Kotimaa

Kommentti: Lint­saus­kort­ti vedettiin il­mas­to­la­kos­sa kerkeästi esiin, vaikka todelliset lintsaajat eivät mie­le­no­soi­tuk­seen edes vaivautuisi

Nuoret osoittivat mieltään perjantaina ruotsalaisen Greta Thunbergin innoittamana eri puolilla Suomea. Kuva on Oulun mielenosoituksesta.
Kotimaa 18.3.2019 19:57
Anna Kilponen
KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Nuorten perjantaisen ilmastolakon jälkipyykki on jatkunut sosiaalisessa mediassa ja yleisönosastoilla. Julkista mielenosoittamista on paheksuttu naiivina ja vääränä vaikuttamisen keinona. "Kylläpä maailma nyt pelastuu", huudellaan ivalliseen sävyyn.

Asiassa on ristiriita, sillä iän kaiken on natkutettu siitä, miksei nuoria kiinnosta politiikka. Kun nuoret sitten osoittavat mieltään, heitä aletaan holhota. Lintsauskortti vedettiin kerkeästi ilmastolakossa esiin.

Tässä olisi huutelijoiden mentävä itseensä: lintsaamiseen harvoin nähdään niin paljon vaivaa, että peitetarinaksi järjestettäisiin mielenosoitus – eivätkä todelliset lintsaajat edes mielenosoituksiin vaivautuisi.

Syyttäkää naiiviudesta vaikka meitä vanhempia, jotka uskoimme lapsiimme ja päästimme heidät osoittamaan mieltään.

Hyssytellään myös sitä, että nuoria ei pitäisi opettaa lakkoiluun ainoana vaikuttamiskeinona. Ei tietenkään, mutta yksi keino se on sekin muiden joukossa. Tästä koulujen olisi nyt hyvä jatkaa.

Nuoria on syyllistetty kohtuuttomasti myös siitä, että he osoittavat kyllä mieltään, vaikka heillä ei ole esittää mitään keinoja tai ohjelmaa, millä ilmastonmuutoksen torjuntaan lähtisi.

Eipä niistä keinoista tunnu olevan yksimielisyyttä päättäjilläkään. Ilmastokeskustelu kilpistyi Ylen ensimmäisessä suuressa vaalitentissäkin autoiluun ja polttoaineisiin.

Liekö tässäkin asiassa niin, että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Emme ole tehneet tarpeeksi.

Naiiviuteen tässä taitavat nyt sortua mielenosoituksen väheksyjät. Pelkästään ilmastonmuutoksen uhkien esiin nostaminen on rohkea teko matkalla muutokseen. Kannattaisi kerrankin kuunnella nuoria.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

En ole ainakaan itse nähnyt kommentteja siitä, että ilmastolakon idean takana on nuori (alaikäinen), joka on koululakossa joka perjantai. Ajatus lakkoilun takana on hieno, mutta on äärimmäisen tärkeää ymmärtää tällaisen mallin ja alaikäisten lakkoilun epäkohdat. Hienot ajatukset jäävät väkisinkin sopimattomien keinojen jalkoihin. Nuoria pitää kasvattaa ja kannustaa ottamaan kantaa oikeilla ja laillisilla tavoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näillekään nuorille on tuskin kerrottu, paljonko ylimääräisiä maksuja meiltä tullaan perimään ilmastotalkoiden perusteella. Suomessa ilmasto on puhdas. Kannattaisi enemmänkin vaikuttaa suuriin saastuttajamaihin, kuin osoittaa mieltä kotimaassa. Minulla pienipalkkaisella ei ole varaa sähköautoon, enkä aijo lihansyöntiä rajoittaa. Laitan ananansta salaattiin ja muitakin etelän hedelmiä mielelläni popsin. Kuinka tulevaisuuden pätkätyöntekijältä onnistuu sitten ilmastotalkoilu. Luulen, että tilipussista maksellaan tuotteista, joilla halvalla pysyy hengissä. Kaikilla vaan ei ole varaa talkoilla, kun elääkin pitää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt on kyllä omituinen lehtijuttu. Omassa nuoruudessani lintsasin koulusta äärimmäisen harvoin, mutta kyllä kaikki tällaiset ylimääräiset mahdollisuudet poissaoloon käytettiin sataprosenttisesti. Tuskin noissa miekkareissa osallistumislistoja kerättiin, eli koululle ilmoitus että meen miekkariin, ja sitten kuitenkin jää pelaan pleikkaria. Tai mitä ne nyt nykyään pelaakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monikohan ilmastolakkoilija olisi ollut kotonaan , jos mielenosoitus olisi ollut kouluajan ulkopuolella !?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee mieleen 1970-luku ja taistolaisuus. Silloinkin hyödynnettiin lapsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kyllä täysin samaa mieltä tämän kommentoijan kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä lasten ristiretki ei ollut laatuaan ensimmäinen. Prosessi oli kuitenkin sama kuin siinä ensimmäisessäkin lasten ristiretkessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuu koulunkäynnistä on opiskelijalla jos hän on yli 18 v. Ja huoltajalla jos opiskelija on alaikäinen. Lähtökohta on ettei mikään ole pakko ja silloin ei voi olla lakko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oispa ollut meidänkin aikaan ilmastolakkoja koulussa, ois ollut kiva päästä tunneilta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoria ei ole tässä syyllistetty, että kokeillaanpa nyt tehdä oikeita johtopäätöksiä. Tässä on syyllistetty niitä radikaaleja aikuisia jotka ovat nuoria aivopesseet moiseen humppalooraan. Meillä on valitettavasti yhteiskunnassa jopa merkittävissä asemissa radikalisoituneita aikuisia jotka ovat ottaneet tehtäväkseen levittää globalistien "ilosanomaa" lehmien aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta. Ja me sitten jotenkin ihmeen kautta pelastuisimme kun lätkäistään kaikkien entisten verojen päälle joka asiaan ulottuva hiilidoksidivero, sillä kuten kaikki tietää, niin jos ihminen edes sentin liikuttaa jotain tarviketta, niin siinä tulee heti sinun suusta enempi hiilidioksidia ja olet näin velvollinen hiilidioksidiverolle.

Eikä kannata globalisteja aliarvioida tässä yhtään, sillä tasan jokaiseen asiaan hiilidioksidivero tulee. Vai keksitkö siitä lonkalta heittäen yhden asian jossa ei olisi alvia? Hiilidioksidiverosta tulee samanlainen ja jos mahdollista, niin vieläkin laajempi vero. Ne aikoo kuristaa ja orjuuttaa ihmiskunnan, vaan eipä tule onnistumaan. Ähäkutti eliitillä varmaan ottaa nyt pattiin kun ei onnistu valheet taaskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

57
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
47
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
37
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
11
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
9
Annika Saarikko ei lähde ehdolle keskustan puheenjohtajaksi – "Halusin kertoa ratkaisustani nopeasti, jotta muut voivat rauhassa valmistautua syyskuuhun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Kun on valmis tekemään paljon töitä ja jaksaa pyrkiä elämässä eteenpäin, niin jossain vaiheessa todennäköisesti päätyy k... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image