Kotimaa

Koronavirus puhututtaa, muttei aiheuta suurta huolta, sanovat Suomeen matkustaneet kii­na­lais­tu­ris­tit – Huolellinen hen­gi­tys­suo­jien käyttö vähentää pelkoa

Kiinalaiset Ella Jackson ja Joe Pang seurasivat Helsingissä kiinalaista uudenvuodenjuhlaa, joka järjestettiin Kansalaistorilla eduskuntatalon liepeillä. Etelä-Kiinassa Shenzhenissä asuva Pang sanoo, että hänen kotikaupungissaan pelko koronaviruksesta on vähäinen, koska kaupunki sijaitsee kaukana viruksen alkulähteiltä Wuhanista.
Kotimaa 24.1.2020 17:55
Petteri Lindholm

Kiinassa käytetään hengityssuojia, vaikka käynnissä ei olisi laajaa epidemiaa. Tavallista on, että esimerkiksi tavallista kausiflunssaa sairastava pukee maskin kasvoilleen julkisilla paikoilla liikkuessaan.

Viime päivinä koko Kiina on kuhissut nopeasti levinneestä koronaviruksesta, mutta useimpia ihmisiä virus ei juuri huoleta, sanoo Suomeen lomamatkalle saapunut Kevin Ye.

– Itseäni tauti ei pelota. Kiinassa on käynnistetty monipuoliset toimet viruksen leviämisen ehkäisemiseksi, joten se varmasti hidastaa taudin leviämistä, Ye arvioi.

Puolisonsa kanssa Shanghaissa asuva Ye sanoo, että ihmiset suojautuvat tällä hetkellä huolellisesti julkisissa tiloissa liikkuessaan. Toreilla, kauppakeskuksissa ja julkisessa liikenteessä suurin osa käyttää Yen mukaan hengityssuojia.

– Monet vanhat ihmiset kertovat pysyttelevänsä tällä hetkellä kotona. He lähtevät kotoaan vain hakeakseen ruokaa tai muuta tarpeellista.

Erityisen huolellisesti ihmiset ovat suojautuneet lentokentillä, Ye kertoo havainneensa.

– Shanghain ja Euroopan välisellä lennolla monet ihmisistä käyttivät hengityssuojia koko lennon ajan, vaikka se kesti yli kymmenen tuntia.

Ye kertoo käyttäneensä itse hengityssuojaa kaikkialla Shanghaissa liikkuessaan, muttei enää sen jälkeen, kun hän saapui Eurooppaan.

Kiinassa on tapana käyttää hengityssuojaa julkisilla paikoilla silloinkin, kun on sairastunut esimerkiksi tavalliseen kausiflunssaan.

Kiinalaisturisti: Todennäköisyys saada virus on pieni

Kiinalaista uudenvuodenjuhlaa Helsingin Kansalaistorilla perjantaina seurannut Joe Pang pitää todennäköisyyttä koronaviruksen saamisesta todella vähäisenä.

– Virus on vaikuttanut loppujen lopuksi vasta pieneen osaan ihmisistä. Kun muistaa, että Kiinassa asuu yli miljardi ihmistä, ymmärtää ettei tautia ole helppo saada, Pang sanoo.

Myös se vähentää pelkoa taudin saamisesta, että Pangin kotikaupunki Shenzhen on niin kaukana viruksen lähtöpaikaksi tunnistetusta Wuhanin kaupungista.

Tähän mennessä valtaosa Kiinassa havaituista koronaviruksen tartunnoista on todettu Wuhanin kaupungissa ja sitä ympäröivässä Hubein maakunnassa. Wuhan sijaitsee Koillis-Kiinassa.

Pangin mukaan koronavirus on hallinnut Kiinassa keskusteluja työpaikoilla ja perheissä.

Hän uskoo, että Ihmisiä rauhoittaa tieto siitä, että Kiinan hallinto on aloittanut laajat toimet taudin hillitsemiseksi.

– Karanteenit ja esimerkiksi matkustusrajoitukset ovat sellaisia, mitkä hälventävät kansalaisten pelkoa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Pyhä yksinkertaisuus mitä ns.asiantuntijat puhuvat Koronaviruksesta! Aiheuttaa vaaraa vain Kiinassa? Kun virus tulee Suomeen,meillä on käsissä sikainfluenssan kaltainen tilanne. Ovatko silloinkin teho-osastot tukossa?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koronavirukseen on kuollut 30 ihmistä ja kiinassa on 1,4 miljardia ihmistä. Kuinakohan moni kiinalaine on kuollut normaaliin flunssaan samassa ajassa?
Meinaan, notta ei tuo ole normaaliflunssaa kummempaa. Joku tekee massia joukohysterialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis yli 40miljoonaa ihmistä laitetaan "huvikseen" karanteeniin jotta saadaan joukkohysteriaa?

Höpöhöpö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:12
Poliisikyselyn hyytävät tulokset: Poliisit eivät usko pystyvänsä takaamaan suomalaisten turvallisuutta
10:03
Jari Sillanpää paikalla oikeudessa, syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – laulajatähti kiistää syytteet
10:02
Butterfly Ventures pyrkii hiilineutraaliksi pääomasijoittajaksi
9:19
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
8:45
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
8:43
Väitös Oulun yliopistossa: Mobiilipelien grafiikkaoptimoinnin haasteet on mahdollista ratkaista
7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
23
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
20
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
11
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
6
Koirille uusi puistoalue Toppilan Rantapuistoon
5
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
4
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
3
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image