Kotimaa

Kohutut ket­tu­kul­je­tuk­set eivät lähteneet Kokkolasta Kiinaan – ainakaan vielä viime yönä

Kohun kohteeksi joutuneen JP Turkis Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pan Jianping seurasi turkistarhaajien mielenilmausta Kokkolassa.
Kotimaa 18.1.2020 11:01
Ilari Tapio

Kiinalaisomistuksessa olevalta tarhalta on tiettävästi jo aikaisemmin lennätetty Kiinaan lähes 5 000 elävää sinikettua.

Kokkolalaiselta turkistarhalta on tarkoitus lennättää pari tuhatta elävää sinikettua Kiinaan. Toistaiseksi kuljetukset eivät tiettävästi ole kuitenkaan alkaneet. Keskipohjanmaa-lehti kertoi lauantaiaamuna, että lentokenttäkuljetukseen tilatut kolme liettualaista rekkaa lähtivät Kokkolasta matkaan lauantain vastaisena yönä, mutta eläimiä niiden kyydissä ei syystä tai toisesta ollut.

Kuljetuksia vastustavat ja tilannetta paikan päällä seuraavat turkistarhaajat pyysivät poliisia tarkastamaan rekat lähinnä kettujen hyvinvoinnin varmistamiseksi. Poliisi pysäyttikin ajoneuvot yöllä Jalasjärvellä ja tiettävästi totesi, että rahtina ei ollut kettuja.

Tarha, jolta siitoseläimiksi tarkoitettuja kettuja on määrä viedä lentokentälle ja edelleen Kiinaan, siirtyi muutama vuosi sitten suomalaiselta tarhaajalta kiinalaisomistukseen.

Keskipohjanmaan tietojen mukaan tarhalta on jo aiemmin viety Kiinaan tuhansia eläviä kettuja. Vuonna 2018 sinne lennätettiin kahdella eri lentokonekuljetuksella todennäköisesti reilut 4 500 eläintä. Ainakin toisessa kuljetuksessa mukana oli luultavasti myös naaraseläimiä.

Turkistarhaajat ovat paheksuneet siirtoja sekä Kiinan löysien eläinsuojelumääräysten että oman elinkeinonsa turvaamisen vuoksi. Kiinaa pidetään turkisalalla Suomen pahimpana kilpailijamaana.

Kokkolan kohukuljetukset ovat turkisalalla siitä harvinainen tapaus, että se yhdistää tarhaajia ja eläintensuojelijoita. Myös suojeluväki vastustaa eläinkuljetuksia.

Elävien eläinten kuljettamisessa ulkomaille ei kuitenkaan ole lähtökohtaisesti mitään laitonta, kunhan kaikki vaaditut edellytykset täyttyvät.

 

