Kotimaa

Kouvolan Sanomat: Ää­rioi­keis­to­lii­ke jakoi Mag­neet­ti­me­di­aa ja kahakoi Kirk­ko­päi­vil­lä

Kotimaa 26.5.2015 17:33 | Päivitetty 26.5.2015 17:46
STT, Kaleva

Äärioikeistolaisen Suomen Vastarintaliikkeen jäsenet kahakoivat järjestyksenvalvojien kanssa viikonloppuna Kouvolassa. Asiasta kertoo Kouvolan Sanomat. Kahakka alkoi, kun Suomen Vastarintaliike jakoi Kirkkopäivät-tapahtumassa luvatta Magneettimedia-lehteä.

Kirkkopäivien viestintäpäällikkö sanoo lehdelle, että järjestäjät olivat pyytäneet jakajia poistumaan, mikä oli johtanut pieneen nujakkaan. Tilanne oli kuitenkin jo rauhoittunut poliisin saavuttua paikalle.

Ylen uutisten tietojen mukaan kahakassa oli mukana samoja miehiä kuin Jyväskylän kirjastopuukotuksessa vuonna 2013.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi useita henkilöitä kirjastopuukotuksesta alkuvuodesta. Heidän joukossaan oli Oulun pippurisumuteiskuun vuonna 2012 osallistunut mies. Tiedossa ei ole, oliko oululaismies Kouvolan kahakoijien joukossa. Kouvolan tapaukseen osallistui kymmenkunta aktivistia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Lehtiä jakaneet nuoret miehet olivat asiallisia toimissaan ja perustelivat oikeutensa jakaa julkisella paikalla sanomaansa. Se, että järjestysmies omavaltaisesti yritti estää mihinkään syyllistymättömien henkilöiden vapaan liikkumisen julkisella alueella, kertoo siitä, että valmiiksi tuomittuja saa kohdella epäoikeudenmukaisesti.

Jospa, joku olisi yrittänyt estää vasemmisto huligaania, niin mellakka olisi ollut valmis. Hyvä, että ottivat tapahtumat videolle, jotta järjestysmiehen omavaltaisuus saadaan todistettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärkkäisellä asiointi jää kyllä entistä vähemmälle, kiitos näiden muistutusten. Sinällään harmi, sillä hyviä tuotteita sieltä löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi, voi sentään! Äly hoi, älä jätä! Mitä varten niitä lehtiä piti mennä sinne jakamaan!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa Kouvolassa olla eri säännöt kuin muualla tässä maassa jos kerran mielivaltaisesti saavat päättää mitä lehtiä saa jakaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siinä lehtien jakamisessa mitään laitonta ollut. Sen sijaan seurakunnan ja järjestyksen valvojien toiminnassa sen sijaan oli. Sanoisin jopa laitonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos lehteä jaettiin tilaisuuden ulkopuolella, niin jakamisen estäminen on laitonta. Sen sijaan tilaisuusalueella on tilaisuuden järjestäjän lait. Ei K-kauppaankaan saa mennä jakamaan Lidlin mainoksia ilman K-kauppiaan lupaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alue oli puomein rajattu muusta alueesta kävelykadulla.

Kouvolan kaupunki oli luovuttanut kyseisen alueen kirkkopäivien käyttöön päivien ajaksi. Se ei ollutsiis yleistä aluetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voiskos joskus näille ääripöyristyjille olla parempi strategia olla ottamatta sitä tarjottua lehteä ja täts it?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että suomalaisia tiedotetaan vaihtoehtomedioiden olemassaolosta! Harmillista, että jotkut kokevat vapaan tiedonvälityksen uhaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kyynel joku jakoi lehteä, jonka sisältö (faktoja!) eroaa "kirkkopäivien" porukan uskonnosta ja mielipiteistä sekä todistaa heidän olevan tietyn uskon hyödyllisiä hömelöitä. (sionismi ei ole kristinuskoa muutes!)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan asiaa oli siinä lehdessä jota he jakoivat, mielenkiinnolla olen lukenut ja yhdyn heidän kantaansa monessa asiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet siis samaa mieltä näiden kansallissosialistien kanssa jotka havittelevat valtioliittoa Ruotsin vastaavan porukan kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa äänestää lompakollanne, se vaikuttaa kyllä ennenpitkää !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä yksipuolisen kuvan annetaan. Itse asiassa kirkon työntekijät ja järjestyksenvalvojat olivat ylittäneet valtuutensa ja jos nämä aktiivit olisivat halunneet, olisi järjestyksen valvojat joutuneet syytteeseen. Mutta juttu on selvästi kirjoitettu vääristellen tosiasiallisia tapahtumia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tuo magneettimedia tulee vielä postilaatikkooni, niin kiellän koko ilmaisjakelun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmisto ei ainakaan nujakoi ja jaa mitään noin älytöntä kuin Magneettimedia on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

27.1.
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
27.1.
Ettan vire kestää lentopalloliigassa, nyt kotisalissa talttui Hurmos: "Onneksi pelaajat pystyvät repimään ratkaisevan eron, kun valmentaja ei saa mitään aikaan"
27.1.
Analyysi: Oulun valtuusto kokoustaa kuin sillit purkissa – auttaako tiivis tunnelma päättämään isoista säästöistä? Tilaajille
27.1.
Turun synagogaa töhrittiin maalilla holokaustin muistopäivänä – presidentti Sauli Niinistö pitää töhrimistä huolestuttavana
27.1.
Päävalmentaja Jukka Jalonen Ruotsin EHT-turnauksen lähtökohdista: "Sopivan haastavaa itsellekkin"
27.1.
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti
27.1.
Yhdysvaltain sotilaskone putosi Afganistanissa – Taliban väittää ampuneensa koneen alas, USA kiistää Talibanin osallisuuden

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Enontekiön kunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image