Kotimaa

"Koko ajan tulee turpaan joka suunnalta" – Ann Selin jättää Pamin pu­heen­joh­ta­juu­den kesällä 2019

Pamin puheenjohtaja Ann Selin ei tavoittele enää jatkokautta kesän 2019 liittokokouksessa.
Kotimaa 16.5.2018 19:46 | Päivitetty 16.5.2018 19:56
Juho Mäkelä

Ann Selinin mukaan seuraajalla riittää työsarkaa. "Esko Ahon pääministerikauden jälkeen ei ole näin avoimen vihamielisesti suhtauduttu ay-liikkeeseen".

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin kertoi keskiviikkona jättävänsä liiton puheenjohtajuuden kesällä 2019. Hän on johtanut Pamia vuodesta 2002.

Selin sanoo, että vielä ei ole tilinpäätöksen aika. Hän teki luopumisilmoituksen Pamin valtuuston kokouksessa.

– Minulla on nyt hyvä ja levollinen mieli. Olihan se jännittävä paikka tehdä näin iso ilmoitus. Minä jätän perintöpuheet ja muistelut ensi kesään, koska aion tehdä vielä vuoden täysillä työtä. Halusin antaa porukalle reilun ajan miettiä jatkoa, Selin sanoo Lännen Medialle.

Hän jatkaa puheenjohtajana Pamin liittokokoukseen saakka, eli kesäkuuhun 2019. Hän ei kertonut vielä jatkosuunnitelmistaan.

– Nyt on vuosi aikaa katsoa avoimin mielin ympärilleni, mihin ryhdyn. Uskon, että minulle ehkä vielä joku rooli yhteiskunnassa tarjoutuu, Selin sanoo.

Niina Koivuniemi mahdollinen seuraajaehdokas

Ann Selinin seuraaja valitaan Pamin liittokokouksessa kesäkuussa 2019.

Yksi mahdollinen Selinin seuraajaehdokas voisi olla Akaassa asuva Niina Koivuniemi. Hän on Pamin hallituksen puheenjohtajan henkilökohtainen varajäsen ja Pamin järjestöjohtaja.

Peräseinäjoella vuonna 1972 syntynyt Koivuniemi edustaa kuitenkin vasemmistoliittoa. Perinteisesti Pamin puheenjohtaja on tullut sdp:n riveistä. Tästä muistuttaa Pamin valtuuston 2. varapuheenjohtaja Sauli Isokoski.

Pietarsaarelaisen Isokosken mukaan Selinin luopumisilmoitus tuli niin yllättäen, että seuraajasta ei ole käyty vielä edes käytäväpuheita.

"Katastrofaalinen Juha Sipilän hallitus"

Selinin mukaan seuraavan Pamin puheenjohtajan pitää toimia entistä enemmän poliittisen vaikuttamisen kentässä.

– Se ei enää riitä, että istutaan työnantajien kanssa neuvottelupöydässä, koska suurimmat uhat tulevat politiikan puolelta. Koko ajan tulee turpaan joka suunnalta. Viimeisin esimerkki on nuorten työehtojen heikentäminen.

Selin ja Pamin valtuusto pitävät Juha Sipilän porvarihallituksen toimintaa katastrofaalisena palkansaajia ja ylipäätänsä heikompiosaisia kohtaan.

– Tämä on poikkeuksellisen kylmä hallituskausi. Esko Ahon pääministerikauden jälkeen ei ole näin avoimen vihamielisesti suhtauduttu ammattiyhdistysliikkeeseen. Työtä on todella paljon. Osa yrityksistä haluaa, että ay-liikkeestä pitäisi päästä kerta kaikkiaan eroon, Selin sanoo.

Yksi nainen ollut paljon vartijana

Pamin toiminnanjohtaja Jyrki Konola kehuu Ann Seliniä päättäväiseksi ja Pamin näköiseksi puheenjohtajaksi.

– Maan suurimman ammattiliiton puheenjohtajana yksi nainen on joutunut olemaan aika paljon vartijana. Hän on kantanut sen tehtävän erinomaisesti. Ann on ratkaisuhakuinen ja ratkaisukeskeinen, Konola luonnehtii Seliniä Lännen Medialle.