MAINOS

Kommentoi

Kun Suomen eläintarhoista luovutetaan eläimiä ulkomaille, niin viranomaiset tutkii ja harkitsee, että millaisiin olosuhteisiin eläimiä annetaan. Kun Suomi luovutti delfiinit pois, viranomaiset ja media tutki hyvinkin tarkkaan millaisiin olosuhteisiin nämä menevät. Kun suomalaisia siitoskettuja luovutetaan Kiinaan, niin ei kuulemma kuulu millekkään viranomaiselle millaisiin olosuhteisiin menevät eikä mediakaan tutki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän saattaa käydä niin, että turkistarhauksien vastustajat kääntävät turkkinsa ja alkavat puoltamaan suomessa heidän erittäin hyvin valvotuissa olosuhteissa kasvatettuja turkiseläimiä kiinassa tuotettuja vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysytäämpä neuvoa suomen turkistarhauksien vastustajilta!
Miksi kannattaa lopettaa tarhaus ja myydä Kiinalaisille?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tarviiko tuota ihmetellä? Suomen elinkeinovihamielinen kettuyttöterroristiporukka on syypää siihen, että ekologinen ja vastuullinen turkistarhaus ajetaan sitten Kiinaan, missä ei tuollaista vouhkaamista todellakaan sallita. Eläimethän tässä ovat lopulta ne, jotka häviää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä on mielenosoitus silloin kun kiinalainen teknologiajätti vie suomalaisia insinöörejä Kiinaan opettamaan 5G-teknologiaa kiinalaisille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turkistarhaajien oma etu on pitää siniketut Suomessa. Tuhansista jo toimitetuista ketuista monistuu tulevina vuosina monikymmenkertainen määrä joka monistuu jatkuvasti. Sitten suomalaiset tarhaajat ovat valtion kukkarolla vaatimassa tukiaisia kun kiinalaiset turkit on vallanneet markkinat.
Kun tarhaajat puhuvat siitä että elinkeino katoaa Suomesta niin oma on syynsä kun myivät tarhan kilpailijamaalle. Nyt virhe näyttää valkenevan jopa tarhaajille mutta liian myöhään huomasivat.
Kuvan ainoa tyytyväinen henkilö on tuo kiinalainen herra. Ihan syystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo olet oikeassa. Oli moka myydä tarha kiinalaiselle. Olisipa kiva tietää, miksi tarhaaja möi juuri kiinalaiselle ja miksi kyllästyi tarhaamiseen? Mielestäni turkisten tuonti ulkomailta pitäisi kieltää. Se olisi paras teko eläimiä kohtaan. En hyväksy tarhaamista kylläkään missään maassa. Pystytään kyllä elämään ilman turkiksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin myytiin tämäkin Suomessa kehitetty kruununjalokivi pois sille, joka siitä vähiten maksaa.
Mitä, minäkö tyhmä? No nyt en kyllä ymmärrä yhtään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen käyttää eläimiä hyväkseen säälimättä. Millon tämä hulluus loppuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ihminen käyttää eläimiä hyväkseen. ihminen käyttä ihmistä hyväkseen. eläimet käyttää ihmisiä hyväkseen. eläimet käyttää eläimiä hyväkseen.
Kaiki käyttää toisia hyväkseen. Näin on ollut aina ja tulee aina olemaan. Maailman tappiin saakka.
Saa siinä olla muka nykyhienot kauhuissaan...höhöhööööö......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuta enemmän häiritään Suomessa turkistarhausta(kettutytöt ja muut samansuuntaiset tapahtumat),sitä varmemmin lähtee ko.ala pois Suomesta.Näin se esim.kiinalainen rupeaa jalostelemaan turkiseläimiä(eläviä eläimiä) omassa maassaan,jonka olosuhteet voi olla hyvinkin kyseenalaisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

82
OYSissa on hoidossa kahdeksan koronapotilasta – sairastuneita Pohjois-Pohjanmaalla on 73 ja koko maassa 1882
56
Viranomaiset: Itse tehty kasvomaski ei suojaa käyttäjäänsä koronavirukselta – toimi näin, jos teet itsellesi tai läheisellesi maskin
48
Taksiliitossa ollaan huolissaan siitä, että asiakkaan koronatartuntaa ei kerrota – sama taksi voi kuljettaa asiakkaita myös syöpähoitoihin
25
Satoja Oulun kaupungin työntekijöitä yt-neuvottelujen piirissä – lukuisilla sivistys- ja kulttuuripalvelujen henkilöillä palkanmaksu päättymässä
23
Lukuisat Oulun kaupungin työntekijät ovat estyneet tekemään työtään koronatoimenpiteiden vuoksi – Hoivatehtäviin ja Oulu-apuun siirtynyt noin 50
23
Poliisi luopui tänään Uudenmaan tiesulkujen ympärivuorokautisesta miehityksestä – liikkuvaa valvontaa on lisätty
13
Oppilaiden eväsjakelua laajennetaan Oulussa – tiistaista alkaen eväsjakelu käytössä 30 koulussa, katso lista eväiden jakopaikoista

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

195 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ville Tavion näkemykset

Mistä tiedät että presidentti paimentaa Marinia? Et mistään. Kaikki tuo on vain sinun haihattelua. Keksi vaikka joku har... Lue lisää...
oikaisen

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image