Kotimaa

Keskusta soimaa Stubbia Venäjä-kokouksen perumisesta

Kotimaa 2.4.2014 8:52 | Päivitetty 2.4.2014 10:16
STT,

Keskustan kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Antti Kaikkonen sekä EU-ehdokas Paavo Väyrynen soimaavat Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbia (kok.) Suomen ja Venäjän talouskokouksen lykkäämisestä.

Stubb kertoi tiistaina, että Venäjän ja Suomen hallitusten välistä talouskomission tapaamista lykätään Ukrainan kriisin takia. Kokous oli määrä pitää Pietarissa.

Eduskunnan talousvaliokunnassa istuva Kaikkonen sanoo, että korkean tason tapaamisten lykkääminen ja peruuttaminen vain kiristää tilannetta, eikä palvele Suomen etua.

- Kokouksissa käsitellään niitä Suomen ja Venäjän välisten suhteiden jokapäiväisiä asioita, joilla on suora yhteys Suomen talouden ja työllisyyden kehitykseen.

Väyrynen toivoo, että Venäjä ymmärtää, että kyseessä on yhden ministerin harkitsemattomuus.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Oikeudessa tuomittu RAYn rahojen omille aateveljilleen jakaja ja 70-vuotias poliittinen broileri, 70-luvun Tehtaankadun hautomosta kuoriutunut egomaanikko takinkääntäjä, jonka ainoat pysyvät arvot ovat opportunismi ja itserakkaus. Jopa Alex näyttää näiden jätkien rinnalla loistopoliitikolta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stubb ei ajattele ollenkaan suomalaisten yritysten asiaa, vaan kerää tällä irtopisteitä eurovaaleihin. Ei tämä yhteiskunta pyöri sillä, että kaikilla on oma mainostoimisto tai ravintola Punavuoressa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stubb puhuu asiaa. Tietenkin me demokraattisena sivistysvaltiona olemme yhteisessä eurooppalaisessa rintamassa mukana. Idänkauppa on korvattavissa, itsenäisyys ei, ja toisaalta Natomaiden kanssahan se venäjä nytkin kauppaa paljon tekee. Ei se meilläkään kovin paljoa hetkauta jos idänkauppa hieman notkahtaa, sitten kun menemme Natoon. Oikein suomettumisen mestareita nämä väyryset sun muut populistit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stubb on Nato-haukka pahimmasta päästä. EU-vaaliteemaksi sopisi hyvin: Suomi suureksi, Ukraina vapaaksi ja rautaa rajalle.
Suuren enemmistön mielestä Venäjä-suhteet on pidettävä kunnossa. Kokoomuksen junioriporukka on unohtanut sotavuosien kauhut. Ukraina-sopan pääarkkitehdit näyttävät olevan EU ja NATO.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuollainen Stubb pitää erottaa Suomen etujen vastaisuuden ajamisen nimissä.
Ei voi olla totta,että Venäjä ja Suomi ei voi neuvotella kahdenkeskeisistä kauppa asioista, ilman EU:n hyväksyntää.
Ei siellä Saksa eikä Ranska ,Italia liioin kysele omista neuvotteluista.
Venäjän kaupan mahdollisuuksia ei saa tunaroida yhden ministerin oikesto näkemysten ja EU:n hörhöilyn perusteella.
EU:sta ei mitään korvausksia tulla saaman jos kauppa ja muut suhteet Venäjään menetetään.
Kuten Matomäki sanoi aamun lähetyksessäkin.
Ei tyhmempiä politikkoja Suomessa voi olla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös Stupin ministeriaikana suomen kauppa oo kehittyny euroopan heikoimin,yhä huonommin menee tuolla lapsellisella uhittelulla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Stubbi saa Putous ym. typerillä twiiteillä etelän ihmiset äänestämään häntä, mutta mitään hyvää hän ei ole saanut aikaan. Ei ne twiitit, maraton- ja triathlontulokset auta maan asiaa ollenkaan. Näitä sooloiluja on nähty ihan riittäväksi ja "miehen" tulisi erota. Vaikka vanha ja viisaampi Ilkka Kanerva tilalle, mikä joutui eroamaan pelkkien tekstiviestien takia kun ei kuulunu Kataisen suosikkiklubiin. Yleensäkään nämä teiniministerit kuten Haglund eivät näe Väyrysen ja Tuomiojan tavoin kokonaisuutta ja paitsi häpäisevät itsensä, ovat myös uhka kahdenvälisille suhteille.

Kokoomus tulee kaikella tavalla kalliiksi maallemme. Pitäisi muistaa, ettei yli tuhat kilometriä yhteistä rajaa Venäjän kanssa vaihdu meiltä mihinkään. Meidän tulisi siis elää sen ehdoilla. Hyvähän se on jollakin Portugalilla huudella EU:ssa, kun pärjää ilman Venäjää. Myös Venäjä pärjää ilman Suomea, onhan se yksi maailman harvoista omavaraisista maista. Suomi ei sen sijaan pärjää ilman Venäjää, onhan se ollut iät ajat tärkeimpiä kauppakumppaneitamme. Rahaa tulee niin matkailusta kuin laajarepertuaarisesta viennistä. Typerät Stubit ja kumppanit ovat uhka rauhaiselle elolle ja taloudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä tähän:
Nyt kyllä pitäisi jo pääministerin ja presidentinkin ottaa otetta ja ohjeistaa kabinettinsa jäseniä ja virkamieskuntaa miten tässä herkässä tilanteessa porukkansa tulee toimiä, jottei menisi aivan "subbiloinniksi" ja sooloiluksi.
Vai onko jo ohjeistettu näin, että sovitutkin treffit perutaan? Ja seurustellaanko enää vain Brysselin kautta?