Konolan mukaan Selin ei lannistu, vaikka liiton puheenjohtajan tehtävissä on ollut välillä vaikeita hetkiä. Selin on aina uskonut siihen, että ratkaisu löytyy keskustellen tai neuvotellen.

– Hän on tarvittaessa osannut käyttää myös kovempia keinoja, jos mikään muu ei ole auttanut.

Konola ei halua vielä spekuloida mahdollisia Selinin seuraajaehdokkaita. Tulevalle puheenjohtajalle jää suuret saappaat.

– Toivottavasti hänen seuraajansa ymmärtää, että jokainen tekee siitä tehtävästä hiukan itsensä näköisen.

MAINOS

Kommentoi

Kun työmarkkinoilla palaamme 1930 luvun tasoon niin hymy hyytyy monelta nyt AY-liikettä pilkkaavalta. Kolmekymmentäluvun työmarkkinat ovat tämän hallituksen ykköstavoitteena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos duunarit ovat niin tyhmiä, että suostuvat sellaiseen, niin tervetuloa vaan -30 luvun taso.
Ei palkkaneuvotteluun tarvita yhtäkään ay- jäännettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa katsoa peiliin, nii syy löytyy miksi tulee turpaan jatkuvasti. Ay liikkeet ovat öykkäröijiä, eivätkä halua edes hoitaa liittolaisten asioita. Miksi liitot hyväksyi aktiivimallin? Aivan koska se pelasti ay hörhöjen jatkuvuuden toistaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selinillä taitaa olla eduskuntavaalit mielessä SDP:n riveissä. Dramatiikkaa tihkuvalla ilmoituksellaan tarvittavat äänet on jo melkein plakkarissa. Valitettavaa että Ay-liike ei kykene seuraamaan aikaansa ja uudistumaan mikä epäilemättä johtuu juuri Selinin kaltaisista vanhoillisista dinosauruksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä voisi olla Selinin kanssa enempää erimieltä Sipilän hallituksesta. Itse palkansaajana koen että tämä on pitkään aikaan ensimmäinen hallitus joka on aidosti yrittänyt uudistaa maata tälle vuosituhannelle. Selin ja hengenheimolaisensa elävät vielä 70-lukua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovempi kuri pitäsi näille liiton luikureille saada. Aivan ensiksi luopua työsopimusten yleissitovuudesta. En vaan kertakaikkiaan ymmärrä, miksi minun ja työnantajan väliset asiat kuuluu yhdenkään liiton hoidettavaksi? Minä en sitä halua, enkä ymmärrä. Se on minun asia, mihin nimeni laitan ja mitä hyväksyn.
En minä tarvi liiton apua akanottoon, enkä talokauppaan. Mutta nämä yhet koijarit on heti niskaan pukkaamassa, kun pitäsi saada vapaasti tehdä sopimus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella huomaa, että et ymmärrä. Kyse on paljon isommasta asiasta kuin sinun ja työnantajasi välisestä asiasta. Yrityksissä on jatkuvasti laittomia irtisanomisia ja muita ongelmia, joita liittojen pitää selvittää. Pian olisi sinullakin paljon huonommat työehdot ilman liittoja. Niin kuin itse sanoit, et ymmärrä sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi sitten joudutaan lakkoilemaan palkoista ja irtisanomisista, kun kerran ay järjestöt ovat niiiiiiiiiin mahtavia neuvottelemaan kaikesta?
Miksi liitot hyväksyivät aktiivimallin, kun kerran pitävät niiiiiiiiin hyvin huolta jäsenistään ja duunareista?
Kyllä tässä nyt kävi niin, että sinä et tätä asiaa ymmärrä ja turha sinun on siitä alkaa toisia syyttämään.
Sinun kommenttisi oli taas kerran tuuleen huutelua eli ad hominem kommentti jossa toistat toisten hokemaa mantraa ilman perusteluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko yleissitovuus tai lailla säädetty minimipalkka. Muuten homma menee ihan höpöksi, niinkuin se on jo joidenkin kohdalta mennyt näiden työkkärin ilmaisharjottelijoiden ketjutuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On oikeastaan yllättävää, että vihamielisimmät hallitukset ay-liikettä kohtaan ovat olleet keskustapuolueen johtamat hallitukset. Tämän vuoksi ay-liikkeeltä ei juuri sympatioita keskustaankaan löydy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tule ikävä, turhin ay- pamppu. Toivottavasti seuraava versio on päivitetty edes 2000- luvulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä hallitus on nimittäin ensimmäinen kelvollinen hallitus sitten Ahon pääministerikauden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hän on puhkaisuut lasikaton ylöspäin ja nyt ei olekaan enää kelpo pesti. Lasikastosta nyt alaspäin meno.
Hallitus on tällekin sdp-läiselle syypää moneen asiaan, kun viimein jotain uskalletaan tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän nähtiin kuinka röyhkeitä Suomen työnantajat ovat ##Kiinteistötyönantajat esittää muun muassa kaikista lauantai-, aatto-, sunnuntai- ja pyhäpäiväkorvauksista ja luopumista sekä erilaisia päivittäisen työajan pidennyksiä, joihin työnantaja voisi yksipuolisesti määrätä työntekijän.""

