Kotimaa

Koulutustaso heijastelee maa­han­muut­toa­sen­tei­ta

Tutkimuksessa penseimmin humanitääriseen maahanmuuttoon suhtautuivat ihmiset, joiden koulutustaso oli perus- tai kansakoulu tai ammattikoulutus. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 4.7.2015 10:25 | Päivitetty 4.7.2015 15:09
STT, Kaleva

Matalasti koulutetut suhtautuvat keskimääräistä torjuvammin humanitääriseen maahanmuuttoon, selviää oululaisen Kalevan teettämästä kyselystä.

Penseimmin humanitääriseen maahanmuuttoon suhtautuivat ihmiset, joiden koulutustaso oli perus- tai kansakoulu tai ammattikoulutus. Näistä ryhmistä lähes kaksi viidestä kannatti pakolaiskiintiöiden pienentämistä.

Keskimääräistä suopeammin maahanmuuttoon suhtautuivat yliopiston käyneet ihmiset. Myös toisen asteen kouluna lukion käyneiden näkemykset poikkesivat selvästi suopeampaan suuntaan ammattikoulutetuista.

Vasemmistoliiton, vihreiden ja RKP:n äänestäjistä lähes puolet kannatti pakolaiskiintiöiden suurentamista. Perussuomalaista puolestaan lähes kaksi kolmesta halusi pienentää niitä.

Taloustutkimus haastatteli kyselyä varten tuhatta ihmistä kesä-heinäkuun vaihteessa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (73)

Mistä johtuu että maahanmuutomyönteisyys on suurinta tuottamatonta työtä tekevien tulonsiirroilla elävien keskuudessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli ihan mieleeni ajat ennen EU:ta. Media kirkuin kaikista tuuteista, että "vain maanviljelijät ja punkkarit vastustavat EU:ta". Aivopesu teki tehtävänsä ja kansa äänesti eliitin haluamalla tavalla. Samoin nyt muokataan kansan mieleipidettä; "vain juntti, tyhmä, kouluttamaton ja lahjaton suhtautuu maahanmuuttoon kriittisesti"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Typerät ja viisaat vastustavat maahanmuttoa.

Kysymyksiä positiivisesti maahanmuuttoon suhtautuville:
Pieneneekö etnisten suomalaisten osuus maahanmuuton lisääntyessä? Harkittuna ja tietoisena tekona eikö maahanmuuton suosiminen ole täten kansanmurhaa?
Miten monikulttuurisuus edistyy pienentämällä etnisesti harvinaisen ja pienen ihmisryhmän kokoa ja kulttuuria ja kasvattamalla väkilukuisempien idän ja etelän kulttuurien kokoja?

"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." -Muammar Gaddafi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari kysymystä.
Miten tutkimus tehtiin? Missä tutkimus tehtiin? Miksi otos vain tuhat?
Miten otettiin huomioon ajankohdan vaikutus otoksen laatuun? Paljon ihmisiä on lomalla pois kaupungeista.
Miten asuinpaikka vaikutti asenteisiin? Miten ihmiset kohtaavat maahanmuuttajia elämässään? Ovatko kohdatut maahanmuuttajat korkeasti koulutettuja vai luku- ja kirjoitustaidottomia?
Missä tutkimusaineistoon johtava linkki, eli kestääkö vertaisarviointia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen tohtori ja työssäni opetan muualta tulleita korkeakouluopiskelijoita. Se porukka on mahtavaa, ja ei voi muuta kuin toivoa, että he jäisivät Suomeen työhön ja perustaisivat tänne yrityksiä. Samalla olen kuitenkin äärimmäisen kriittinen kouluttamattomien ja takapajuisen, aggressiivisen, naisvihamielisen ja oikeastaan fasistisen uskonnollisen kulttuurin omaavien maahanmuuttajien tänne tuomisen suhteen. Emme tarvitse heitä ja he vain vievät maatamme huonoon suuntaan.

Valitettavasti Suomessa varsinkin akateemisten ihmisten parissa vallitsee ahdistava ja sananvapautta rajoittava etnofasismi, jonka johdosta jokainen maahanmuuttoa kritisoiva leimataan rasistiksi, moraalittomaksi ja tyhmäksi. Tiedotusvälineet ja yliopistot ovat tässä suhteessa kaikkea muuta kuin puolueettomia, objektiivisia ja sananvapautta ajavia. Pikemminkin ne ovat rappeutuneet maahanmuuttomyönteisen agendan propagandavälineiksi. Onneksi nyt näkyy merkkejä siitä, että ainakin Suomessa ollaan pääsemässä yli siitä hyvyyspsykoosista, joka on jo vienyt Ruotsin tuhoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

täydellisemmin asiaa tuskin voi kiteyttää. Ei yliopistoporukoissa voi sanoa mitä todella ajattelee barbaariyhteiskuntien tulokkaista. Mussolini-kortti räpsähtää välittömästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissa puhutaan ahtaasta mielipidekäytävästä meillä kuplasta-kumpaisessakin on suurin osa korkeastikoulutettuja.
Tuleekin mieleen toimiiko koulutusputkemme aivopesulaitoksena jossa omalle ajattelulle ja mielipiteille ei ole tilaa/aikaa ja näin saamme ihmisiä jotka palvovat kuuliaisena kyseenalaistamatta sokeasti sitä mitä eliitti haluaa ja joka palvelee sen tarpeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ollut töissä ulkomailla kv työyhteisössä ja olen akateemisesti koulutettu ja EN keksi yhtään järkevää /perusteltua syytä maahanmuutolle! Maastamuutolle syitä alkaakin sitten löytymään aivan eri tavalla. Kaksi kysymystä maahanmuuttoa ihannoiville A) Miksi sitä tarvitaan (tässä suurtyöttömydessä)? B) Mikä on tarvittava määrä maahanmuutolle, vai loputtomiin - kai teillä on ajatus siitä olemassa, että mikä on "suotuisin" raja maallemme?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saunaanko ovat menossa?

