Kotimaa

Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän sek­si­vies­teis­tä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä joutui myrskynsilmään viestittelynsä takia. Seiska-lehti paljasti, että viestiliikenteessä kulki myös alastonkuvia. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 20.2.2020 13:59 | Päivitetty 20.2.2020 14:42
Anita Simola

Kansanedustaja Mikko Kärnä katsoo, että seksiviestikohussa on kyse hänen yksityiselämästään.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kommentoi torstaina Lännen Medialle lyhyesti kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) peniskuvakohua.

– Hän on käsittääkseni pyytänyt mediassa anteeksi toimintaansa. Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä. Hän on sitä pahoitellut. Ei minulla ole tähän lisättävää. Keskusta ei häirintää hyväksy, Kulmuni sanoi.

Kulmunin mukaan eduskuntaryhmän puheenjohtaja varmaan kommentoi sitä, voiko Kärnä enää tämän kohun jälkeen toimia ryhmän piiskurina.

Kes­kus­tan edus­kun­ta­ryh­mä valitsi helmikuun alussa Kär­nän jat­ka­maan ryh­män piis­ku­ri­na vuo­den 2020 val­ti­o­päi­vil­lä. Va­lin­ta oli yk­si­mie­li­nen.

Edus­kun­ta­ryh­män piis­ku­ri vas­taa yh­des­sä ryh­män­joh­don kans­sa sa­li­työs­ken­te­lyn or­ga­ni­soin­nis­ta ja po­liit­ti­ses­ta ar­vi­oin­nis­ta sekä toi­mii ryh­män työ­va­li­o­kun­nan jä­se­ne­nä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen sanoo, että kyse on Kärnän omasta asiasta ja elämästä. Se ei liity eduskuntatyöhön.

Kurvinen jatkaa, ettei eduskuntaryhmällä ole tarvetta käsitellä jupakkaa. Keskustalla on normaali ryhmäkokous torstaina.

Kärnän viestittely nousi keskiöön torstaina. Seiska-lehden mukaan Kärnä lähetti vuosina 2014-2016 viestejä baarissa tapaamalleen naiselle. Osa viesteistä oli lehden mukaan hyvin rohkeita ja niiden joukossa oli alastonkuvia.

Erosi keväällä

Kärnä nousi eduskuntaan vuonna 2015 Paavo Väyrysen varasijalta, kun Väyrynen valitsi EU-parlamentin. Kärnä oli pois eduskunnasta vajaan vuoden Väyrynen palattua takaisin.

Viime kevään eduskuntavaaleissa Kärnä valittiin eduskuntaan hulppealla äänisaaliilla. Kärnä oli viestittelyjen aikana naimisissa. Viime vuoden keväällä pari ilmoitti eroavansa.

Kärnä vastasi aiemmin päivällä, ettei hän kommentoi yksityiselämäänsä tai siitä esitettyjä väitteitä millään tavalla.

Kun häneltä kysyttiin, nouseeko asia kenties esille eduskuntaryhmässä, Kärnä vastasi, että miksi ihmeessä hänen yksityiselämäänsä ja siitä esitettyjä väitteitä puitaisiin ryhmässä.

Seiska-lehden haastattelema nainen on kertonut, että hän piti huomiota ensin imartelevana, mutta kuvasi viestejä piinaaviksi.

Juttua on täydennetty kello 14.42 keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin kommenteilla.

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

"Kärnä vastasi aiemmin päivällä, ettei hän kommentoi yksityiselämäänsä tai siitä esitettyjä väitteitä millään tavalla."

