Kotimaa

Kokoomukseen loikannut kan­san­edus­ta­ja Kaj Turunen oli nuoruudessaan keikkamyyjä – soitti levyjä tai­tei­li­ja­ni­mel­lä DJ Valentin

Kansanedustaja Kaj Turunen loikkaa sinisistä kokoomukseen. KUVA: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunt
Kotimaa 24.4.2018 13:37 | Päivitetty 24.4.2018 13:41
Ida Roivainen

Savonlinnalainen kansanedustaja Kaj Turunen ilmoitti sinisten eduskuntaryhmälle, että hän loikkaa kokoomukseen, joka on näkemyksiltään lähempänä koko ikänsä yrittäjänä toiminutta Turusta.

Tiedotustilaisuudessa puhunut Turunen sanoo olleensa itse asiassa aloitteellinen. Turusen mukaan päätöksen vaikutti se, että erityisesti yrittäjyyteen ja työelämään liittyviltä näkemyksiltään hän on lähempänä kokoomusta kuin sinisiä.

Turunen ilmoitti sinisten ryhmälle asiasta tiistaina.

Turunen on toisen kauden kansanedustaja, joka toimi perussuomalaisten ryhmässä, kunnes siirtyi Sininen tulevaisuus -eduskuntaryhmään vuonna 2017. Turunen tulee samasta Kaakkois-Suomen vaalipiiristä kuin työministeri Jari Lindström (sin).

Sinisten puoluesihteerin Matti Torvisen mukaan Turunen on ollut sinisten eduskuntaryhmässä kaikista oikeistolaisin ja ajanut talousvaliokunnassa yrittäjämyönteisiä kannanottoja.

Turusella on ollut eduskunnassa näkyvä asema talousvaliokunnan puheenjohtajana, ja hänen on luonnehdittu kuuluvan ulkoministeri Timo Soinin (sin.) lähipiiriin.

Turunen on myös puhemiesneuvoston jäsen, suuren valiokunnan varajäsen sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan varajäsen. Lisäksi Turunen on jäsenenä kansainvälisten asiain foorumissa ja Suomen teollisuussijoitus Oy:ssä.

Siviiliammatiltaan Turunen on yrittäjä.

Perussuomalainen-lehden mukaan Turunen perusti ensimmäisen yrityksensä jo 18-vuotiaana, jolloin hän veti ravintoloissa keikkoja taiteilijanimellä DJ-Valentin.

Samoihin aikoihin hän perusti kavereidensa kanssa yrityksen hoitamaan keikkamyyntiä. Sittemmin Turunen on toiminut muun muassa kahvilayrittäjänä, torikauppiaana ja jäätelökioskiyrittäjänä.

Lehden mukaan Turunen oli 1980-luvulla mukana myös puusepänliikkeessä, joka meni nurin. Yrittäjäkokemusta Turusella on kolmenkymmenen vuoden ajalta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kokoomus on hvyä puolue monille, jotka kaipaavat jotain järkeä päätöksiin höttölupausten sijasta. Harkimo on käsrimätön, kun päätösten teko vie aikaa demokratiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Politiikka on rikki kuten Stubb totesi jo aikaa sitten. Räkytystä suunsoittoa soopan jauhantaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Sulle-mulle" -politiikka vain jatkuu. Toki oli odotettavissa, että Siniset joka tapauksessa loikkii muihin puolueisiin. Toivottavasti tämä on Soten loppu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image