Kotimaa

Keskustan puo­lue­hal­li­tus pui pääministeri Rinteen kohtaloa: "Meillä on henkilöön liittyvää epä­luot­ta­mus­ta" – Sdp:n puo­lue­hal­li­tus koolle illalla

Nyt menemme ryhmäkokoukseen. Muuta ei puheenjohtaja Katri Kulmunilta (kesk.) etukäteen irronnut.
Kotimaa 2.12.2019 16:46 | Päivitetty 2.12.2019 17:56
Anita Simola, Aki Taponen

Keskustan puoluehallitus kokoontuu heti eduskuntaryhmän jälkeen. Sdp:n puoluehallitus kokoontuu klo 19.30.

Keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni totesi pitkän kokouksen jälkeen puolueen eduskuntaryhmän kannaksi, että "meillä on henkilöön liittyvä epäluottamus".

– Olemme erittäin sitoutuneita hallituspohjaan ja hallituspuolueisiin, mutta meillä on henkilöön liittyvä epäluottamus.

Kulmuni ei maininnut pääministeri Antti Rinteen nimeä, mutta selväksi tuli, että hän tarkoitti Rinnettä.

– Haluamme, että hallitus on toimintakykyinen, puheenjohtaja painotti keskustan kriisikokouksen jälkeen.

Heti tämän jälkeen keskustalaiset jatkoivat puoluehallituksen kokoukseen. Tilanne siis jatkuu. Sdp:n puoluehallitus kokoontuu maanantaina illalla klo 19.30.

Vaitonaista jo etukäteen

Keskustan kansanedustajat olivat hyvin vaitonaisia vielä mennessään kokoukseen. Muun muassa entinen pääministeri Juha Sipilä käveli läpi kamerameren lasittunut ilme kasvoillaan. Häneltä ei kuultu sanaakaan. Radiohiljaisuutta piti kokouksen alla myös ryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

Maanantain tapaamisia oli pohjustettu sunnuntaina yöhön asti kestäneessä hallituspuolueiden puheenjohtajien tapaamisessa Valtioneuvoston linnassa. Tapaamisessa pääministeri Rinne selvitti omaa ja hallituksesta eronneen omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) toimintaa Posti-kiistassa.

Kyse on siitä, missä vaiheessa Rinne ja Paatero tiesivät Postin suunnittelemasta liikkeenluovutuksesta, jossa 700 pakettilajittelijaa oli tarkoitus siirtää emoyhtiöstä tytäryhtiöön ja siten halvempaan työehtosopimukseen ja yrittivätkö Rinna ja Paatero estää siirron, kuten ovat kertoneet.

Paine kasvanut viime päivinä

Paine Rinteen laittamiseksi kiertoon oli keskustan kentältä useiden lähteiden mukaan kova. Monien mielessä olivat aikanaan Anneli Jäätteenmäen eroon johtaneet tapahtumat. Juuri sdp:llä oli erossa keskeinen rooli.

Rkp:n eduskuntaryhmä piti oman kokouksensa jo ennen keskustaa. Puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kertoi tiedotusvälineille, että pääministerille täytyy antaa toinen mahdollisuus.

Henrikssonin mielestä Posti-asiaa ei kuitenkaan ole hoidettu niin hyvin, kuin olisi pitänyt.

– Kommunikaatiossa olisi ollut syytä olla tarkempi. Jatkossa edellytämme, että hallituksessa keskustellaan asioista paremmin.

EU:n oikeusministereiden tiistaista kokousta Brysselissä johtava Henriksson ei näe syytä vaihtaa pääministeriä. Hän totesi silti, ettei hallituksen tulisi puuttua työmarkkina-asioihin millään tavalla.

– Meillä on erittäin hyvä hallitusohjelma ja maassa sellainen tilanne, että tarvitaan vakautta. Kukan meistä ei ole täydellinen, Henriksson sanoi.

Vihreät todennäköisesti Rinteen tukena

Iltalehden tietojen mukaan myös vihreät olisivat tukemassa Rinnettä.

Rinne vastaa tiistaina eduskunnassa kolmen oppositiopuolueen tekemään välikysymykseen valtion omistajaohjauksesta, työmarkkinapolitiikasta ja eduskunnalle annetuista tiedoista.

Juttua on päivitetty klo 17.29. Lisätty muun muassa tietoa Sdp:n puoluehallituksesta.

