Kotimaa

Keskustan kan­san­edus­ta­ja Mikko Kärnä vaatii työrauhaa po­lii­siy­li­joh­ta­jal­le

- Minulla on täydellinen luottamus poliisiylijohtajan kykyyn käsitellä tilanne parhaalla mahdollisella tavalla, Kärnä kirjoittaa.
Kotimaa 19.6.2019 20:35
Katri Keskitalo

Lapista kotoisin oleva Keskustan kansanedustaja, hallintovaliokunnan ja poliisiasiain neuvottelukunnan jäsen Mikko Kärnä vaatii, että poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaiselle on nyt annettava työrauha poliisin tilanteen selkiyttämiseksi. 

– Poliisijohdon virkarikossyytteet on nyt hylätty, mutta oikeus ja oikeusoppineet ovat todenneet selkeästi, että poliisin organisaatiossa ja mahdollisesti myös lainsäädännössä on kehitettävää. Oikeus totesi, että Helsingin poliisi on jättänyt noudattamatta tietolähdetoimintaa koskevia säännöksiä ja määräyksiä, kun se käytti tietolähteitä. Toimintaa on tämän jälkeen kehitetty, mutta hallituksen on nyt tarkkaan arvioitava, tarvitaanko vielä lakimuutoksia tilanteen selkiyttämiseksi, Kärnä kertoo lähettämässään tiedotteessa. 

Kärnän mukaan poliisiylijohtaja Kolehmaisen tehtävä on nyt ensimmäisessä vaiheessa rauhoittaa tilanne ja varmistaa, että sisäiset määräykset varmistavat poliisin tietolähdetoiminnan kestävyyden.

– Minulla on täydellinen luottamus poliisiylijohtajan kykyyn käsitellä tilanne parhaalla mahdollisella tavalla. Eduskunta ja hallitus odottavat myös poliisilta raporttia, miten meidän tulee toimia tulevaisuudessa tällaisten tilanteiden välttämiseksi. Pelkkä oikeudenkäynti on rapauttanut kansalaisten luottamusta poliisin intregriteettiin. Poliisiylijohtajalle on nyt annettava työrauha tämän luottamuksen palauttamiseksi, Kärnä kirjoittaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos ja kun Helsingin poliisi johto on rikkonut lakia, ohjeita,sääntöjä sekä valvontaa, ei poliisin viranhaltioille/johdolle saa antaa vastuuvapautta.Rikos on tapahtunut ja piste.Tutkikaa HKI:n johdon mukana olot huumebisneksessä.Muistaakseni tähän liittyi vielä tynnyri tolkulla huumeita ja pimeää rahaa. Se on aikamoinen rikos pienessä Suomen maassa.Poliisin virka ja etenkin kaikkein korkeimman päämajan poliisit on tuomittava.Luottamus poliisin virassa on tärkein Suomessa.Huume bisnes poliisi piireissä ja tavallisten ihmisten joukossa on ehdottomasti tuomittava virallisesti kaikkialla Suomessa.
Miksi kesk Kärnä on näreissään? Poliiseja on koulutettava lisää roimasti.Viekää oppia ottamaan Australiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image