Kotimaa

Kokoomuksen Satonen hehkuttaa: Tampere karannut Turulta

Kotimaa 1.5.2016 18:28
Lännen Media

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen hehkutti vappupuheessaan Tampereen menestystä. Satosen mielestä Tampereesta ja Turusta ei voi enää edes puhua samassa kategoriassa.

– Viimeaikainen kehitys osoittaa sen, että Turku ei ole enää Tampereelle oikea viiteryhmä,  Hämeenpuiston Porvarillisessa Wapussa puhunut Satonen sanoi.

Satonen korosti puheessaan Tampereen seudun suuria infrainvestointeija sekä T3-hankkeen mahdollisuuksia tulevaisuuden sivistykselle.

– Väestötilastot puhuvat selvää kieltä. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana Tampereen väestökasvu on ollut tuplasti Turkua suurempaa. Tampereen nettovoitto väkimäärässä on vuosittain ollut yli 2000, kun Turussa jäädään tuhanteen, sanoo Satonen.

Pirkanmaa on Satosen mukaan ottanut selkeän hyppäyksen Suomen toiseksi suurimmaksi kasvukeskukseksi. Satonen sanoo, että Pirkanmaa ja Tampere ovat nyt tilanteessa, jossa aiemmin saavutettu kasvu luo lisää kasvua. Se näkyy mm. siinä, että Tampereelle on tulossa sekä pikaraitiotie, että kasino. Päätöstä areenasta vielä odotellaan.

MAINOS

Kommentoi

Ja mopo on karannut nykyiseltä hallitukselta ja varsinkin kokoomuksen epärehellisiltä ministereiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllähän se on näin Helsinki sitten Tampere ja perässä Turku. Seuraavina tulee Vaasa, jyväskylä sekä Kuopia. Oulu on perässä hiihtaja kuten Oulun vötkylät yleensäkin ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miksi se aina se väestönkasvu mitä vähemmän se parempi vanha sanonta mitä vähemmän meitä on sitä enemmän me saadaan jakakaapa jätskipaketti tai leipä tai omena tai maa mitä jäljjelle jää murusia jos on liian monta jakajaa taulu on ja valokuva siis mikä vuosi(nuppineula)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikuinen mies ja vieläpä kansanedustaja ja noin lapsellisesti alkaa kommentoimaan ja ottamaan kantaa kahden kaupungin perinteiseen keskinäiseen kilpailuun. Ihan kun pikkupoika hiekkalaatikolla inttämässä kumman auto on hienompi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:00
Suomessa vieraileva Iranin ulkoministeri kritisoi USA:ta ja kutsui ydinsopimusta täydelliseksi
14:52
Gran Canarialla evakuoitu jo noin 8 000 ihmistä maastopalon tieltä
14:27
Oulussa löydetyn hylyn tutkimukset etenevät, mutta ongelmana on miten jäännös säilytetään – "Hylky tuhoutuu helposti nostettaessa kuiville"
14:08
Ylinopeuksia, suojatierikkeitä ja kiinnittämättömiä turvavöitä – poliisin valvonta koulujen lähistöllä johti muun muassa 900 rikesakkoon ja 123 väliaikaiseen ajokieltoon
13:36
Katri Kulmuni saa Pohjois-Pohjanmaan Keskustanaisten tuen puolueen puheenjohtajakisassa
12:45
Iranin ulkoministeri Zarif aloitti neuvottelut ulkoministeri Haaviston kanssa – "Dialogin ylläpitäminen on tärkeää", Haavisto sanoi ennakkoon
12:40
Syöpään sairastunut Sari Essayah sai helpottavia uutisia – hakee jatkokautta tulevana viikonloppuna Oulussa
94
SDP:n Marin puolustaa avaustaan lyhyemmästä työajasta – "Tänään ehkä utopiaa, mutta voi olla tulevaisuudessa totta"
70
Työttömyys ei alene haastattelemalla Lukijalta
64
Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit eivät ole mielissään puoluetuen miljoonakorotuksista – Kysyimme puolueilta, miten lisäraha aiotaan käyttää
46
Pappi, toimittaja ja kansanedustaja – kotihoidon tuen puolustaminen sai Pekka Aittakummun toimimaan
45
Ministeri Kiuru torjuu lääkäreiden pakkotyön – kunnille luvassa lisää rahaa hoitojonojen purkuun
42
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
24
Vuokrasopimus päättyy: Areena Oulu voi joutua lopettamaan toimintansa nykymuodossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kainuun maakunnissa kehittyy aamulla ja aamupäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.
Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

No samaa mieltä aloittajan kanssa! Työpaikan vaihdos on käynyt monta kertaa mielessä. 4 vuotta AMK-koulutusta, 3 vuotta ... Lue lisää...
PiiPaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image