Kotimaa

Konkretia jäi vähiin SAK:n ja pääministerin välisissä kes­kus­te­luis­sa – näistä asioista Eloranta ja Sipilä keskustelivat

Jarkko Elorannan mukaan Senaatintorille on kerääntynyt tuhansia ihmisiä. Töistä on poissa toistasataa tuhatta.
Kotimaa 2.2.2018 12:29
Juho Mäkelä, Markku Uhari

SAK:n järjestämä aktiivimallia vastustava mielenosoitus on kerännyt tuhansia ihmisiä Senaatintorille, arvioi liiton puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

SAK on tänään keskustellut pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa siitä, miten työllisyyspalvelut voisi turvata.

Asiasta kertoi SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta Lännen Medialle perjantaina aktiivimallia vastustavan mielenosoituksen yhteydessä. Eloranta kertoi, että SAK:n työvaliokunta kävi tänään keskustelemassa aktiivimallista Kesärannassa.

Suuria uutuuksia aktiivimallin suhteen ei Sipilä Elorannan mukaan luvannut, mutta keskustelut koskivat valmisteilla olevaa työttömien työnhakuvelvoitetta.

– Keskustelimme myös, miten työttömien palveluita voisi entistä paremmin turvata ja saada panoksia niihin, Eloranta kertoi.

Valtioneuvoston tviitin mukaan Kesärannassa olivat paikalla myös valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ja työministeri Jari Lindström (sin.).

"Poissa töistä toistasataatuhatta"

Eloranta kuvailee Senaatintorin mielenosoituksen ilmapiiriä hyväksi. Moni lavalle noussut poliitikko, varsinkin hallituspuolueen edustaja, sai kuitenkin äänekkäitä buuauksia puheenvuorojensa aikana.

Osansa tästä saivat muun muassa kansanedustajat Matti Torvinen (sin.), Katri Kulmuni (kesk.) ja Juhana Vartiainen (kok.).

– Tässä on aika paljon latausta puolin ja toisin. Se kuuluu tämäntyyppisiin tilaisuuksiin, ja tänne tullaan ääntä näyttämään ja torille kertomaan, mitä mieltä ollaan. Totta kai toivoisin, että keskusteluja kuunneltaisiin ja ihmisiä kohdeltaisiin hyvin, Eloranta kuvaili huutelua.

Hän ei puolenpäivän aikaan osannut vielä antaa tarkkaa arviota osallistujamäärästä.

– Tuhansista puhutaan, mikä oli meidän tavoite. Poissa töistä on toistasataatuhatta ihmistä mikä on merkki siitä, että ihmiset ovat valmiita antamaan solidaarisuutta, Eloranta sanoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (57)

