Kotimaa

Kommentti: Läpinäkyvä vallankäyttö floppasi

Kotimaa 14.6.2018 5:00
Rebekka Härkönen
Rebekka Härkönen

Helsingin käräjäoikeuden järjestelyt valeuutissivusto MV:n oikeudenkäynnin tilajärjestelyjen osalta olivat fiasko. Sali oli liian pieni, sisään mahtui vain 12 yleisön edustajaa.

Rynnimällä ja kyynärpäätekniikalla voitti. Omalla kohdallani seurantauutisia ilman uhkasi jäädä jopa kolme miljoonaa Lännen Median printti- ja verkkolehtien lukijaa.

Perinteisen median edustajien lisäksi istumapaikoista kamppailivat muut yleisön asemaan oikeutetut kuten asianosaisten omaiset, valeuutissivustojen väki, MV-mielenosoittajat ja muuten vain mielenkiinnosta paikalle saapuneet yksityishenkilöt.

MV-oikeudenkäynti on ensimmäinen valeuutissivustojen toimintaa ja sananvapauden rajoja näin laajassa mittakaavassa linjaava oikeudenkäynti Suomessa. Tuomioistuimella oli tiedossa etukäteen, että käsittelyyn kohdistuva yhteiskunnallinen kiinnostus on laajaa – myös kansainvälisesti.

Viranomaisten vallankäytön perusperiaate on läpinäkyvyys. Oikeudenkäyntejä ei järjestetä yleisöä tai mediaa varten. Kysyä kuitenkin voi, ovatko tietoinen ahtaan salin valinta ja videoseurantamahdollisuuden evääminen kuitenkaan lain hengen mukaista.

Toivottavasti torstaina saliin mahtuvat kaikki halukkaat.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

OIKEUDELLINEN OSUMA

Hyvä Rebekka, osuit naulankantaan. Lain koko kirjossa on suomessa mennyt jotain pieleen...lakiasiat on rikki tai ne on lyöty rikki. Tässä on hyvä osoitus vallanpitäjien nykyisestä tasosta ja ammattitaidosta. Perustuslaista on tehty ihan "pelle", jopa sen kumoamista nykyään ehdotellaan. Lainlaatijat, lain toimeenpanijat ja nyt peruskoneistokin on menettänyt tässä ajassa elämisen. Yrittäkää nyt edes elää ihmisiksi ja jos homma ei toimi pistetään alulle kansanäänestys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

se ei saisi antaa "etua "suurituloisille? Me tämä maa elätetään. 10%, eli suurituloiset maksaa pitkästi yli puolet vero... Lue lisää...
MIksi?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image