Kotimaa

"Kova tarve osoittaa, että tehdään jotain Turun iskun jälkeen" Oppositiosta hallituksen esitykset maahanmuuton ongelmien torjumiseksi kosmeettisia tai vanhoja

Sampo Terhon mukaan suunnitelmissa on muuttaa kansalaisuuslakia. KUVA: Valtioneuvosto
Kotimaa 31.8.2017 14:27 | Päivitetty 31.8.2017 21:16
STT

Oppositiopuolueiden mielestä hallituksen budjettiriihessä esittämät toimet maahanmuuton ongelmien torjumiseksi ovat pääosin kosmeettisia tai jo käytössä olevia.

- On kova tarve osoittaa, että tehdään jotain Turun iskun jälkeen, mutta ei olla mietitty, mitä se käytännössä tarkoittaa tai mitä lisäarvoa saadaan, sanoi muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson STT:lle.

Turun joukkopuukotuksen seurauksena turvallisuusasiat nousivat tärkeäksi teemaksi hallituksen budjettiriihessä. Kansallisen turvallisuuden lisäämiseksi esitettiin muun muassa, että laittomasti maassa olevien majoittamisen rangaistuskäytäntöjä selkeytetään. Lainmuutos voisi koskea tilanteita, joissa ihminen aktiivisesti estää viranomaisten toimintaa laittomasti maassa olevaa auttaessaan.

- Missä kohtaa auttaminen muuttuu aktiiviseksi auttamiseksi? Kuulostaa sellaiselta esitykseltä, joka asettaa tavallisia suomalaisia, jotka ovat halunneet auttaa hädänalaisia ihmisiä, epävarmaan tilanteeseen oikeusturvan näkökulmasta, Andersson sanoi.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kyseli Twitterissä, mikä on se arvo-maailma, jossa halutaan tehdä lähimmäisen auttamisesta rikos. "Toivottavasti kyseessä väärinymmärrys". Myös SDP oli huolissaan siitä, että paperittomien auttamista oltaisiin laajasti kriminalisoimassa.

Myös vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon mukaan hallituksen toimenpide-esitykset terrorismin torjumiseksi herättävät huolta ihmisoikeuksien kunnioittamisesta.

Turvapaikkaprosessien nopeutus sai kiitosta

Yhtenä keinona hallitus esitti, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista tehdään uhka-arvio ja heidät otetaan tarvittaessa säilöön. Muun muassa perussuomalaiset muistuttivat, ettäkielteisen päätöksen saaneiden säilöönotto yksilöllisen uhka-arvion perusteella on mahdollista jo nykyisen ulkomaalaislain nojalla.

- Toimet maahanmuuton parempaan hallintaan ovat pitkälti kosmeettisia tai jo aiemmin päätettyjä eikä niiden voi katsoa vähentävän maahanmuuton turvallisuusriskejä, kirjoittivat puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri tiedotteessaan.

Oppositio kiitteli laajalti sitä, että turvapaikkaprosessien nopeuttamiseksi luvattiin lisää rahaa.

