Kotimaa

Kokoomuksen vaa­li­val­vo­jai­sis­sa iloittiin vaalivoitosta ja kolmesta mepistä – "En halua, että ääriryhmät saavat liikaa jalansijaa"

Tämä antaa viestin siitä, että ilmastonmuutos halutaan ratkaista ja ongelmiin tarttua. Ja myös reilumpaa Eurooppaa halutaan, kokoomuksesta eniten ääniä saanut Sirpa Pietikäinen sanoi vaalituloksesta. Myös kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli iloinen tuloksesta.
Kotimaa 26.5.2019 21:58 | Päivitetty 26.5.2019 22:20
Ossi Rajala

Kokoomus sai eurovaaleissa kolme meppiä läpi. He ovat istuvat parlamentaarikot Sirpa Pietikäinen, Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen.

– Ei isoja yllätyksiä ollut. Kokoomuksen istuvat mepit pitävät paikkansa, mikä oli melko odotettua. Ikinä ei voi omasta paikastaan olla varma, mutta istuvat mepit ovat etulyöntiasemassa. Ihmiset ajattelevat, että poliitikot, jotka jo ovat siellä, ovat verkostoituneita ja sisällä asioissa, Virkkunen pohti.

Kokoomuksen valvojaisissa moni oli iloinen myös Sdp:n ja vihreiden menestyksestä, koska nekin ovat EU-myönteisiä puolueita.

– Eurooppaa haastetaan kovaa niin ulkoa kuin sisältä. Suomalaiset antoivat äänensä nyt todella vahvalle, yhtenäiselle Euroopalle, joka puolustaa demokraattisia arvoja. Se on suomalaisilta selvä viesti. Olen tyytyväinen tästä viestistä. En halua, että ääriryhmät saavat liikaa jalansijaa, Virkkunen mietti.

Sirpa Pietikäinen painotti sitä, että EU:n on tartuttava ekologisiin haasteisiin.

– Tunnelmat ovat hyvät, koska moni ihminen antoi luottamuksen näkemykselle ekologisesta, inhimillisestä ja vauraasta Euroopasta. Tämä antaa viestin siitä, että ilmastonmuutos halutaan ratkaista ja ongelmiin tarttua. Ja myös reilumpaa Eurooppaa halutaan, Pietikäinen sanoi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tuuletti vaalivoittoa jo silloin, kun ennakkoäänet tulivat.

Pietikäinen korosti myös sitä, että tehtävää on paljon.

– Asioita on melkoisesti ratkottavana. Kiertotalous ja kestävä rahoitus ovat avaimia ilmastonmuutoksen ratkomiseen. Siihen tarvitaan toki paljon muutakin. Euroopan on oltava ekologinen ja otettava ilmastonmuutos vakavasti, Pietikäinen jatkoi.

"Vaalivoitto tästä tuli"

Jo ennakkoäänien julkistus herätti riemua kokoomuksen vaalivalvojaisissa.

– Vaalivoitto tästä tuli. Olen erittäin tyytyväinen, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puhui jo ennakkoäänien tuloksen julkistamisen jälkeen.

Kokoomus oli eduskuntavaaleissa kolmas, joten voittoisat eurovaalit vaikuttivat olevan puoluejohdolle mieleen.

Suomalaiset antoivat äänensä nyt todella vahvalle, yhtenäiselle Euroopalle, joka puolustaa demokraattisia arvoja. Se on suomalaisilta selvä viesti. Olen tyytyväinen tästä viestistä. En halua, että ääriryhmät saavat liikaa jalansijaa, paikkansa uusinut Henna Virkkunen mietti.

– Näyttää siltä, että Suomessa on vain yksi suuri puolue kansainvälisissä asioissa. Muut ovat korkeintaan keskisuuria, varapuheenjohtaja Antti Häkkänen sanoi.

Kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) arveli kokoomuksen vaalivalvojaisissa, että äänestäjät lähettivät nyt viestiä myös sisäpoliittisesti.

Vartiaisen mukaan tulos on viesti myös hallitusneuvotteluja käyville Sdp:lle, keskustalle, vihreille, Vasemmistoliitolle ja Rkp:lle.

Äänimääräänsä viiden vuoden takaisesta kasvattanut Petri Sarvamaa oli niin ikään iloisella mielellä.

– Kiitos erityisesti maaseudulle ja myös kaupunkeihin. Tuntuu aika hyvältä. Olen tehnyt ahkerasti töitä ja luulen, että suomalaiset arvostavat sitä. Tarvitaan myös kielitaitoa ja verkostoitumista, hän kertoi.

Sarvamaa yllättyi hieman siitä, ettei Perussuomalaiset saaneet enempää ääniä.

– Perussuomalaisten odotettua heikompi tulos sekä yllätti että ilahdutti. Sanon sen ihan suoraan. Kokoomuksen tulos sellainen, mitä odotin. Kokoomus edustaa niitä arvoja, joiden varaan unioni on rakennettu. oikeusvaltioperiaate on todella tärkeä ja se on oikeasti uhattuna, Sarvamaa pohti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

" En halua, että ääriryhmät saavat liikaa jalansijaa, Virkkunen mietti."
Minä taas mietin, että eikö kokoomus juuri ole ääriryhmä???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuksen mmenestyminen EU-vaaleissa osoittaa kongreetisesti millainen institutio EU-prlamentti on. Se ei ole missään mielessä kansan asialla eikä toteuta kansan haluamaa politiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:10
Turkin, Venäjän ja Iranin johtajat yrittävät rauhoittaa Luoteis-Syyrian vaarallista tilannetta
8:30
Trump: Yhdysvallat valmis vastaamaan Saudi-Arabiaa vastaan tehtyihin iskuihin – tämä öljyhyökkäyksistä tiedetään
8:16
Öljyn hinta lähti nousuun Saudi-Arabian öljynjalostamoihin tehtyjen iskujen jälkeen
8:00
Mirja Söderman menetti hajuaistinsa kertarysäyksellä eikä haista enää mitään – Syöminen ei ole enää samanlaista kuin ennen, ja joulusta puuttuu olennainen osa Tilaajille
8:00
Koulun alku keventää puntakukkaroa ja monelle brittivanhemmalle lapsen koulukustannukset ovat liikaa Tilaajille
7:00
Mauno Koivisto oli yksi muista, pelikaverit muistelevat – Sikariporras on lämminhenkinen kuvaus lentopallon ikinuorista
7:00
Lasten puutteellinen tieto seksuaalisuudesta altistaa heidät hyväksikäytölle, sanoo oikeuspsykologi – opettajan on tärkeä osata tunnistaa rikos ja auttaa lasta Tilaajille
16
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
12
Voiko työntekijä rakentaa sairauslomalla omakotitaloa? Kaupallinen yhteistyö
10
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
10
Bensan hinta voi nousta Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin kohdistuneiden iskujen seurauksena, mutta miten paljon?
8
Tekninen vika viivästyttänyt Finnairin lentoa Kemistä Helsinkiin tuntikausia, mekaanikot lennätettiin paikalle – "Todella ikävää tällainen"
6
Ei päästetä kaivoskuumetta kohoamaan, koboltti tullee jäämään välivaiheen ratkaisuksi sähköautojen akuissa Lukijalta
6
Pahin painajainen Stozice Arenan korkean katon alla – Suomen varmalta näyttänyt voitto karkasi käsistä viiden ottelupallon jälkeen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

112 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image