En todellakaan halua maahamme vieraita kansallisuuksia. Vaikka kuinka ylistetään erilaisten kulttuurien
yhdessäasumista, niin se ei onnistu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mulla on hirviän ristiriitaiset ajatukset kun olen ollut ruotsissa maahanmuuttajana siis siirtolaisena ja me käytiin töissä ja oli muitakin maalaisia työkavereina mutta se on tosiaan jos ei ole enää töitä ja palasin suomeen se on tosiaan helppo olla kotona jos saa elannon ennen meillä piti tienata itse kaikki mutta en osaa sanoa mitään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kouluja on käyty n. puolet elämästä ja voin sanoa että tämä suomalainen maahanmuutto- "keskustelu" on jättänyt mieleeni epäluulon maanmiehiä kohtaan. Kaikki tietävät mikä on esim. vanhustenhoidon yhä vain paheneva tilanne ja kyllä - puhumme tasan samojen hupenevien resurssien jakamisesta. Katsokaapa muuten Ruotsin yhteiskuntarauhaa ja erästä Human Rights Watchin rikostilastoa (aihe ollut täälläkin otsikoissa). Länsinaapurimme on Euroopan mestari ja maailman kakkonen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"matalastikoulutetut ovat yleensä heitä, jotka joutuvat jakamaan naapurustonsa ja koulunsa maahanmuuttajien kanssa"
Joo ihan kivan vastaväitteen ootte keksineet (joka keskustelun yhteydessä sama juttu tulee esiin), mutta en usko hetkekäkään, että kaikkien näiden ns. kriittisten mielipiteet perustuisivat johonkin omakohtaiseen kokemukseen. Kyllä se on ihan suppean maailmankuvan aiheuttamaa mustavalkoisuutta jota myös matala koulutus heijastelee hyvin monilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli kun maahanmuuttajat valittavat rasismia, kyseessä on kokemuksista kumpuava, vakavastiotettava väite. Mutta kun suomalaiset valittavat maahamuuttajien käyttäytymisestä, omakohtaisia kokemuksia ei olekaan, ja kaikki kumpuaa vain matalamielisestä muukalaisvihasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkimustuloksen raflaavalla otsikolla pyritään leimaamaan perusteettomaan maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvia. Naivit hyväkkäät pyrkivät rakentamaan vastikkeettoman rahan jakamisesta yleistä normia. Eräs verotonta palkkaa nauttiva Nobel-palkittu presidentti möläyttelee näkemyksenään että Suomessa ei ole työhaluisia. Lahjoittakoot omat varansa Afrikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Facebookin maahanmuuttovastaisia ryhmiä tutkiessa huomaa nopeasti, että tämä "elämän kova korkeakoulu" on jäsenien joukossa vallitseva koulutus. Voisikohan tästä tehdä jotain yhteenvetoa koulutuksen ja maahanmuuttokriittisyyden suhteen? Taloustutkimus voisi avata tulosta vähän laajemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matalasti koulutetut ovat yleensä suoraan tekemisissä humanitaaristen maahanmuuttajien kanssa, korkeasti koulutetut vaihto-oppilaiden ja expattien kanssa. Kannattaa siis kysyä matalastikoulutetuilta, heillä on käytännön kokemusta asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voiko tämän kyselyn lukea jostakin kokonaisuudessaan? Itseäni kiinnostaisi kovastikin tämän kyselyn otantamäärä sekä kysymysten asettelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahneus ja itsekkyys näkyy sitä enemmän mitä kovemmin lähestytään keskiluokkaa. Matalan tason ihmiset yrittävät päästä keskiluokkaan ja keskiluokka haluaa pysyä siinä. Ylempi keskiluokka on sivistänyt itseään töihin pääsyn lisäksi muutenkin ja ymmärtävät, että kaikilla ei ole sama tilanne. Ollaan valmiita antamaan pois omistaan ja auttamaan, suhteellisestikin kaikkein eniten. Ylemmässä keskiluokassa asuu se hyvyys ja sielun sivistys jota ei muilta luokilta löydy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylemmälle keskiluokalta voidaankin kerätä jatkossa rankemmin veroja. He kun ovat niin suvaitsevaisia, että he hyväksyvät pakolaisten aiheuttamien kulujen siirtämisen enemmän heidän maksettavaksekseen. Koska myös Suomesta löytyy köyhyydessä eläviä ja ylempi keskiluokka on niin vastuullista, niin näiden köyhimpien tulotasoa voidaan reilusti korottaa ja tämäkin parannus voidaan tehdä ylemmän keskiluokan veroja korottamalla. Näinhän se menee jos tutkimus pitää paikkansa. Vaan ei taida käytännössä näin mennä ja tutkimuskin on ihan ö-luokkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (73)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Pirkanmaan maakunnassa sekä Enontekiön kunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image