Kotimaa

Kokoomus jättää vä­li­ky­sy­myk­sen: "On päätetty me­no­li­säyk­sis­tä, joille ei ole tulopuolella katetta"

Kokoomuksen Kai Mykkänen syytti hallitusta taloudenpidon laiminlyönnistä. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 19.9.2019 17:33
Aki Taponen

Kokoomuksen eduskuntaryhmä päätti torstaina, että se tekee hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta välikysymyksen. Kokoomus lupaili jo etukäteen, mikäli hallituksen budjettiriihessä päättämillä työllisyystoimilla ei kateta menolisäyksiä.

– On päätetty menolisäyksistä, joille ei ole katetta tulopuolella. Työllisyystoimilla ei ole yhtäkään vaikutusarviota. Silloin joudumme jättämään taloudenpidon laiminlyönnistä välikysymyksen, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen (kok.) sanoi.

Hän syytti hallitusta siitä, että se löi budjettiriihessä kiinni yli miljardin menot, joille ei ole katetta sen paremmin veropuolella kuin luvatulla työllisyyspuolellakaan.

– Työllisyysteot jäivät tekemättä. Meidän mielestämme tämä on äänestäjien pettämistä, että tehdään menolisäykset, ennen kuin tienataan ne rahat.

Mykkäsen mukaan myös muut oppositiopuolueet, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit, ovat tervetulleita liittymään välikysymykseen, mutta etukäteen niiden kanssa ei ole asiasta keskusteltu.

– Pallo on nyt kahdella muulla oppositioryhmällä heidän omalta osaltaan, Mykkänen sanoi.

Kokoomus tiedottaa välikysymyksestä tarkemmin perjantaina.

Välikysymyksen johdosta eduskunnassa käydään keskustelu, jonka päätteeksi äänestetään hallituksen luottamuksesta.

MAINOS

Kommentoi

Kokkaritrollit ovat huolissaan siitä, että hallitus huomioi päätöksenteossaan köyhiä, palauttaa subjektiivisen päivähoito-oikeuden, tukee koulutusta, peruuttaa aktiivimallin ja pyrkii pysäyttämään eriarvostumisen. Tottahan toki, maan asiat ovat tällöin kriisissä, jos hallitus ei tue veronkiertoa, ei kasvata leipäjonoja, ei romuta terveydenhoitoa, koulutusta ja sosiaalipalveluita eikä anna rikkaille lisää verohelpotuksia. Hyvä, kokoomus, näin sitä pitää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teiän välikysymys on ihan turha. Tietysti nyt sitten kysytte, että miksi työttömiltä ei leikata enää ja miksi rikkailta veroja ei kevenetä enää. Nehän on lähellä sydäntä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomukselle,nyt on aika työllistää kaikki yli 55 vuotiaat ja samantien on työllisyys tavoite saavutettu,eikä tarvi ulkomailta porukaa haalia,ajatelkaa pallo on teillä rekrytoikaa kai te uskotte että rekrytoimalla työlliset lisääntyy,
PALLO ON TYÖNANTAJALLA, ei kun "rekryilemisiin".

