Kotimaa

Kokoomuksen Orpo esittää, että hal­li­tus­tun­nus­te­li­ja olisi sdp:n pää­mi­nis­te­rieh­do­kas – "On hieman erikoista, että Antti Rinne toimisi tun­nus­te­li­ja­na"

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mielestä sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ei ole hyvä valinta hallitustunnustelijaksi. KUVA: Timo Marttila
Kotimaa 5.12.2019 17:04 | Päivitetty 5.12.2019 17:44
Kirsi Turkki

Orposta olisi erikoista, että eronpyyntönsä jättänyt sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne toimisi tunnustelijana.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esittää, että hallitustunnustelija nimettäisiin vasta sen jälkeen, kun sosiaalidemokraatit on pääministeriehdokkaansa nimennyt. Sdp:n puoluevaltuusto tekee esityksen pääministeristä sunnuntai-iltana. Sdp esittää hallitustunnustelijaksi eronpyyntönsä jättänyttä sdp:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä.

– Olemme hetki sitten tehneet välikysymyksen ja syynä oli epäluottamus. Ei ole tapahtunut mitään sellaista, mikä olisi luottamuksen palauttanut. On hieman erikoista, että Antti Rinne toimisi tässä tilanteessa tunnustelijana, Orpo sanoo.

Orposta olisi parempi odottaa muutama päivä ja saada sdp:n nimi pääministeriehdokkaaksi ja sen jälkeen aloittaa tunnustelukierros.

– Hallituksen muodostamiseen liittyy olennaisena osana se, että muodostuu luottamus hallituksen ja eduskunnan välillä ja nyt luottamus on pahasti kuralla. Olisi tulevan pääministerin kannalta olennaista, että hän on alusta asti se, joka lähtee yrittämään hallitusta, Orpo sanoi, kun hän meni puolueiden puheenjohtajien ja eduskuntaryhmien puheenjohtajien kokoukseen eduskunnassa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

lohdutettakoon mieliämme tämä tuleva hallitus ei kauan istu,se on varma asia se ?ensi viikolla haavisto lähtee kuka seuraavaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lohdustuspalkinto Sossuilta Antille , potkujen alkutahdit tulivat puolueen sisältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikku-Petteri yrittää joka välissä ja melkeinpä joka toisen asian yhteydessä saada näkyvyyttä. Vallan menettämisen karvautta on vaikeaa sietää. Kulloinkin kohteeksi otettu asia on sivuseikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten, muka palkansaajapuolue, Kokoomus aikoo puuttua Postin hallituksen ja toimivan johdon petoksiin leikata pakettilaisten palkkoja jopa 40 % ?

Vai tukeeko Kokoomus suomalaisten palkansaajien palkkojen romahdusmaista palkkojen alentamista ihan valtakunnallisesti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellinen hallituskausi 2015 eduskuntavaalin jälkeen sisälsi sellaisia omituisuuksia, että Rinne näyttää siihen verrattuna Robin Hoodilta jopa Bat Manilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se erikoista että juuri luottamuksen menettänyt henkilö alkaisi tehdä tunnusteluja seuraavaan hallituskokoonpanoon? Eikö siihen ole vähemmän ryvettyneitä henkilöitä olemassa? Kokoomukselle olisi auennut persujen kanssa hallitusovet, mutta kun on ehtinyt möläyttää että he eivät sovi samaan hallitukseen. Nyt taitaa käydä niin että tämä jo kertaalleen ryvettynyt porukka runnotaan uudelleen kasaan! En ole ennustaja, mutta epäilen että palaneen raunioille on mahdoton rakentaa vilpitöntä toimivaa uutta hallitusta! Jäljelle jää ainut järkevä konsti! Ja sen uudet vaalit !! Tässä tapauksessa tämä trilleri saisi yhtä jännittävän jatkon.... senhän persut voittaisi ylivoimaisesti ja ketkä alkaisivat heidän kanssaan johtaa tätä maata?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erikoista, kyllä, mutta ei niin erikoista kuin edellisen hallitusen toimet, jossa istui viisi ministeriä puolueesta, jota ei ollut koko puoluekartalla, eikä heitä kukaan ollut äänestänyt! Peräkontissa kulkivat neuvotteluissa salaa!
Orpo ei silloin nähnyt siinä touhussa mitään kummallista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus on luottamuksensa menettänyt kansalaisten silmissä. Kyllä Rinteen pitää saada rangaistus tietoisesti tehdyistä virheistään. Muuten tilanne vain pahenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko niin, että kok Orpon johdolla vaatii populistisesti toistapuoluetta vaihtamaan hallitustunnustelian kokomukselle sopivaan henkilöön?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epätoivoista. Ei hallituspuolueet lähde Kokoomuksen kelkaan. Sehän nähtiin viime kaudella mihin se johtaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesarin tämänpäiväinen gallup puolestaan osoitti suunnan, mihin nykyinen hallituspolitiikka johtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hehheh... Asia on nyt vain niin, että SDP:llä ei löydy nimeä, joka olisi sekä hyvä neuvottelija että hyvä pääministeriehdokas. On kokonaan toinen asia, kenen aiemmasta toiminnasta tilanne johtuu. Antti Rinne on monella tapaa hyvä nimi tehtävään, esimerkiksi koska hänellä ei ole tarvetta ajatella omaa toimintaansa jatkossa hallituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mitäs väliä sillä on, kuka käy kysymässä, kelpaako nykyinen ohjelma. Johan se tiedetään kenelle se kelpaa. Nopea juttu on se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Timppako, kelpasihan kokoomukselle puoluesta eroneetkin viimme hallitukseen vaikka olisi voinut perustaa virkamies hallituksen kun ei persut kelvanneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa sekä Koillismaalla lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa sekä muualla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sairaanhoitajille 6,8 %n korotus

Sairaanhoitajille lisää palkkaa. Pysyy ala jatkossakin kiinnostavana kohteena opiskelijoille. Lue lisää...
EHDOTTOMASTI

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image