Kotimaa

Kommentti: Soini valitsi unelmansa täyttymyksen

Kotimaa 27.5.2015 14:58
Kirsi Hölttä

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana eduskunnassa toiminut Timo Soini (ps.) sai, mitä halusi. Soinista tulee ulkoministeri. Ratkaisu syntyi lopullisesti tiistaina kävelyllä.

Rahaministerin salkun antaminen kokoomuksen Alexander Stubbin käteen olisi ollut jättiyllätys, ellei kolmikko olisi järjestellyt tulevan hallituksen pakan kokonaan toisin. Tällä vaalikaudella pääministerin sijaiseksi on nimetty ulkoministeri, ei valtiovarainministeri. Soini on varmistanut, että napa-akseli Juha Sipilän (kesk.) kanssa pysyy vahvana.

Tasavallan presidentillä on arvioitu olleen ainakin henkinen vaikutus hallituksen salkkujakoon. Sauli Niinistön antipatiat Stubbia kohtaan ovat yleisesti tiedossa.

Stubb ei välttämättä henkilökohtaisesti kilju riemusta uuden pestin edessä, mutta kokoomuksella valtiovarainministerin salkku on lottovoitto. Vaalitappion jälkeen puolueessa on ollut tavoite yli muiden: saada vahva ote talouden suunnasta. Nyt se on.

Salkkujako vahvistaa sen, että tulevan vaalikauden aikana pääministeripuolue keskustan painotukset kyllä tulevat näkymään. Biotalous-keskusta varasi itselleen niin elinkeinoministeriön, liikenne- ja ympäristöasiat kuin maa- ja metsätalousministeriön.

Jos ulkoministerin salkku olisi tullut joidenkin ennakkoarvioiden mukaisesti keskustalle, puolueen olisi pitänyt luopua kaikista kotimaan talouden kannalta keskeisistä ministeriöistä.

Myös kunnat ja perustuva sote-uudistus ovat tiukasti keskustan hyppysissä. Se varmistaa, että kuntien ääni kyllä kuuluu uudistuksen jälkeenkin.

Perhepolitiikkakin on keskustan. Varmaa on, ettei keskusta vie eduskuntaan viime vaalikaudella hallituksen pöytälaatikkoon jäänyttä esitystä, joka olisi jakanut kotihoidon tuen tasan vanhempien kesken

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Soinin unelma tosiaan täyttyi ulkoministerin vallan ja muhkean ministerin palkan myötä. Vaaliohjelma lupauksineen onkin jo unohdettu ja seuraavat neljä vuotta opetetaan köyhille kuka määrää ja kuka käskee. Todellinen työväen etuja ajava puolue tämä perussuomalaisten puolue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Timo Soini luisteli taas kerran suuria puheitaan ja lupauksiaan karkuun ottamatta vastaan valtiovarainministerivastuuta. Ammattitaidoton talousmies. Suu kyllä käy ja hymy herkässä miljonääriklubilaisten kinkeripiirissä. Köyhät kyykkyyn....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinin omat unelmat täyttyivät mutta vastuunotto Suomen kansalaisista jäi sille tielleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuunotto Suomen kansalaisista? Jos kansalainen ei kykene ottamaan vastuuta itsestään niin kannattaa muuttaa johonkin vihervasemmistolaiseen ihannemaahan kuten Pohjois-Koreaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin. Pelaa itselleen hyviä asemia presidentinvaaleihin, kun menee ulkoministeriksi pois kotimaan kipeastä politiikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi tasavallan presidentillä, myös monilla ellei useimmilla muillakin kansalaisilla on ihan aiheellisesti antipatioita kokkarien puheenjohtajaa kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kepu vei nämä kisat 100-0! Vanhat herrat Sipilän taustalla kyllä pelasivat kovaa peliä ja omaan pussiin vaikka julkisuuteen kerrottiin oltavan Isänmaan asialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

287 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image