Kyllä minä niin mieleni pahoitin. Toiveikkaana lähdettiin bussilla kohti helsinkiä mielenilmausta järjestämään ja siittä baarikierrokselle. On ne vain niin kovia nämä työlliset ja ay miehet työttömälle. Ei kukaan tarjonnut paukkuja ei ollut ryyppylippuja ei mitään! Itse piti vähöistä rahoista ostaa juomiset sinne meni tyttären luokkaretkirahat ym. Hävetkää edes. Nyt pitää taas mennä sossuun vinkumaan lisää. Meitähän tässä aktiivimallissa kuritetaan ja laitetaan väkisellä hakemaan töitä. En ymmärrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ay- väki onnistui hassaamaan BKT:sta ne miljoonat, jotka säästyi vaalien ratkettua ensimmäisellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi työnantajat höpöttää tappioista lakossa
voittoahan nyt tulee kun ei palkkakuluja mene.
työt tehdään ens viikolla ja seuraavalla,sit taas lakkoillaan
jos ei mitään tapahdu asian suhteen,kevät on lakkoilun parasta aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla logiikalla pitäs työnteko ja palkanmaksu lopettaa kokonaan. Sitten sitä vasta voittoa tulisikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä logiikka . Kaikille valtion kansalaispalkka, yrittäjät maksamaan se. Kun ei tarvi maksaa palkkaa niin voittoa vaan ropisee ja ois kerrankin vapaa-aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Senaatintorilla oli ainakin 10000 ihmistä, joukkovoimalla Sipilän hallituksen surkeinta työttömyyslakia, aktiivimallia vastaan. Sitä vaan ihmettelee, kuinka kaukana esim Vartiainen on tavallisen ihmisen, työttömän arjesta. Sinisten Torvinen kertoi että pääasiallinen tavoite on yksityistää nämäkin te-palvelun tehtävät. Herrat tulivat pokkana työttömien eteen satuilemaan vailla myötätuntoa surkean uudistuksensa kanssa. Kyllä ovat vieraantuneet ahdingosta kärsivistä työttömistä ihmisistä. Työtön on tässä ja juuri nyt. Eriarvoistuminen lisääntyy tällä kokoonpanolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikean arvion mukaan paikalla oli n. 5000 ihmistä. Osa oli varmasti tullut ilmaisen hernerokan ja ämpärien takia paikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niillä herroilla oli kuitenkin rohkeutta tulla sinne paikalle. Somessa on hyvä puukottaa selkään ja jaella viestejä, jotka eivät pidä paikkaansa. Taitaa ne liittopomot myös olla aika vieraantuneita demokratiasta, kun omia kantojaan esittävät. Mutta pitäähän SAK:n myös olla esillä, kun muuten se on vain demarien herrahissin huipennus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä Sinisten Matti Torvinen , niin kokoomuslaista retoriikkaa esitti . Vartiaisesta puheet samaa jankutusta päivästä toiseen . Ja Kepu menee kaikista oikeammalla .Tulevien eduskuntavaalien jälkeen Sininen Menneisyys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikalla olin ja ei tuolla ollut kuin 5000- 5500 häiriköijää koko tapahtumassa eli reisille meni tuokin äherrys jälleen kerran liitoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korkeintaan oli 5500 ihmistä, ei yhtään enempää ollut tuolla porukkaa.
Että ei sitä joukkovoimaa saatu taaskaan laillista lakia vastaan eli ylivoimaisesti suurin osa kansasta hyväksyy tämän aktiivimallin ja se on erittäin hieno asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niistäkin puolet oli vasemmiston ja AY toimistojen työväkeä. He olivat siis palkan kanssa agitoimassa lisää jäseniä. Voidaan kysyä, miksi he eivät olleet ilman palkkaa mielenosoituksessa? Ei hätää, AY-kassassa on valtavsti työntekijöiden rahaa mitä voi kavereille jakaa. Loput oli työttömiä joille työ ei maistu (Kuinka Helsingissä voi olla työtön?) sekä eläkeläisiä jotka ovat ex-Ay väkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuolla helsinkiläisiä ollutkaan kuin muutama loput oli maakunnista tulleita. Ja lähes puolet oli eläkeläisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ay-liikkeen ja SDP;n rekrykampanjasta näyttää tulevan täysi pannukakku. Vain tuhansia ihmisiä mielenosoituksessa kun odotukset olivat kymmenissä tuhansissa. Nyt olisi tilaisuus perustaa eroaliitosta.fi saitti, niin tämä demokratiaa halventava toimenpide kääntyisi itseään vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä täällä yritetään sanoa onko kaikki todellakin työttömän syytä sellaisen käsityksen saa. Samoin vasemmisto kaiken pahan alku. Ajatellaan tilanne ettei olis muuta kun kok keskusta ja siniset olisiko maa parempi jopa työttömällekin. Hyvin vähän on vasemmistolaista kommenttia täällä enempi on oikeistolaista kirjoittelua heillä niin voimakas mielipide oikeuksistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos yrittäjä olet, niin jaapa kaikki tulosi tasan kaikille. Älä ota itsellesi mitään enempää. Siinä vasemmistolainen malli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (57)

Uutisvirta

137
Kysyimme: Miksi Oulun linja-autoasemalla ei ole tauluja, joista näkisi autojen lähtö- ja tuloajat?
112
Muiden uskontojen läsnäolo voi olla hyväksi Suomen kristityille, sanoo Oulun hiippakunnan seuraava piispa
65
Tuiranpuiston kehittämiskaavailut kuumensivat tunteita – Asukkaat haluavat puiston pysyvän puistomaisena ja täysin ennallaan
39
Median lokaaminen riitti - yli 200 sanomalehteä liittyi Trumpin hyökkäyksiä vastustavaan kampanjaan
34
Loppukesä tuo maatalouskoneet teille, autoilijan tila voi huveta yllättäen – näillä neljällä vinkillä ohitat traktorin turvallisesti
31
Uusista sellutehtaista on puhuttu jo kolme vuotta, päätöksiä yli 5 miljardin hankkeista ei ole vieläkään
31
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image