Ilman liittoja nämä Suomen roistotyönantajat olisivat laskeneet palkkoja 8%!! Mutta on SUomessa vielä kunnon duunareita jotka tietää että Työnantajat on pidettävä kurissa liittojen avulla..Täällä kehityslaue oulussa kun ei ole muits kuin jauhosaapa kepuloisisa ja lahkolaisia joilta joutaa kyllä laskea palkkoja,katotaanpa sitten millainen ruikutus alkaa

Ilman liitooja olisisi nämä roistotynantajat lakseneet palkko

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä liittoja paljon hetkauttanu, kun hallitus aktiivimallilla laski työttömän tuloa 4,65%. Siksi YTK on hyvä kassa, en ole koskaan maksanut liiton jäsenmaksuja,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liitot eivät voineet vaikuttaa aktiivimalliin juuri sinunlaistesi takia. YTL on työnantajien suosima kassa. Sen valituksen takia poistuivat aikoinaan rakennusalalta pakkaspäivien korvaukset. Palkaton päivä tulee nykyisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa AY liike on itse aiheuttanut sen että haitat ovat hyötyjä suuremmat. Turhaa vinkumista ja jarrutusta. Selin itki tässäkin haastattelussa nuorten työsuhteista. Kun nyt ne hakalammatkin nuoret saisivat mshdollisuuden. Mutta sekään ei AY liikkeelle kelpaa. Joutaakin väistymään mokoma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

20% nuorisotyöttömyys ei siis sinulle riitä, vaan mieluiten kaikkien nuorten pitäisi olla vailla työtä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

95
Talliosakkeiden kauppa käy kiivaana Oulussa, ostajat teettävät tiloihin parvia, vessoja ja toimistotilaa – "Kaikki menee jo ennakkomarkkinoinnissa"
79
Puolustusvoimat järjesti kunnon show'n Heinäpäässä – todentuntuinen tykkituli paukkui ja jytisi, katso kuvat
52
Aika on ajanut tillilihasta ohi, rössypotusta kiistellään ja puuro on kestosuosikki – maksutonta kouluruokaa on syytä juhlia, mutta Oulussa sitä päätyy satoja kiloja päivässä biojätteeksi
23
Sisäministeri Mykkänen ei lämpene sinisten idealle poliisiopiskelijoiden tukemisesta - käyttäisi rahat lähiöpoliiseihin
22
Linnanmaan Baanan ensimmäinen vaihe avattiin liikenteelle
20
Kommentti: Urheilijan epäonnistuminen on systeemin vika
18
Nettiopas avuksi sorsastajalle: jätä nämä yksitoista vesilintua rauhaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Oletpa melkoinen sanaseppo,johan kirjoittamisellakin voisit tienata :) Minä niin samaistun sinuun,en päivääkään ole kaiv... Lue lisää...
ahvenkahven

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image