Kotimaa

Keskusta paljasti ministerit - ym­pä­ris­tö­mi­nis­te­rin salkku maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­ril­le

Juha Sipilä äänestettiin tänään virallisesti pääministeriksi. KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 28.5.2015 17:36 | Päivitetty 28.5.2015 18:55
Kaleva, STT

Keskusta järjesteli ministerisalkkunsa uusiksi. Ympäristöministerin tehtävät yhdistettiin sittenkin maatalousministerin salkkuun. Ministeriksi nousee Kimmo Tiilikainen.

Liikenne- ja viestintäministeriksi nousee yllätysnimi Anne Berner. Hän on ensimmäisen kauden kansanedustaja.
Vielä eilen kerrottiin, että ympäristöministerin tehtävät annettaisiin liikenneministerille.

Perhe- ja peruspalveluministerin salkku jaetaan siten, että Juha Rehula hoitaa sitä ensimmäiset kaksi vuotta ja Annika Saarikko jälkimmäiset kaksi vuotta. Järjestely tehtiin Saarikon toiveesta. Hänellä on pieni lapsi.

Muut keskustaministerit ovat pääministeri Juha Sipilä, elinkeinoministeri Olli Rehn ja kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.

Hallituskolmikko joutui pitämään salkkujaosta ylimääräisen kokouksen tänään.

Suora lähetys on päättynyt.

 
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

olen serannut politiikkaa toisella korvalla 45 v kepu on ollut sinä aikana vallassa suurimman osan ajasta ja aina sama ralli jatkuu köyhät köyhtyy ja maalaiset lihoo heillä menee silloin todella hyvin vaikka muuta huutelevat.nyt tukiaisiin kunnon leikkaukset kuuluu heidänkin osallistua talkoisiin samoin kuin muutkin kansalaiset varsinkin vähävaraiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menipä Sipilän ministerivalinta tältä osin varsin överiksi. Ministeriksi valittu Anne Berner ei ole puolueen jäsen ja ensimmäistä kauttaan aloitteleva edustaja. Antaa hyvin selkeän kuvan yritysmaailmassa menestyneestä yrittäjästä, Juha Sipilästä joka rohkeni tehdä ikään kuin puolueen linjasta poikkeavia valintaesityksiä päätöksien pohjaksi. Toden totta, kyllä Oulun talousalueen edustajistakin olisi löytynyt mitat täyttävä, kokemuksen omaava miespuolinen ministeri .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pukki kaalimaan vartijana. Maatalouden ympäristörikoksista ei siis enää puhuta, eikä suojelualueita voida perustaa koska maajussit hallinoivat ministeriötä. Samoin (jostain kumman syystä) leikkauslistoilla ei puhuta mitään MILJARDIEN maataloustukiaisista ja risupaketeista joilla tuetaan totaalisen kannattamatonta "bioenergiaa" = risujen polttamista joka saastuttaa enemmän kuin kivihiili.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kimmo Tiilikaisen luulisi olevan pätevä maatalous-ja ympäristöministeriksi. Kokemusta luomuviljelijänä ja näkemystä ympäristöasioissa. Poliitikkona asiallinen ja kansalaisia kuunteleva, eikä pitkästä urasta huolimatta ole ryvettynyt sensaatiolehtien palstoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MMM ei nyt vaan mitenkään voi olla hyvä YM. Ei mitenkään. Valtava eturistiriita ja se kävi jo ilmi vastaleivotun ministerin kommenteistakin. Luonnosta kun otetaan velaksi tulevilta sukupolvilta niin se on isompi lasku kuin mikään pankkilaina ikinä olisi. Surullista, että Suomi vajosi ympäristöasioissa jonnekin 70-luvun tasolle... Hävettää olla suomalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

keskustan ministeripestit menivät osaavalle seitsikolle.
Erittäin mielissäni minä olen Anne Bernerin, Anu Vehviläisen ja Olli Rehnin ministerinsalkuista.
Samoin Annikka Saarikko ja Juha Rehula ovat asiansa osaavia ministereitä.
Samoin kuin porukan kokenutta kaartia edustava Kimmo Tiilikainenkin.
Eniten odotuksia kohdistuu Rehniin ja Berneriin.
Rehnin osalta uusien työpaikkojen syntymiseen vientiteollisuuden alalle samoin kuin infran uudistamisen tuomiin työpaikkoihin Bernerin osalta.
Toimitusjohtaja/pääministeri Sipilältä kaikenkaikkiaan hyvät ja rohkeat valinnat jotka hän voi tehdä itsenäisesti jo Rovaniemelläsekä Turussa saamansa laajan mandaatin pohjalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaha..alkaa Helsingin seudulla olemaan tietöitä. " Entä nelostie...? Niin mikä nelostie? "

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syvä pettymys ministerijako Oulun talousalueelle ei yhtään alueelle tärkeää ministeripaikkaa. Helsingistäkin on tainnut tulla yksi kansan edustaja, kun sieltä saatiin ensimmäisen kauden ministeri???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi kuin valittaa, koska ei yhtään ministeriä Oulun alueelta, missään puolueessa, ei myöskään Persussa ja Kokoomuksessa.. Keskustan ministerit Itä Suomesta, Etelä Suomesta ja Helsinkiläinenkin mukana!!!!! Itä Suomi sai peräti kolme ja Länsi Suomi ei yhtään, tämä oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun äänestin Keskustaa Persuja ja Kokoomusta en ole koskaan äänestänytkään!! Sipiläkin on käytännössä Espoolainen!! Oulun kehitys on sitten menetetty lopullisesti, josta voi kiittää ainoastaan porvareita äänestäneitä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

höpöttää valheita.Suomi ei ole ollut missään vaiheessa konkurssin partaalla.Sipilä on ainoastaan saanut aikaan,köyhän ka... Lue lisää...
Älä viitsi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image