- Käsittelyn nopeuden lisäksi on tärkeää, että turvapaikkaprosessi on laadukas. On pidettävä huolta turvapaikanhakijoiden oikeusturvasta, jossa nyt on vakavia puutteita, Aalto sanoi tiedotteessa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Terho muisti vielä Perussuomalaisten puolueohjelman ja teki siitä oman version. Siinä sininen tulevaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Persut piti heittää hallituksesta kun nyt hallitus toteuttaa Perussuomalaisten linjaa. Se oli siis teatteria jota silloin pelattiin. Saisitte hallitus herrat hävetä tekojanne, mutta ettehän te etes osaa hävetä. Orpo ja Sipilä häpesi kesällä Halla-ahon mielipiteitä ja nyt ratsastatte niillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvopohja kateissa.... Nyt kelpaa peesata Hallaahoa... Sampo sampo antoko juhad ja örpö luvan rasistisiin höpötyksiin??? Hyi kuinka läpinäkyvää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sampo Terhokin on viimein ymmärtänyt kansan syvimmät tunnot, ja koettaa pysyä karusellissa kyydissä. No nyt se on jo myöhäistä sen vaalit näyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansaa taas kuunneltiin Ministeriö sai lisää rahaa :)
Käykääpä katsomassa Suomen oikeusministeriö rakennetta.
Siellä on toimintoja "joita laki velvoittaa", mutta kukaan kansalainen ei halua, varsinkaan jos ne kurjistaa veroina omaa elämää.
Tässä on eräs malliesimerkki suomen korruptiosta. Luodaan turha tarve, laki jollekkin jolla ei ole mitään merkitystä tai tilausta loppuasiakkaan kannalta ( eli veronmaksajan) ja kun joku näsäviisas siitä menee kysymään, että miksi teillä on kokonainen osasto tutkimassa esim onko saamelaisilla mukava olla (Demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden yksikkö). Vastauksena on lakoninen "no se on se laki semmoinen ja sitä on noudatettava"
Vaikka pitäisi kysyä , no miksi se laki on tehty, kuka sen teki, voidaanko se poistaa ja voidaanko estää ettei hän/he pääse tuhlaamaan yhtään enempää muiden rahoja.

Tuollaisen ministeriön työ nro 1 kuuluisi olla oikeustajun vastaisten toimintojen karsiminen ettei siitä laista tule jotain mitä kukaan ei halua noudattaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terhon heitto on vain kansalaisia ja äänestäjiä nuoleskeleva populistinen möläys, jonka suhteen Terholla ei ole aikeitakaan toimia. Suunnitelmia voi olla, mutta niitä ei ole aikomuskaan toteuttaa kuten ei toteutettu EU-ero äänestystäkään eikä Perussuomalaiset ole tehneet mitään eurosta eroamisenkaan suhteen vaikka molemmat olivat vaaliteemoja, joilla äänestäjät narutettiin äänestämään Perussuomalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:46
Uutistoimisto Bloombergin lähde: Nokia harkitsee yritysjärjestelyjä, yhtiön osien myyminen mahdollista – Nokia ei kommentoi
10:41
Mielenosoitus keskeytti Hietasaaren hakkuutyömaan hakkuut jälleen torstaiaamuna
10:38
Pohjois-Pohjanmaan hirvivahinkokorvausten määrä laski reippaasti – Kainuun tilanne päinvastainen
10:01
Epäilyt kasvavat: Koronavirus voi ehkä sairastuttaa jo kerran oireettomaksi todetun uudelleen
9:49
Helsingin yliopistossa on kehitetty hoitoa keliakiaan – siedätyshoidosta vehnän gluteenille on saatu hyviä tuloksia
9:40
Potkut saanut panimotyöntekijä ampui kuoliaaksi viisi ex-kollegaansa Yhdysvalloissa
9:22
Näin koronatilanne etenee: Suomessa kymmeniä epäilyjä, Virossa todettu ensimmäinen tapaus ja Kiinassa vähiten viruskuolemia kuukauteen
23
Moni poliisi harkitsee alan vaihtamista, sillä kiire, väkivalta ja henkilöstövajaus kuormittavat – Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrynen toivoo pikaisia toimenpiteitä
18
Kuusamo satsaa miljoona euroa maastopyöräilyyn – Rukalle rakennetaan useita uusia reittejä
17
Koronaviruksen Italiasta saanut sairastui Suomessa ja hakeutui hoitoon – "Meni kuin Strömsössä", sanoo HUS:n ylilääkäri
15
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
14
Turvapaikanhakijat ja pudasjärviset tarvitsevat vastaanottokeskuksen Lukijalta
12
Takuusäätiö: Opintotuen takaisinperintä olisi syytä sitoa indeksiin – Ministeri Kososen mielestä korotus on kohtuullinen
7
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image