Mitä puutuu ????,on työttömiä on työpaikkoja ja avaimet on elinkeinoelämällä kirjaimellisesti.
Antti ei voi yrityksiä pakotaa työllistämään ,vaikka sehän on niin että kun kauppa käy niin pakkohan siinä on rekrytä.
että pitäiskö sitä ensin lähtä myymään niitä luutia ja kapustoja se on tainnut unohtua kun on odoteltu tukiaisia kylään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo on kyllä röyhkeää sakkia. Varustamoilta ja telakoilta ei esimerkiksi koskaan ole vaadittu merenkuluntukien ja yritystukien vastineeksi katetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on kaksi koulukuntaa: Vasemmisto toimii perinteisesti Keynesiläisten periaatteiden mukaan jossa valtio elvyttää investoinneilla laskukautena oletuksena se, että nousukaudella syntyy ylijjäämää jolla voidaan maksaa valtion investointeihin käyttämää velkaa takaisin. Oikeisto on Monetaristisen koulukunnan kannalla jonka mielestä markkinavoimat hoitavat talouden tasapainottamisen. Molemmat ovat tavallaan oikeassa, mutta mielestäni jompaa kumpaa mallia ei voida käyttää menestyksellisesti yksistään, vaan pitää olla molempien mallien yhdistelmä käytössä toimialoista riippuen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hölynpölyä. Valtio on aina tukenut Suomessa piirien sisäpuolella olevia. Vastuulliset ilman omaa syytä laitapuolelle joutuneet ihmiset ovat Orpon sekä Rinteen mielestä huonompia ihmisiä kuin paperimiehet tai pankinjohtajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus yrittää peittää omia jälkiään. Veronkorotukset pitää tehdä nousukausina, mutta mitä meidän edellinen porvarihallitus teki? Se laski veroja lukuisista ekonomistien varoituksista huolimatta. Nykyinen hallitus joutuu nyt sitten korjaamaan heidän virheitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ajoi lamaan valtionvarainmonisterinä ollut Jutta Urpilainen sdp jo 2010. Eu nousi mutta suomi ei, koska sdp oli hallituksessa.Näitä virheitä Sipilän hallituskorjasi, mutta eiköhöhän taas sdp ole valheineen sorkkimassa ja kehittelemässä uutta lamaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli lasku- tai nousukausi niin verotus tulisi olla neutraali. Sensijaan rahoitus puolella voidaan korottaa ja laskea korkoja talouden nousun ja laskun mukaan.

Talouden mittarit kertovat että edessä on laskua joten Rinteen hallitus tulee tekemään suuren virheen kun korottaa veroja. Kirjaimellisesti verojen korotus tarkoittaa taantuman syventämistä. Se on hämärän peitossa miksi Rinteen hallitus haluaa näin tehdä, kenties hallituspuolueet kuvittelevat hyötyvänsä taantumasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Viron tyhmää tasaveroa tarkoitat, niin sitten poistuvat yritystuet, maataloustuet ja muut tuet joita monet rikkaat duunarit, yrittäjät ja viljelijät saavat ilman mitään perusteellista syytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiva että tekee välikysymyksen, mutta mitä sitten? Turhaa ajan ja rahan haaskausta, joka ei johda mihinkään. Poliittista teatteria. Tekisivät jotain konkreettista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan niillä oli 4 vuotta aikaa, vahinkoa saivat aikaan ja itsensä oppositioon. No nytpä niillä on aikaa tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän ne tekikin. Orpon kotiseudulle Satakuntaan pamahti veronmaksajilta Raumalle sellainen lahja paperitehtaan irtisanomisten korvaukseksi, että Orpolla riittää töitä keksiä parempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nostivat hallitusvastuunsa aikana menot 35:stä miljardista 53 miljardiin.
Siinä sulle sitä konkretiaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen on tärkein. Menoja saakin nostaa, jos ne eivät vaikkapa ole turhia tuulivoimaa tukevia yritystukia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:33
Eteläiset maakunnat himoitsevat Itä- ja Pohjois-Suomen EU-rahoja – Onko se moraalisestikaan kestävää, kysyy veteraanipoliitikko Seppo Kääriäinen
20:07
Syömäsä: Zivagon Pincho-perjantai tarjoilee naposteltavaksi tapaksia työviikon päätteeksi
20:02
Heidi Määtällä on kotonaan Pateniemessä on 15 kissaa, joista neljä on hänen omiaan ja loput PoPoPetin pelastamia eläimiä
20:00
Oululainen Raija Väyrynen yllättyi, kun kuuli voittaneensa luontokuvakisassa – innostus kuvaamiseen iski Lapissa
19:53
Kalajoen tytön kasvutarina – Kiia Nousiainen rakentaa määrätietoisesti elämäänsä ja kiekkouraansa
19:34
AC Oulun kausi päättyi tasapeliin – pettymysten kausi toi seitsemännen sijan
19:00
Mitä ihmettä tekee laitoslaulaja? Oululainen Kaisu Leinonen laulaa heleällä äänellään ja laulattaa vanhuksia laitoksissa sekä palvelukodeissa Tilaajille
190
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
39
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
33
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
31
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
19
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
17
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
15
Haukiputaalle poliisin konttiputkaan viety henkilö sytytti putkassa tulipalon, palo laukaisi tilan sprinklerin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Jos haluamme pitää kotimaisen maataloustuotannon omavaraisena, tarvitsevat maanviljelijät maataloustukea. Maanviljelijöi... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image