Kotimaa

Kommentti: Soini valitsi unelmansa täyttymyksen

Kotimaa 27.5.2015 14:58
Kirsi Hölttä

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana eduskunnassa toiminut Timo Soini (ps.) sai, mitä halusi. Soinista tulee ulkoministeri. Ratkaisu syntyi lopullisesti tiistaina kävelyllä.

Rahaministerin salkun antaminen kokoomuksen Alexander Stubbin käteen olisi ollut jättiyllätys, ellei kolmikko olisi järjestellyt tulevan hallituksen pakan kokonaan toisin. Tällä vaalikaudella pääministerin sijaiseksi on nimetty ulkoministeri, ei valtiovarainministeri. Soini on varmistanut, että napa-akseli Juha Sipilän (kesk.) kanssa pysyy vahvana.

Tasavallan presidentillä on arvioitu olleen ainakin henkinen vaikutus hallituksen salkkujakoon. Sauli Niinistön antipatiat Stubbia kohtaan ovat yleisesti tiedossa.

Stubb ei välttämättä henkilökohtaisesti kilju riemusta uuden pestin edessä, mutta kokoomuksella valtiovarainministerin salkku on lottovoitto. Vaalitappion jälkeen puolueessa on ollut tavoite yli muiden: saada vahva ote talouden suunnasta. Nyt se on.

Salkkujako vahvistaa sen, että tulevan vaalikauden aikana pääministeripuolue keskustan painotukset kyllä tulevat näkymään. Biotalous-keskusta varasi itselleen niin elinkeinoministeriön, liikenne- ja ympäristöasiat kuin maa- ja metsätalousministeriön.

Jos ulkoministerin salkku olisi tullut joidenkin ennakkoarvioiden mukaisesti keskustalle, puolueen olisi pitänyt luopua kaikista kotimaan talouden kannalta keskeisistä ministeriöistä.

Myös kunnat ja perustuva sote-uudistus ovat tiukasti keskustan hyppysissä. Se varmistaa, että kuntien ääni kyllä kuuluu uudistuksen jälkeenkin.

Perhepolitiikkakin on keskustan. Varmaa on, ettei keskusta vie eduskuntaan viime vaalikaudella hallituksen pöytälaatikkoon jäänyttä esitystä, joka olisi jakanut kotihoidon tuen tasan vanhempien kesken

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Soinin unelma tosiaan täyttyi ulkoministerin vallan ja muhkean ministerin palkan myötä. Vaaliohjelma lupauksineen onkin jo unohdettu ja seuraavat neljä vuotta opetetaan köyhille kuka määrää ja kuka käskee. Todellinen työväen etuja ajava puolue tämä perussuomalaisten puolue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Timo Soini luisteli taas kerran suuria puheitaan ja lupauksiaan karkuun ottamatta vastaan valtiovarainministerivastuuta. Ammattitaidoton talousmies. Suu kyllä käy ja hymy herkässä miljonääriklubilaisten kinkeripiirissä. Köyhät kyykkyyn....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinin omat unelmat täyttyivät mutta vastuunotto Suomen kansalaisista jäi sille tielleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuunotto Suomen kansalaisista? Jos kansalainen ei kykene ottamaan vastuuta itsestään niin kannattaa muuttaa johonkin vihervasemmistolaiseen ihannemaahan kuten Pohjois-Koreaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin. Pelaa itselleen hyviä asemia presidentinvaaleihin, kun menee ulkoministeriksi pois kotimaan kipeastä politiikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi tasavallan presidentillä, myös monilla ellei useimmilla muillakin kansalaisilla on ihan aiheellisesti antipatioita kokkarien puheenjohtajaa kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kepu vei nämä kisat 100-0! Vanhat herrat Sipilän taustalla kyllä pelasivat kovaa peliä ja omaan pussiin vaikka julkisuuteen kerrottiin oltavan Isänmaan asialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:48
Oulun torihotellin työmaan suuri torninosturi rikkoutui ja puretaan – nosturi tarkoitus saada töihin taas keskiviikkona
15:39
Riikka Moilanen valittiin hallintojohtajan viransijaiseksi Oulaisiin
15:29
Kokoomus vaatii tiukennuksia terrorismilakeihin – syyttää keskustaa kahden lakimuutoksen pysäyttämisen hyväksymisestä
14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
40
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
31
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
22
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
18
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
16
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
15
Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

199 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Oletko itse iloinen ja onnellinen toisten ihmisten hyvästä tuurista ja menestyksestä? Miten ilmaiset sen? Oletko itse hy... Lue lisää...
Väärät ystävät sinul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image