Kotimaa

Koulu-uupumuksesta ja liiallisesta internetin käytöstä voi muodostua noidankehä

Jos käyttää liikaa internetiä, kiinnostus koulunkäyntiin voi kadota. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 23.5.2016 12:13 | Päivitetty 23.5.2016 12:17
Kaleva

Liiallinen internetin käyttö edistää koulu-uupumuksen kehittymistä ja päin vastoin. Koulu-uupumus voi puolestaan johtaa digiaddiktioon.

Suomen Akatemian rahoittamassa tutkimuksessa digiaddiktion ja koulu-uupumuksen välinen yhteys todettiin sekä peruskoulussa että lukiossa.

Tutkimuksen mukaan liiallinen internetin käyttö voi johtaa koulu-uupumuksen kautta myös masennukseen. Digiaddiktiolle altistutaan puolestaan erityisesti silloin, kun kiinnostus koulunkäyntiin häviää ja nuoresta tulee kyyninen.

Tutkimuksen mukaan digiaddiktioon ja koulu-uupumukseen on tärkeä puuttua erityisesti yläkouluiässä.

Masennusoireet ja myöhäisnuoruuden koulu-uupumus ovat tutkimuksen mukaan yleisempiä tytöille kuin pojille. Pojat puolestaan käyttävät tyttöjä useammin liikaa internetiä.

Tutkimukseen osallistui yhteensä yli 3000 helsinkiläisnuorta.

MAINOS

Kommentoi

Voisiko osa näistä homekoulu epäilyistä selittyä jatkuvalla näyttöpäätteen ja puhelimen ruudun tuijottamisella.Silmä ja pääsärkyä siinä tulee kun laitteita kymmenenkin tuntia vuorokaudesta tuijottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä uuvuin aikoinaan kouluun vaikkei internettiä ollutkaan, kiitos sairaiden opettajien jotka arvostivat oppilaita ja antoivat numeroita vanhempien ammattien mukaan, samoin pärstäkertoimen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö niiden koulujen pitänyt siirtyä käyttämään pelkästään internettiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image