparatiiseihin ym. onhan näitä syitä miksi kukaan ei tee mitään. SIPILÄ on suuren rahan renkipoika muutamine omine miljoonineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus rakastaa uhkapeliä, panoksena heikompiosaiset. Yritysverotuksen kiristäminen lopettaisi pelureiden, sijoittajien ja hyväveljien keskinäisen hyväntahtoisen kisailun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on mallillaan kun suomalaiset ei pysty enää itseään elättämään vaan valtion pitäis herkut kantaa nokan alle.Mitäs äänestitte temareita ym vassaripellejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

muistan aivan selvästi kun sipilä lupas korjata asian kempeleen montussa tukioineen mutta toisin kävi kun pallille pääsi unohti kaikki mitä lupas söivät vain lasten makkarat ja mehut laskiais päivänä siinä oli heidän pää tavoite..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suomessa tuo köyhyys indexi on muutenkin ihan vinksin vonksin ja nää tutkimukset ihan potaskaa kun valtion antimet on noin 800e vähemmän kun mitä sen pitäisi olla jos se nyt olisi johonkin indexiin sidottuna tai edes hyvinvointia tavoitteleva, eli suomessa köyhät elää ja on elänyt alle tuon indexin jo vuosi kymmeniä niin miten noita etuja voidaan sitten edes pitää jonkin sortin kannustimena.

silkkaa huuhaata tää meno suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää olla kiinni trendissä, jossa kulutetaan vähemmän, mutta nautitaan luksuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tälläinen suhteellisen köyhyyden mittari on täysin väärä mittari tämän päivän Suomessa mittaamaan kohtuullsta vähimmäiskulutusta. Fakta on se että Suomi saavutti 60- luvulla tason jossa välttämättömät perustarpeet tulivat kaikille kansalaisille tyydytettyä. Kaikki köyhyys tämän jälkeen tarkoittaa suhteellista köyhyyttä johonkin toiseen ihmiseen verrattuna. Eli ihmiset eivät pysty tekemään samaa mitä naapuri tai muu serkun tuttu. Mutta nälässä tai asunnotta ei kenenkään ole tarvinnut elää 50 vuoteen.

Ja koska nyt joku sanoo että miksi Suomessa sitten on ruokajonoja tai asunnottomia niin siksi koska oma valinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa tässä maassa tukee koskaan enää olemaan hallitusta joka haluaisi köyhyyttä poistaa. Viimevuosikymmenet on menty koko ajan kyynisenpään ja kansaa hajottavaan suuntaan. On aivan sama mikä hallitus meillä on, kaikki elävät omassa kuplassaan ja väittävät hyvää saavansa aikaan. Jo 80 -90 luvulla talousnerot varoittelivat tulevasta ilmiöstä ja se käynyt toteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joskus sitä itsekin ihmettelee miten tää maailma oikein on. kesäkuun palkka 470€, heink. 1100€, viime kuussa 1050€ ja hyvin pärjään. Tällä hetkellä kämppä Espanjassa, kaksi Pietarissa ja neljä Suomessa, joista vain yksi edullisesti vuokrattuna (jää itselle 150€/kk. Pitäisi olla köyhää muttei vaan ole ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

taitaa olla espanjan verot maksamatta ja yhtiovastikkeet.ehka ei edes 730 lomaketta espanjan verottajalle. myohemmin siita tulee kallis lasku.10000€ on 730 lomakkeen täyttämättä jättäminen.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan hallitus tehnyt tulonsiirtoja köyhiltä rikkaille ja firmoille ja pakolaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kataisen hallitus (Kok, SDP, Vasemmisto, Kd, Vihreät) aloitti mittavan verouudistuksen jossa peruselinkustannusten verotusta päätettiin korottaa roimasti. Sipilän hallitus on jatkanut tätä samaa verouudistusta jossa asumisesta ja elämisestä tehdään entistä kalliimpaa. No, ei tarvi olla talousasiantuntija kun ymmärtää että verouudistus rankaisee kaikista eniten juuri köyhempiä kansalaisia.

En ymmärrä miksi pienituloiset valittavat valtion etujen leikkaamisesta kun pitäisi valittaa kasvavista menoista ja veroista. Vielä vähemmän ymmärrän miksi pienituloiset äänestävät SDP:tä, Vasemmistoa ja Vihreitä koska nämä puolueet ovat kaikista pahimpia korottamaan asumisen ja elämisen verotusta.

Sinänsä koomista että sosiaali-yhteiskuntaa haluavien kannattaisi äänestää kapitalisteja koska kapitalismilla tämä hyvinvointiyhteiskunta loppujen lopuksi rahoitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eeehheheee,,keskusta ja kokoomus sipilän johdolla on koko ajan kurittanut pienituloisia,,eehheeeettä aika paha vai mitä?:):)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

noin, 440 000 on 8 % koko populaatiosta eli viidestä ja puolesta miljoonasta. Tähän määrään mahtuu aika paljon sellaista porukkaa, jolla ei kuulukaan olla tuloja. Todellisuudessa köyhien prosentuaalinen osuus on selvästi suurempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on ihan oikeasti vähintään miljoona köyhää. Tilastokikkailut ovat sitten toinen asia. Ei hyvältä näytä Suomen tulevaisuus..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aina on köyhyys hävettää ainakin minua on jotenkin aina ollut alemmuuskompleksi kun ei koskaan ole ollut toisten veroinen ,aina on jollakin lailla sorrettu aina on ja ikuisesti väliinputoaja joka iki sessä luokassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hyvinvointivaltio" on pyramidi joka on jo alkanut sortumaan, velkaa jo yli 100milj!!!!! Kun tämä kaatu lopullisesti niin tulee rumaa jälkeä.

Elämä on peliä, on olemassa vain voittajat ja häviäjät. Olipa systeemi mikä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenpä se köyhyys vähenisi kun leikataan vain köyhiltä ja annetaan helpotuksia ennestään rikkaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täh? Köyhyyskö ei muka hellitä? No mutta eihän sille mitään yritetä tehdäkkään, päinvastoin, Sipilän porvarihallitus haluaa kasvattaa tuloeroja. Rikkaat rikastuu köyhien kustannuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (110)

Uutisvirta

25
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
22
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
14
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
13
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
10
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
9
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä
8
Harkimo vihjaa loikkauksesta: "Huomenna selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt -eduskuntaryhmään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image