Juttua korjattu kello 17.55: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu illalla, ei puoluevaltuusto, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (71)

Kun pääministeri lähtee kilometritehtaalle, on hallituskin silloin nurin. Peli menee kokonaan uusiksi, sillä taustapuolueet ovat tukeneet vilpillistä menettelyä 100%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota.......jos Rinne nyt "epäluotettavana" eroaa/erotetaan ja joku toinen nousee tilalle, niin eikö tilanne edelleen ole sama? Vai voiko joku ihan tosissaan sanoa, että eduskunnassa olisi joku luotettava???? Tällainen leikki on jopa suomessa kansalaisten aliarvioimista. Alkakaa hoitaa maan asioita ja lopettakaa pelleily.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa myös olla demareilla henkilöön liittyvää epäluottamusta. Vai missä on Marin puolustamassa puheenjohtajaa julkisuudessa? Entä Lindtman tai muut pulueen näkyvät poliitikot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko lehtijutussa mitään todenperäisyyden häivääkään.Koskien ministeri Haavistoa.Toimittajan ei tarvi todistaa kirjoituksen todenperäisyyttä.Toisin kuin ministerin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä taas arvelen tämänkin olevan Kepun likaista peliä, eikä mitään pääministerin vaihtoa tulekkaan. On niillä nykyään tämä toiminta niin ennenkuulumatonta ja härskiä. Katsotaan mitä tuleman pitää. Epäluottamusta on kansalla tätä puoluetta kohtaan nykyään kun katsoo galluppeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mies joka laskutti kilometrinsä kahteen kertaan toimiessaan SAK,n lakimiehenä ja kavalsi isännöitsijänä toimiessaan taloyhtiönsä rahat eikä pitänyt kirjanpitoa ,ja valehteli Kittiläjupakassa jatkaa pääministerinä samaa rataa.Ei ihme ettei ole luottoa,tavat ei ole muuttuneet

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se hienoa, että kosto ajaa maamme politiikkaa. Keskustan ei välttämättä kauheasti kannattaisi moralisoida, kun heidän ehdokas valtiovarainministeriksi oli talousrikoksista tuomittu, eivätkä edellisen hallituksen Talvivaaran sisäpiirikaupatkaan ihan päivänvaloa kestä.
Ehkä Kepulla kannattaisi nyt vähän tutkia galluppeja, koska jos edessä on uudet vaalit, se putoaa hallituksesta varmasti siinä missä demaritkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hohhoh... että Rinne nyt erotetaan/eroaa vai? Sipilä olisi omalla kaudella saanut erota kymmenkunta kertaa, mutta eipä löytynytkään epäluottamusta keltään tuolloin. Ihmeellistä on tämä kansanedustajien arki, täytyy sanoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne luovuttaa haarniskan ja Suomen avaimet keskustalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on ollut aina epäluottamusta keskustaa kohtaan. Eikä se ole muuksi muuttunut vieläkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samat puolueet jatkavat samalla ohjelmalla. Vielä pitäisi erottaa(tai ei huolia hallitukseen) Katri Kulmuni. Tämä Sipilän sihteeri voi aiheuttaa yhteistyöongelmia tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti Rinteen muunneltujen totuuksien laukomisille tulee loppu ja Pekka Haavistolle vosisi käydä samoin. Haaviston operaatio virkamiestä kohtaan on järkyttävää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis meneekö Antti Rinne linnanjuhlille entisten pääministerien joukossa vai??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tässä nyt aivan eka kertaa kokeilla uusia, erikoisia Presidentin linnan itsenäisyysjuhlan viettotapoja?
Jättihän se kerran Lipponen kokonaan tulematta hallituksensa pääministerinä, siis arvovieraana koko linnanjuhlaan edes etukäteen ilmoittamatta.
Tulikopa tuo päätös ittelleenkin niin yllätyksenä!

Sama pääministeri arvosteli myös kerran Oulun kaupungin virkakuntaa, siis arvosteli vieraana suoraan isäntiään, kun hänen omasta mielestään ei kaupunkimme vastaanotto tai tarjoiluko ollut pääministerille omasta sovelias, eikö kyllin arvokas?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan, jos ei ole saikulla ja lääkärin luvalla tai diagnostisia griteerejä ei ole selvitetty vakuutusoikeudessa kuten tavallisilla kansalaisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti ja Pekka ovat suistuneet muunnellun totuuden myötä lumipenkkaan seuraavia presidentinvaaleja ajatellen joten seuraava presidentti on Petteri. Dosentti (risi) on järkyttynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos keskusta, teitte ryhdikkään teon vaikeassa paikassa. Seuraavaksi pitää saada Haavisto ruotuun (ei laitonta sooloilua) ja vihreät ojennukseen. Vassarit ja RKP ovat leikkineet kiltisti viime aikoina, ansaitsevat tikkarin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilon päivä Paaterolle vaikka Rinne heitti hänet postirekan alle.Antti ajoi bussinsa rotkoon,ja sama on suunta myös demukoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (71)

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image