Kotimaa

Keskustan puo­lue­sih­tee­ri: "Hallitukseen epäilevästi suhtautuvat kes­kus­ta­lai­set odottavat ta­lous­rat­kai­su­ja"

Sdp:n puoluesihteerin Antton Rönnholmin mukaan puolueen johtoviisikossa on jotakin sellaista, joka inspiroi poikkeuksellisesti ihmisiä.
Kotimaa 21.2.2020 12:13
Kirsi Turkki

Hallituspuolueista keskustaa äänestävissä on eniten kriittisesti Marinin hallitukseen suhtautuvia Lännen Median tuoreessa kyselyssä. Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen sanoo, että empivät keskustalaiset odottavat nyt ennen kaikkea hallituksen talousratkaisuja.

Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm ei muista yhtä korkeaa tyytyväisyyttä hallitukseen sdp:n äänestäjien keskuudessa.

Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm sanoo Lännen Median kyselyn osoittavan, että ihmisillä on selkeästi luottamusta ja uskoa hallituksen toimintaan. Erityisen iloinen Rönnholm on siitä, että 95 prosenttia sdp:tä äänestävistä on erittäin tai melko tyytyväisiä hallitukseen.

Sdp:n puoluesihteerin Antton Rönnholmin mukaan puolueen johtoviisikossa on jotakin sellaista, joka inspiroi poikkeuksellisesti ihmisiä.

– En muista tällaisia tyytyväisyyslukuja oma porukan keskuudessa. Puolueen jäsen- ja äänestäjäkunta on erittäin kriittistä.

Rönnholmin mukaan puolueen johtoviisikossa on jotakin sellaista, joka inspiroi poikkeuksellisesti ihmisiä.

– Politiikka ja talous ovat hyvin pitkälti psykologiaa. On kiva, jos ihmisille syntyy luottamuksen ja odotuksen olo. Se on itseään toteuttavaa. Toivon, että nyt voidaan käyttää hyödyksi sitä, kun ihmiset ajattelevat, että hallitus saa aikaiseksi.

Keskustalaisten epäröinti ei Rönnholmia huolestuta.

– Jos olisi sellaista vertailumateriaalia hallituksesta, jossa sdp on ollut kakkospuolue, niin tuskin siellä kaikki ovat olleet kritiikittömän tyytyväisiä. Kai keskustalaiset odottavat, että mitä kaikkea ajan myötä tapahtuu. Ihan hyviä luvut ovat keskustalaisten piirissä, vaikka ihan kaikki eivät ole varauksettoman ihastuneita, vaan odottavat tuloksia.

Keskustankin kannattajien tyytyväisyys nousussa

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen sanoo, että on tietysti kiva olla osa hallitusta, joka nauttii ennätyssuosiota. Hän muistuttaa, että myös keskustaa äänestävien tyytyväisyys hallitukseen on kasvanut edellisestä Lännen Median mittauksesta.

– Tyytyväisyys on kasvanut, kun hallitus on tehnyt ihmisten arkeen vaikuttavia, keskustalaisille tärkeitä päätöksiä, kuten perhevapaauudistuksen ja antanut lakiesityksen 0,7 hoitajan sitovasta hoitajamitoituksesta.

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen mukaan merkittävää on se, että kaikkien puolueiden kannattajien piirissä tyytyväisyys hallitukseen on parantunut.

Pirkkalainen uskoo, että hallituksen toimintaan epäilevästi suhtautuvat keskustalaiset odottavat ennen kaikkea talouteen liittyviä päätöksiä, kuten työllisyystoimia, talouden tasapainottamista ja aluepoliittisia linjauksia. Keskustaa kannattavista vastaajista 28 prosenttia sanoi olevansa melko tyytymätön tai erittäin tyytymätön hallituksen toimintaan.

Pirkkalainen korostaa, että on aivan normaalia ja luontevaa, että viidellä hallituspuolueella on erilaisia tulokulmia asioihin. Niihin sitten hallituksen kesken etsitään kompromissia.

