Kotimaa

Keskustan Kaikkonen: "Toivon hallitukselta vielä ratkaisuja kaikkein hei­kom­pio­sais­ten hyväksi"

Kannatuksen laskun syyt askarruttavat keskustassa, myöntää puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 9.12.2017 11:33
Kirsi Turkki

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen toivoo, että hallitus saisi aikaan vielä joitakin ratkaisuja, joilla kaikkein heikompiosaisten tilannetta autetaan.

Kaikkonen ei lähde erittelemään minkälaisia ratkaisuja hän tarkoittaa, mutta muistuttaa, että paljon on hyvin pienituloisia eläkeläisiä ja köyhiä lapsiperheitä, jotka tarvitsisivat apua.

Hallituksen toimikautta on jäljellä noin puolitoista vuotta. Ensi vuonna hallitus alkaa valmistella eduskuntavaalivuoden 2019 budjettia. Useat hallitukset ovat kasvattaneet valtion menoja vaalien edellä rakentamalla niin sanottua vaalibudjettia.

- Kovin suuria lupauksia ei pysty antamaan. Vaikka velkaantuminen on saatu pienenemään, niin edelleen valtio velkaantuu vuosittain.

Eduskuntaryhmä jalkautuu

Keskustan kansanedustajat rynnistävät tänä viikonloppuna kansan pariin. Eduskuntaryhmä on mukana noin 150 tapahtumassa ympäri maan. Tammikuun loppuun mennessä keskustan kansanedustajat lupaavat vierailla jokaisessa manner-Suomen 295 kunnassa.

Kaikkonen sanoo, että massiivisella kierroksella kansanedustajien on tarkoitus kuulla suomalaisten ajatuksia siitä, minkälaisia toiveita heillä on hallituksen loppukaudelle ja toisaalta 2020-luvulle.

- Otamme niistä sitten onkeemme, kun mietimme omia tavoitteitamme lähitulevaisuudelle.

Kaikkosen mukaan keskustassa on jo aloitettu vuoden 2019 vaaliohjelman teko. Nyt asetetaan jo keskustan tavoitteita 2020-luvulle. Kenttäkierros käy Kaikkosen mukaan polttoaineeksi näidenkin tavoitteiden asettamiseen.

Kaikkonen arvioi, että sote tulee kentällä vastaan.

- Meille tärkeää on turvata ne palvelut, joita ihmiset useasti tarvitsevat jatkossakin.
Kaikkosen mukaan soteen liittyy paljon vääriä käsityksiä. Nyt tavoitellaan parempaa sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmää.

- Nyt kuullaan ihmisten toiveita ja loppuratkaisu on vielä edessä joulu- tai tammikuun aikana. Ennen kuin loppuratkaisut tehdään, niin on hyvä ajoitus kuulla ihmisten näkemyksiä.

Kannatusta nostetaan

Keskustan kannatus on viime mittauksissa romahtanut noin 15 prosentin tuntumaan. Kansanedustajien jalkautuminen 150 tapahtumaan voisi toimia myös kannatuksen elvyttämisenä.

- Kyllä meitä vähän askarruttaa, mikä kannatuksen laskuun on syynä. Tulokset kuitenkin ovat ihan kohtuullisen hyviä isoimmassa asiassa eli Suomen tulevaisuus näyttää nyt paljon paremmalta kuin silloin, kun hallitus aloitti. Varmaan virheitäkin on tehty, mutta mielellään kuullaan siitä, että mitä voidaan tehdä jatkossa paremmin.

Kaikkosen mukaan hallituksen päätöksiäkin pitää kentällä selittää.

- Emme ole pystyneet perustelemaan kaikkia päätöksiä, joita on tehty. Erityisesti kaikki säästöt, joita on tehty, pitää avata, että mitä siellä on taustalla.

Valtio velkaantui hurjaa vauhtia silloin kun hallitus aloitti. Nyt velkaantumista on saatu oleellisesti pienennettyä. Ei näitä säästöjä huvikseen tehdä. Se on ollut tarpeellista ja isoin osuus on tehty.

Presidentinvaalikampanjan kanssa keskustan kenttäkierroksella ei ole Kaikkosen mukaan mitään tekemistä.

- Presidenttiehdokas Matti Vanhasen (kesk.) esiintuominen ei ole päällimmäinen asia, mutta jos ihmisillä on halua keskustella niistä vaaleista, niin totta kai siitäkin keskustellaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Kaikkoselta kuullaan yleensä pelkkiä iitsestäänselviä latteuksia. Niin tälläkin kertaa. Tarttis tehä jottain, mutta ei ole mitään konkreettista ideaa tai ehdotusta. Kaikki me tiedetään mitä pitäis tehdä. Keskusta on pääministeripuolue, ja he ovat siinä asemassa että VOISIVAT tehdä muutakin kun ladella latteuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kaikki me tiedetään mitä pitäis tehdä."

