Kotimaa

Kokoomuksen ja pe­rus­suo­ma­lais­ten nuo­ri­so­jär­jes­töt närkästyivät Palefacen oopperasta: "Lapset laitetaan tekemään vasemmisto-oopperaa"

koululaisooppera Ihmepoika A Pateniemen koulussa KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 28.9.2017 10:35 | Päivitetty 28.9.2017 12:29
Kaleva

Oulun Läänin Kokoomusnuoret sekä Oulun ja Kainuun Perussuomalaiset nuoret ovat julkaisseet yhteisen kannanoton, joka koskee Karri Miettisen eli Paleface-taitelijanimellä tunnetun artistin kirjoittamaa koululaisoopperaa.

Palefacen Ihmepoika A -ooppera on kansainvälisesti palkittu ja se kertoo kouluun tulevasta pakolaislapsesta, jota syrjitään erilaisuutensa vuoksi.

Kannanotossa todetaan, että juonen edetessä koulu aiotaa sulkea määrärahojen puutteen vuoksi. Kouluun kuitenkin taiotaan taikapuutarha, josta koululaiset saavat ruokansa. Teoksen lopussa pakolaislapsi paljastuukin pojasta tytöksi ja koulua ei lakkautetakaan.

– Mielestäni on käsittämätöntä, että näin poliittisesti latautunutta materiaalia syötetään alakoululaisille. Oopperassa poliittinen sisältö on verhoiltu mukavan yhteisen tekemisen ja laulamisen taakse. Lapsille pitää turvata puolueeton kasvatus peruskouluissa ja antaa heille vapaus päättää oma kantansa kasvettuaan, toteaa Oulun Läänin Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Atte Syväniemi.

Oulun ja Kainuun Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Jenna Simula on samoilla linjoilla.

– Suomalainen peruskoulu ei saa olla puoluepoliittinen instituutio. Nyt lapset laitetaan tekemään läpeensä politisoitunutta vasemmisto-oopperaa, hän sanoo kannanotossa.

Nuorisojärjestöjen puheenjohtajat nostavat esiin myös sen, että Paleface on ilmoittanut edustavansa poliittista vasemmistoa.

Ihmepoika A -ooppera kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan. Sitä on harjoiteltu myös oululaiskoulussa.

Juttua muokattu 28.9. kello 12.28. Atte Syväniemen sitaattia täydennetty.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (62)

Hei olin kolmosella kun pääsin esittää ton mun luokan ja parin muun luokan kanssa ja silloin mä ymmärsin varmaan neljäs osan mut oli se kyllä hauskaa 😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä vasemmistolaista on siinä, että kerrotaan kouluun tulevasta pakolaislapsesta, jota syrjitään erilaisuutensa vuoksi?
Tai siinä, että juonen edetessä koulu aiotaa sulkea määrärahojen puutteen vuoksi.+
Tai myöskään siinä, että Kouluun kuitenkin taiotaan taikapuutarha, josta koululaiset saavat ruokansa +.
Miten vasemmistolaisuus liittyy myöskään loppuratkaisuun?:Teoksen lopussa pakolaislapsi paljastuukin pojasta tytöksi ja koulua ei lakkautetakaan.
Elämässä ja sadussa tapahtuu monia asioita, Mikä lasren yhteisten asioiden ja kokemusten kuvaamisesta tekee vasemmistolaista?
En ole lukenut käsikirjoitusta enkä nähnyt oopperaa, näillä tiedoilla en ymmärrä ihmepoika A:n herättämää poliittista perkoa.
Mistä voisin saada enemmön taustatietoja jotka ovat herättäneet tällaisen kasvatuksellisn huole?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että Pateniemen koulussa tehdään kantaaottavaa oopperaa. Porvarit haluavat pitää lapset ja nuoret tietämättöminä, helposti johdettavina nössöinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa kun harrastetaan ja kyllä totuus on että vasemmistolaisuus nostetaan vihreänälinjana ylös suosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä niin. Asia tuntuu mitättömältä kun kuuntelee oopperaa vasemmalta laidalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saan aikaab 7 vuotiaasta saakka tuputetaan kristillistä sanomaa lapsille ja näyttelevät uskonnollisissa näytelmissä jouluisin mut tässä ei tietenkään mitään pahaa mutta jos suvaitsevaisuutta ja erillaisuuden ymmärtämistä opetetaan niin nuorisojärjestöt jyrähtää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko nähdä tämä esitys jos se saa jotkut noin pois raiteiltaan😊 Mitä jos vedetään vuosikymmenien takainen historianopetus oikeuteen? Kovin oli vaalennettuja sävyjä ja tuunattuja todellisuuksia. Totuudet aukenivat vasta aikuisena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääkö tämä tulkita niin, että koulujen lakkauttaminen on oikeisto- ja kokoomuslaista. Kyllä on geelitukilla nyt nuotit hukassa, kun tällaiseen pitää muka puuttua. Vai harjoitellaanko tässä isojen politiikkaa leikisti, vähän niin kuin kissanpennut hiirenmetsästystä. Että oikein kannanotto on sorvattu NÄIN MITÄTTÖMÄSTÄ ASIASTA.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkien koulutussäästöjen aikana säästöihin syyllistyneiden hallituspuolueiden jäsenet paheksuvat omien tekojensa seurauksia. Hei, teitä puuttuu tilannetaju!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa taas kommenteissa mainio otanta suvaitsevaa, yhtenäistä ja ymmärtäväistä Suomea.

Noh, moneen kommentoijaan ja uutisen poliitikkoihin pätee vanha sanonta:

"Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomeen mahtuu niin kommunistit kuin oikeistolaiset. Meitä kaikkia tarvitaan oopperalla tai ilman...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KOM-teatterin esitys katottiin Pohjankartanossa 70-luvun alussa,ei mulle oo ainakaan traumoja jääny!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vaikka politiikka ei kuulu ala-asteelle ovat kaikki lapsioppilaat esim. säästöpolitiikan uhreja, koulutuksen määrärahojen leikkaaminen on politiikkaa. On kaksinaamaista vaatia puolueetonta opintietä jos jo opintien alkumetreillä poliittiset päätökset vaikuttavat jokaiseen oppilaaseen ja useimmiten vielä negatiivisesti. Nuorisojärjestöt voisivat vaatia määrärahojen nostamista, homekoulujen korjaamista etc..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pitää jo pistää opettajat sekä valtion tahot jotka ovat kyseisen vasemmistoliikkeen propagandan sallineet vastuuseen! Oikeus puhukoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysytäänkö ps pressaehdokkaalta pitäisikö kouluissa opettaa tiukkaa tiedettä vai huuhaapropagandaa esim maailman synnystä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (62)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image