Merkittävää hänen mukaansa on, että kaikkien puolueiden kannattajien piirissä tyytyväisyys hallitukseen on parantunut.

– Suomalaiset ylipäätään näyttävät luottavan hallitukseen.

Erilainen johtoviisikkko

Vihreiden puoluesihteeri Veli Liikasen mielestä kysely kertoo, että Marinin hallitus näyttää kansalaisten silmiin tulevaisuuteen katsovalta hallitukselta.

– Johtoviisikko on varsin eri-ilmeinen porukka kuin aikaisemmalla kaudella.

Liikanen korostaa, että hallitus on lyhyessä ajassa pystynyt tekemään konkreettisia tekoja. Esimerkiksi hallitus on sopinut pitkään veivatusta perhevapaauudistuksesta, aktiivimalli on purettu, varhaiskasvatuksen leikkaukset korjattu, koulutukseen ja luonnonsuojeluun on panostettu lisää rahaa. Nämä kaikki ovat vihreille tärkeitä asioita.

Vihreiden puoluesihteerin Veli Liikasen mukaan moni on voinut nähdä, että niissä asioissa, joihin viime vaaleissa otettiin kantaa, on tapahtunut konkreettisia muutoksia.

– Moni on voinut nähdä, että niissä asioissa, joihin viime vaaleissa otettiin kantaa, on tapahtunut konkreettisia muutoksia.

Liikasen mukaan ilmastokysymyksistä tulee vihreiden kannattajien riveistä paljon palautetta ja toivetta, että hallitus pystyisi tekemään enemmän.

– Tietysti on kiva kuulla, että äänestäjät ovat tyytyväisiä, mutta vähän jää parantamisen varaa. Ilmastoasioista saadaan eniten terveisiä. Meidän tehtävä hallituksessa on varmistaa, että kunnianhimoiseen ilmastotavoitteeseen päästään ja ilmastotoimia tapahtuu.

Keskustan kriittisyys ei huolestuta Liikasta.

– Se on normaalia, että tyytyväisyys ei jakaudu tasaisesti. Keskustan näkökulmasta on hyvä muistaa, että keskusta on saavuttanut paljon hallituksessa ja hallitusohjelmassa sellaisia tavoitteita, jotka ovat maakuntien asukkaille tärkeitä.

Liikanen uskoo, että kun hallitus tekee hallitusohjelman eteen töitä, niin on mahdollista pitää yllä positiivista virettä. – Tulevaisuutta vaikea ennustaa. Luottamus pitää politiikassa joka päivä ansaita uudelleen.

Tyytyväisyys hallitukseen

Lännen Median kyselyssä 64 prosenttia vastaajista on erittäin tyytyväisiä tai melko tyytyväisiä Sanna Marinin (sd.) viiden puolueen hallitukseen.

Naisista 73 prosenttia on erittäin tyytyväisiä tai melko tyytyväisiä hallitukseen. Miesten vastaava luku on 55 prosenttia.

Sdp:tä äänestävien keskuudessa Marinin hallituksen suosio on hyvin korkea, erittäin tyytyväisiä tai melko tyytyväisiä on 95 prosenttia sdp:tä äänestävistä.

Kriittisimmin hallitukseen suhtautuu perussuomalaiset. Perussuomalaisia äänestävistä 59 prosenttia on erittäin tyytymättömiä tai melko tyytymättömiä hallitukseen.

Taloustutkimus haastatteli Lännen Median toimeksiannosta noin tuhatta suomalaista 12.–18.2.2020.

Kysely tehtiin puhelinhaastatteluina, ja väestötietojärjestelmästä poimittu satunnaisotos edustaa Suomen aikuisväestöä (15 vuotta täyttäneet).

Tulokset painotettiin iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan väestötilastoja vastaaviksi.

Virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS

Kommentoi

Eipä kaatunut Sipilän hallitus kuin vasta kalkkiviivoilla vaikka ne tappelivat alusta asti ja peruivat päätöksiä.Sipilä hukutti keskustan ei nykyinen hallitus.Kaikki hallitukset 2000 luvulla olleet ovat kinastelleet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyytyväisyys hallitukseen on täysin tunnepohjaista ja subjektiivista. Nykyajan ihmiset kun tykkäävät kaikenlaisesta hömpästä, joka ilmenee mm. TV:n viihdeohjelmien suosiosta, jotka perustuvat ulkomaisiin formaatteihin kotimaisina julkkisvetoisina versioina. Onhan se paljon mukavampaa katsoa ja kuunnella kauniita naisia meikähallituksessakin kuin perinteisiä suomalaisia ukonjörrisköjä, jotka yleensä puhuvat vain realistisesti ja totuudenmukaisesti. Mutta tämähän on vain tuudittautumistamme toiveuniin. Meidän äitimme eivät voi laittaa ruokaa koko maailmalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus on tähänasti jakanut rahaa,kansa on tyytyväinen.Kuinkapa käy kun tulee aika hankkia jaettu hyvä.Mahtanee hymyt hyytyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei huoleta ketään median edessä mutta sisällä hallituksessa kiehuu, uutisoi hs. Mielenkiintoista että löytyi uusi syy miksi kannatus on alhaaalla. Toisetki puoluesihteerit ylirajon todistelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keiskustan juna taisi mennä jo.
Matkustajat hyppää kyydistä suurin joukoin.
Minäkin, vanha jäärä jäin edellisellä asemalla pois.

t. Juha

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelmat oli aistittavissa heti hallituksen alkumetreillä.

Ideologisesti identtisestä hallituskolmikosta, Marin / Andersson / Ohisalo, (MAO), Marin tulee vetämään pitkän tikun. Hän paistattelee julkisuudessa ja kaappaa SDP:hen äänestäjiä vasureilta ja vihreiltä. Kulmunin ongelma puolestaan on toisaalla: kepun kenttä ei hyväksy vihervasemmistolaisia ratkaisuja.

Se, että päätökset ovat jääneet tekemättä ei ole mikään ihme. Hallituksen rivit alkavat rakoilla heti jos niitä ryhdyttäisiin tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta on Suomen punaisin puolue kaikki keskustalainen toiminta perustuu suuriin tukiaisiin veronmaksajilta.Kaupunkilaiset elättävät suurimman osan KESKUSTALAISTA .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän niitä olemattomia talouspäätöksiä odottavat muutkin.
Toistaiseksi on vai syydetty rahaa suruttomasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa on tyytyväisiä siihen, että on naisporukka - ei kovin vakuuttava peruste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

65
Vantaa tekee lentoasemalla koronatestejä, toimia harkittiin läpi maaliskuun, yli 200 000 matkustajaa ehti saapua, päätös vasta viime viikolla – "Tilanne ollut ministeriöjohtoinen"
59
Vastaanottoyksikön johtaja: Maahanmuuttovirasto on valmiina vastaanottamaan turvapaikanhakijoita Kreikasta, mikäli toimeksianto tulee
54
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
45
Pääministeri Marin: "Joudumme joka päivä hallituksena paimentamaan kenttää, että linjauksia noudatetaan" – torui kyselytunnilla Kelaa
42
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
42
Välipäivän jälkeen taas kaksi uutta koronakuolemaa Suomessa – tauti on vaatinut nyt 19 ihmisen hengen
37
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on tai muuttuu huonoksi Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

332 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siipeilijöitten ytk.kassa ei pysty maksamaan työttömille korvauksia ajoissa??Puhkeaako kupla??

YTK:n kyvyttömyys maksaa normaalisti siipeilijöiden päivärahaa osoittaa, että työnantajien perustama YTK on keskittynyt... Lue lisää...
Kupla puhkeaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image