Kerrotko sitten, mitä pitäisi tehdä?

Älä vaan sano, että otetaan velkaa ja jaetaan kaikille lisää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtiolla palaa miljardi tolkulla rahaa koheltamiseen. IT-hankinnan osaamattomuus terveydenhoitopuolella on maksanut jo 1,5 miljardia eikä valmista tule. Virolaiset hoiti homman kymmenellä mijoonalla. Sote-sekoilu on maksanut konsulttiselvityksineen, viineripalavereineen ja matkakuluineen jo niin paljon, että kukaan ei halua julkaista summaa. Perustuslakia tuntemattomat ja kunnioittamat poliitikot ovat söhlänneet soteen rahaa kun perustuslakiasiantuntijoita ei kuunnella. Toivoton taistelu kuntauudistuksessa Henna Meriläisen johdolla ei sekään ollut halpaa. Kaikki em. sekoilu on tehty velkarahalla. Nyt sitten kiristetään pienituloisilta eläkeläisiltä ja köyhiltä lapsiperheiltä. Niiden perään Kaikkonenkin alka vaalien lähestyessä itkeä. Me lukijat emme voi muuta kun odottaa uusia vaaleja, mutta Kaikkonen & co ovat hallituspuolue, joka heiluttaa tämän sekopäisiä päätöksiä syytävän orkesterin tahtipuikkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan totta joka sana. Köyhiltä lapsiperheiltä ei tarvitsisi ottaa jos verorahojen tuhlailu lopetettaisiin. Kaikkosten ja muiden palkka ja edut juoksevat ihan entiseen malliin vaikka kuinka töppäilisi erilaisissa hankinnoissa ja päätöksissä. Kaikkonen osaa pelata tätä peliä ja sanoa oikeat sanat, hänhän on kehunut olevansa "pelimies" mutta tekoja tässä odotellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitus tekee "hartiavoimin"työtä kansalaisten eriarvoistumisen eteen.Luulevat "sumuttavansa"kauniilla puheilla Suomalaisia. Istuva presidentti ei "eväänsä"heilauta asioitten korjaamiseksi. Tähän tulee muutos ,se alkaa Paavo Väyrysen presidenttiydellä ja jatkuu seuraavissa eduskuntavaaleissa. "Pöytä puhdistuu" karstasta se on varma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä Kaikkosia seuratessa tulee kyllä Väyrystä ikävä. Onneksi palaa Suomen politiikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi se sitä Kalevassa toivoo? Luulisi pääministeripuolueen isolla kiholla olevan pikkaisen tehokkaampiakin kanavia hallituksen tekemisiin vaikuttamiseen kuin toimittaja-Kirsille jutustelu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luinko minä oikein? tajuaako joku siellä isolla jakkaralla istuessaan miltä meistä tuntuu elää kädestä suuhun joka päivä? eläkkeet on pysyneet samana, kaikki muu nousee,, ruoka, lääkkeet, ymym,, ja nyt vielä ajetaan vanhukset pois kodeistaan pieniin yksiöihin.... Miksi meille pieni tuloisille kostetaan teidän mokat? tässä justiinsa ostin hirviän läjän lääkkeitä koska ensi kuussa alkaa taas se 50 rokotus,, jouluksi ja pari kymppiä enemmän kun normaalisti jää... (n 60e) ja nyt viedään tk:kin pois lähettyviltä,,,, et usko kuinka paljon me monisairaat siellä käydään.... ja netittömille on hankala kun aikaa ei saa puhelimessa enää varata lääkärille.... siellä kipeänä istuvat ja makaavat tunti tolkulla henkihieverissä muiden sairaiden keskellä huonoine vastuskykyineen... Jos ajattelistte meitä ensin,, ja laittasitte meidän asiat kuntoon että meillä ois hyvä olla ja ruoka ja lääkkeet sekä asuminen ois taattu,, vois nukkua yönsä rauhassa... ottakaa niiltä kellä on rahaa!! ei meiltä köyhiltä. suomi on kohta kahtia jaettu, on me köyhät ja te rikkaat... kyllä kekkonen pyörii haudassaan..... hänestä vois ottaa oppia useampikin pallilla istuva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa meitä suurperheitä. Rahan pitää riittää kaikille, myös viidennelletoistakin lapselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallituksen päätökset ovat "karmeita". Orpo ehdottaa palkka-alennusta. Toivon että hallituksen päättäjät huomaisivat kuinka paljon on eriarvoisuutta ja kuinka ruokajonot tulevat kasvamaan esim. Kempeleessä jossa Sipilän olisi syytä käydä vierailemassa. Kaikkonen puhui asiaa mutta pitäisikö laittaa vaalipuheen piikkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielähän tässä on aikaa jatkaa puheitten ja tekojen ristiriitaisuuksilla ennen seuraavia vaaleja. Mitä se kanki nyt hermoilee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti se ei ole toivon asia, pitäisi tehrä jotain, Mutta Tämä Hallitus on vain Pahentanut Heikompiosaisten asioita ja jatkaa samaa linjaa. Se on aivan turha puhua huplattaa tuommoisia kun teot ovat aivan muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se selvä, että kun joudutaan nipistämään myös verorahoista maksettavista tuista veronmaksajille, niin kärsijöinä ovat enimmäkseen ne, jotka noiden tukien varassa elävät. Eihän se rikasta omillaan pärjäävää kosketa ollenkaan.