Mitäpä tuota kommentoimaan. Kyllä teot hoitavat sen puolen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketätähän valituksi tulleen kansanedustajan pitikään edustaa? Miettikää kenelle äänenne annatte tai mille. Vapaa-ajan tyhmyydet kertovat tekijästä paljon. En luottaisi missään oloissa valtakunnan asioiden hoitoa moiselle alapään pellelle. Jos ei ole sisäistä korkeaa moraalia oman elämän tekemisissä, ei sitä paljoa voi olla muutenkaan. Anteeksipyyntö ei muuta mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On siinä Kulmunilla työmaa. Yritä siinä sit viedä puoluetta nousuun kun kaikki mihin Sipilä puuttuu ,koituu verotettaville maksuksi ja siirretyt valtionvarat katoavat selvittämättömiin. Kärnä esittelee hepin kuvia vapaa-ajallaan, toiset hyvin muistavat tällaisen, vielä kun kyse omasta edusta tietoisena,että kansanedustajan vapaa-aika on kyseenalaista. Matti on aiemmin ajatellut muulla kuin olkapäiden välissä olevalla pallolla. Paavokin vielä sotkee.... voi kehveli sentään. Kyllä noita riittää , missä entinen järkì. No jokaisella puolueella on nykyisin ristinsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se viestittely lopu, jos/ kun kohde ilmoittaa lähettäjälle että: Ei kiitos ! Ellei lopu, niin ilmoitus viranomaisille. Ellei ilmoita lähettäjälle, se tarkoittaa että lähetä lisää. Lyhyestä virsi kaunis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepulainen perhekalleus on "yleisessä jakelusa" puhelimen kautta uudelle baariystävyydelle ,
kertoo miehestä p a l j o n ...

Missä on kunnanjohtajainen moraalikäsite, entäs kansanedustajan kunnioitus tekosten jälkeen.

No en kyllä äänestäisi muutenkaan kepulaista. Ei niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa rehellinen ihminen lähettää itsestään alastonkuvan. Voi olla hyväkin kuva.
Onhan Hesarin kuukausiliitteessäkin aina jonu julkkis alastonkuvassa. Minua se piinaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tuo kyllä kummaa kansanedustajalta. Kuka sitä on valvonut onko lähettänyt viestejä myös istuntojen aikana salista? Ei se miehistä imagoa nosta vaikka kuinka kuvia lähettää. Jos kysessä olisi ollut naisedustaja, niin hänet olis jo lintattu ulos puolueesta, vähän rotia nyt tähän asiaan. Sivistymätöntä käytöstä kansanedustajalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä samainen Kärnähän se poltteli nuotiota 2018 metsäpalovaroituksen voimassaoloaikana. Mitähän älykästä vielä keksinee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta käy kärnälle niin kuin lauta-matille,tulee koipi kipeäksi ja pitää kadota julkisuudesta.Onhan se surullista että petetään toista osapuolta eikä ole sitä kikkeliä ottamaan eroa ennenkuin sitä seuraavalle menee esittelemään,tuollaisetko ovat kepun perhearvot nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitte ihmetellään miksi keskustan kannatus laskee. Katsokaa peiliin ja miettikää tekojanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi ollut meidän kaikkien tämänkin kohun ulkopuolisten etu, että M.Kärnän koko "kaari" olisi tapahtunut muualla kuin parrasvaloissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ällöttävää toimintaa. Ex-vaimoa käy sääliksi. Tuollainen ukko ollut ristinä. Mitä miesten mielessä liikkuu, kun lähettää tuollaisia kuvia???!! No, arvaan, mutta vois jättää lähettämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elekää vaan erottako Kärnää Kepusta.

Kulmuni toki on ihan omassa sarjassaan tässä asiassa, viher-vasemmiston äänettömänä yhtiömiehenä, mutta on Kärnäkin hyvä apu touhussa jolla saatellaan Kepu seuraavissa vaaleissa osastolle "Muut" :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai on tämä Kärnäkin "kikkelimiehiä". Kaikenlaisia kansanedustajia sitä Suomesta löytyy, mutta varsinaisia syyllisä ovat äänestäjät eivät itse edustajat, sillä he edustavat äänestäjiensä aatteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image