Kotimaa

Kommentti: Äänestäjät ovat puhuneet – Nyt alkaa ystävien etsiminen

Kotimaa 27.5.2019 6:00
Pekka Mauno

Tuleva parlamenttikausi näyttää, onko vanhojen puolueiden keskinäinen yhtenäisyys riittävä perinteisten eurooppalaisten arvojen puolustamiseksi, kirjoittaa Lännen Median Pekka Mauno.

Vaalivoitosta ei ole paljon iloa, jos sitä ei pysty kanavoimaan politiikan sisältöön. Tämä koskee sekä parlamentin vanhoja puolueita että kansallismielisten, oikeistolaisten ja eurokriittisten ryhmää. Sen ainoa keino saada vaikutusvaltaa on kyetä liittoutumaan.

Samalla lailla myös perinteisten vanhojen puolueiden on kyettävä toimimaan. Kun entiset liittoutumat eivät tuota riittävää enemmistöä, on kyettävä ylittämään vanhoja rajoja.

Nyt siis alkaa ystävien haku sieltäkin, mistä niitä ei ole aiemmin kyselty. Vanhojen puolueiden osalta kysymys on siitä, onko niiden keskinäinen koheesio riittävä Euroopan perinteisten arvojen puolustamiseksi.

Vastavoiman osalta iso kysymys on ryhmittymän kyky sopia yhteisistä tavoitteista. Metelöimällä saa somessa suuren suosion, mutta pystyykö sillä vaikuttamaan EU-politiikan sisältöön?

Äärikansallisen edun vahtiminen tulee nyt EU-parlamenttiin, mutta vielä hankalampaa on, jos sama ilmiö leviää ministerineuvostoon.

Silloin halvaantuu EU:n päätöksenteko.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Edes eurooppalaiset arvot eivät kirkastu sillä tavalla, että vain niiden "puolustajat" käyvät taistelua eurooppalaisista arvoista.

Jo yksi ainoa viime viikolla käyty keskustelu (esim SAK:n vaalipaneeli) osoittaa, että vanhojen puolueiden käsitys eurooppalaisista arvoista on ihmisoikeuksien kierrätys eikä niiden kunnioitus luovuttamattomina ja jakamattomina.

Esimerkiksi kokenut "suomalaisten asioita hoitava eu-parlamentaarikko" paljastaa itsensä ihmisoikeuksien kierrättäjäksi yhdellä ainoalla kysymyksellä "ovatko vanhuksemmekin haitta". Hän on samanhenkinen haittojen oikeuttaja kuin "raiskaavathan suomalaisetkin" - "eu-arvopuolueen" edustajat.

Rajoittamalla keskustelupiirin vain "me-henkisiinsä" he pitävät ihmisoikeuksia ikuisesti pelkkänä kierrätystavarana. Mollaamalla julkisesti "ei-me-henkisiä" he loukkaavat kaikkia niitä, joiden ihmisoikeudet on jo pantu kierrätykseen, vaikka nämä eivät olisikaan natsien ihailijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image