Pieni vastanäpäytyskin taisi jo tulla, kun Venäjän tullijohtaja perui myös Suomeen sovitun tapaamisen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta ja Paavo Väyrynen taas oikeassa - kyllä tuppi töppäsi taas pahasti - Siis kaikki sekoomusta / kokkoomusta äänestämään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rintamakarkureita näyttää riittävän ja selväähän on että KEPU pettää aina.Kyllä meidän pitää EU:n rinalla seistä eikä aina olla petturoimassa. Heillä on vapaus mennä vaikka venäjälle jollei länsimainen järjestelmä kelpaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eurostoliiton nöyristely on menny aivan suomettumisen asteelle, kyllä Suomen pitää itse huolehtia omista asioista ja kaupankäynnistä myös Venäjän kanssa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallituspuolueiden puheenjohtajat joutunevat pohtimaan nimitetäänko Stubbin mokan jälkeen uusi kokoomusministeri vai jaetaanko EU- ja ulkomaankauppaministerin tehtävät jäljelle äävien kokoomusministerien kesken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ei pitäisi tehdä mitään yhteistyötä Venäjän kanssa niin kauan kuin se miehittää Krimiä. Ei taloutta saa ajaa oikeudenmukaisuuden edelle. Kaiken tämän lisäksi Suomi on osa EU:ta ja sitoutunut EU:n linjauksiin, ei siinä ole sooloilulle varaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tämmöinen suomalaisten ministerien harjoittama suuren naapurin ministerien kanssa sovittujen tapaamisten mielenosoituksellinen peruminen, kiukuttelu ja kokousten siirtely, sekä naapurin kaikinpuolinen "nokittelu" täysin turhaa ja hyödytöntä. Myös tulevaisuutta ajatellen haitallista. Vaikkapa kuinka suurempaan itsenäisten valtioiden EU:n selkänojaan ja suurvaltapolitiikkaan, diplomatiaan ja pakotteisiin vedottaisiin.

Pitäisiköhän Stubbinkin, kansakunnan edun nimissä, erota valtioneuvostosta Kyllösen tapaan jo ennen toukokuun EU-vaalien tuloksen selviämistä. Varsinkin, kun hänen mielestään ministerinä olo kahlitsee hänen sananvapauttaan, kuten HS kertoo..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus on satutunnillaan ilmaissut huolenssa ,ulkomaankauppa vajeesta,että pitäisi saada piristystä,mutta eikö tämän sopulli ,ministerin teot ole päinvastaiset,ei haluta keskustella, suurimman kauppakumppanin kanssa,Voi helvetin nukkehallitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitkä olivatkaan kriteerit ministeriksi nimittämiseen? Hallituksessa istuu ministereinä hyvinkin kyseenalaisilla ansioilla varustettuja henkilöitä ja työnjälki on juuri tätä. Ministereitä pitää saada vähemmäksi ja vastuu suuremmaksi niin asioiden hoito paranee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitkeästi se näyttää suomettuneisuus pitävän pintansa joidenkin poliitikkojen nahan alla! Kuvittelevatkohan he, että matelu, nöyristely ja hissuttelu on oikea tapa reagoida Venäjän agressiivisuuten? Venäjä ei kunnioita heikkoutta ja selkärangattomuutta vaan halveksii sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan suomettuminen länteen on näillä nulikkaministereillä kuten Stubbilla ja Haglundilla. Heillä on jäänyt historia lukematta eivätkä ymmärrä asiayhteyksiä. Presidentti Niinistö on sanonut moneen kertaan, että meillä pitää kyetä hyviin kahden välisiin suhteisiin, minkä myös EU:n pykälät sallivat. Siitä hyötyy elintärkeä vienti ja matkailu ja muut suhteet. Nöyristellä ei tarvitse, muttei myöskään kettuilla isommalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saapa nähä minkä selkkauksen tämä suomen tenavahallitus saa vielä aikaan tuolla lapsellisella uhittelulla, minun mielestä puollustus, liikenne ja ulkomaankauppaministerit sotkevat suomen suhteet venäjään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

18:00
Kuinka Oulun ensimmäisen kuvernöörin kahvipannu päätyi Kiiminkiin: Vasta tarina tekee esineestä erityisen Tilaajille
18:00
Toisen roska on toisen aarre Pohjois-Pohjanmaan museossa
17:39
Poliisi perustelee toimia Turkki-mielenosoituksessa sillä, että aiemmin rikottiin lähetystön ikkunat – Sisäministeri Ohisalo pyytää poliisilta selvitystä
16:52
Rattijuoppo ja useiden autojen sivupeilit hajottanut nuori mies työllistivät poliisia Kajaanissa
16:47
Kajaanilaismies hermostui ravintolassa ja kaatoi toisen miehen katuun, uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja
16:36
Nelikymppinen mies uhkasi aseella kolmea muuta Kajaanissa – aseen poisottaminen johti käsirysyyn
16:15
Tallinkin Silja Europa -laivalta löytyi yöllä kaksi suomalaista kuollutta nuorta – Viron poliisi ei tällä hetkellä epäile rikosta
185
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
38
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
33
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
30
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
19
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
17
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
15
Haukiputaalle poliisin konttiputkaan viety henkilö sytytti putkassa tulipalon, palo laukaisi tilan sprinklerin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Jos haluamme pitää kotimaisen maataloustuotannon omavaraisena, tarvitsevat maanviljelijät maataloustukea. Maanviljelijöi... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image