Kotimaa

Keskustan kan­san­edus­ta­ja Mikko Kärnä vaatii työrauhaa po­lii­siy­li­joh­ta­jal­le

- Minulla on täydellinen luottamus poliisiylijohtajan kykyyn käsitellä tilanne parhaalla mahdollisella tavalla, Kärnä kirjoittaa.
Kotimaa 19.6.2019 20:35
Katri Keskitalo

Lapista kotoisin oleva Keskustan kansanedustaja, hallintovaliokunnan ja poliisiasiain neuvottelukunnan jäsen Mikko Kärnä vaatii, että poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaiselle on nyt annettava työrauha poliisin tilanteen selkiyttämiseksi. 

– Poliisijohdon virkarikossyytteet on nyt hylätty, mutta oikeus ja oikeusoppineet ovat todenneet selkeästi, että poliisin organisaatiossa ja mahdollisesti myös lainsäädännössä on kehitettävää. Oikeus totesi, että Helsingin poliisi on jättänyt noudattamatta tietolähdetoimintaa koskevia säännöksiä ja määräyksiä, kun se käytti tietolähteitä. Toimintaa on tämän jälkeen kehitetty, mutta hallituksen on nyt tarkkaan arvioitava, tarvitaanko vielä lakimuutoksia tilanteen selkiyttämiseksi, Kärnä kertoo lähettämässään tiedotteessa. 

Kärnän mukaan poliisiylijohtaja Kolehmaisen tehtävä on nyt ensimmäisessä vaiheessa rauhoittaa tilanne ja varmistaa, että sisäiset määräykset varmistavat poliisin tietolähdetoiminnan kestävyyden.

– Minulla on täydellinen luottamus poliisiylijohtajan kykyyn käsitellä tilanne parhaalla mahdollisella tavalla. Eduskunta ja hallitus odottavat myös poliisilta raporttia, miten meidän tulee toimia tulevaisuudessa tällaisten tilanteiden välttämiseksi. Pelkkä oikeudenkäynti on rapauttanut kansalaisten luottamusta poliisin intregriteettiin. Poliisiylijohtajalle on nyt annettava työrauha tämän luottamuksen palauttamiseksi, Kärnä kirjoittaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos ja kun Helsingin poliisi johto on rikkonut lakia, ohjeita,sääntöjä sekä valvontaa, ei poliisin viranhaltioille/johdolle saa antaa vastuuvapautta.Rikos on tapahtunut ja piste.Tutkikaa HKI:n johdon mukana olot huumebisneksessä.Muistaakseni tähän liittyi vielä tynnyri tolkulla huumeita ja pimeää rahaa. Se on aikamoinen rikos pienessä Suomen maassa.Poliisin virka ja etenkin kaikkein korkeimman päämajan poliisit on tuomittava.Luottamus poliisin virassa on tärkein Suomessa.Huume bisnes poliisi piireissä ja tavallisten ihmisten joukossa on ehdottomasti tuomittava virallisesti kaikkialla Suomessa.
Miksi kesk Kärnä on näreissään? Poliiseja on koulutettava lisää roimasti.Viekää oppia ottamaan Australiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image