Tämähän pitäisi olla selvää joka mökin muorille!

Ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun säästöjä on pitänyt tehdä. Eikä varmasti viimeinenkään.

Toiset puolueet vaan pystyy taloutta tasapainottamaan, toiset eivät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt menee jo satuilun puolelle säätiö kaikkoselta.kepulit ajaa vain hyväosasten etuja .näyttää että onne jemmaritkin unohtunnu paaministeri puolueelta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siinä mitkään rahat riitä enään että keskustalaiset saisi maineensa takaisin.Kannattee Kaikkosenkin alkaa ajattelemaan tavallisen työmiehen hommia ja Suomessa riittää uudelleen koulutettavia ja eikä siellä katsota entisiä ammatteja.Tervetuloa joukkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta on itse sössinyt itsensä suohon, siellä pysyy eikä Kaikkosen konstit auta yhtään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Keskustan Kaikkonen: "Toivon hallitukselta vielä ratkaisuja kaikkein hei­kom­pio­sais­ten hyväksi"
Näin toivoo Antti "Toivo" Kaikkonen.
Toivomus esitetty 9.12.2017.

Uusi Suomi:
"Juha Sipilä juuri nyt: ”Vetoan syvästi” hyväosaisiin.
Hallitusneuvotteluiden vetäjä Juha Sipilä (kesk.) sanoi hetki sitten valtioneuvoston juhlahuoneistossa, että Suomi tarvitsee yhteishenkeä kipeiden säästöjen rinnalle.
- Tarvitsemme kohtuuden ja samassa veneessä kulkemisen viestejä. Vahvojen ja hyväosaisten on kannettava muita suurempi vastuu. Vetoan syvästi elinkeinoelämään, poliittiseen johtoon, kirkon johtoon että näytämme esimerkkiä. Ministerien, poliittisten valtiosihteerien vähentämisellä haluamme antaa esimerkin hallinnon tehostamisesta kaikille".
Näin vetoaa "Vetoaja" Juha Sipilä.
Vetoomus esitetty 27.5.2015.

Että se niistä toiveista ja vetoomuksista.
Ainakin keskustan osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

131
Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?
73
Poliisi kirjoitti 45 rikesakkoa ilman valoa liikkuneille oululaispyöräilijöille, lisäksi polkupyöräilijöille jaettiin valoja
58
HS-gallup: SDP:n etumatka kasvaa, vihreiden kannatus jatkaa murenemistaan
41
Antti Rinne: "Surkuhupaisammin ei pääministeri Sipilä voi sanoa" – demarien puheenjohtaja vakuuttaa olevansa valmis pääministeriksi
41
Sipilä syytti ay-liikettä painostamisesta - poliitikoilta vaaditaan nyt rohkeutta ja päättäväisyyttä
34
IS: Iissä erikoinen kiista frisbeegolfradasta –"maanomistaja" kielsi alueen käytön ja vei korit pusikkoon, kunnanjohtaja aikoo tehdä rikosilmoituksen
31
Miksi nuoret miehet kaahaavat? Vuosittain liikenteessä kuolee noin 40 nuorta miestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millä keinoin Ay-liikkeen valtaa saadaan rajattua?

Juuri näin. Tässä ollaan niiden asialla jotka eivät pysty itse vaikuttamaan tilanteeseen. Työttömät, syrjäytyneet, vamm... Lue lisää...
Onnea, olet ymmärtän...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image