Kotimaa

Kes­kus­ri­kos­po­lii­si odottaa Espanjalta luo­vu­tus­rat­kai­sua ex-jengipomo Janne "Nacci" Tranbergista — "päätös tulee keskimäärin 2–4 viikossa"

Keskusrikospoliisi kertoo hakevansa maanantaina Espanjassa kiinniotetun ex-jengipomon Suomeen, kun Espanja tekee tästä luovutuspäätöksen. KUVA: Silja Viitala
Kotimaa 11.10.2019 14:43 | Päivitetty 11.10.2019 15:22
Rebekka Härkönen

Ex-jengipomo Janne Tranbergia odottaa suorittamaton vankeustuomio. Lisäksi Helsingin käräjäoikeudessa on vireillä neljä rikossyytettä, joista vanhimpaan miestä on yritetty tavoittaa jo vuodesta 2016 saakka. Poliisin esitutkinnassa on myös törkeä huumausainerikosepäily.

Keskusrikospoliisi on valmistautunut hakemaan entisen jengipomon Janne "Nacci" Tranbergin Suomeen lähiviikkoina. Suomi on tehnyt miehestä luovutuspyynnön Espanjalle.

– Meidän yksikkö hänet hakee, sikäli mikäli Espanja luovutuspäätöksen tekee, kertoo Krp:n rikoskomisario Ritva Santtila Lännen Medialle.

– Päätös tulee keskimäärin 2–4 viikossa. En ryhdy arvioimaan luovutuspäätöksen todennäköisyyttä, mutta pääsääntöisesti Espanja on suostunut luovutuksiin.

Keskusrikospoliisi ei tiedä, missä Tranbergia täsmälleen ottaen tällä hetkellä pidetään kiinniotettuna Espanjassa.

Poliisi otti Tranbergin kiinni Espanjan Aurinkorannikolla Malagan maakunnassa Esteponassa viime maanantaina illansuussa. Kiinniotosta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Iltalehden mukaan Tranbergilta takavarikoitiin kiinnioton yhteydessä 10 000 euroa käteistä rahaa, useita kannettavia tietokoneita, älypuhelimia ja arvokello.

Tranberg on ollut pitkään Suomen poliisin etsityimpien rikollisten listoilla. Hänestä oli annettu myös eurooppalainen pidätysmääräys.

Tranberg ehti pakoilla Suomen viranomaisia ulkomailla lähes kaksi vuotta. Häntä odottaa kotimaassa vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdoton vankeustuomio aiemmista rikoksistaan.

Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan, että siellä Tranbergia vastaan on vireillä syytteet törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä petoksesta ja kahdesta törkeästä veropetoksesta. Vanhin jutuista on odottanut Tranbergin tavoittamista oikeudenkäyntiin jo vuodesta 2016 saakka.

Lisäksi Helsingin poliisi epäilee Tranbergia törkeästä huumausainerikoksesta, josta tämä vangittiin poissaolevana viime tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Vuonna 1974 syntynyt Tranberg tunnetaan myös nimellä Janne Nacci.

Hän oli 1990-luvulta saakka mukana rikollisjärjestö Cannonball MC:n toiminnassa ja toimi myös pitkään johtavassa asemassa jengissä.

Hänet erotettiin jengistä vuonna 2017 samassa yhteydessä, kun jengi hajosi hetkeksi sisäisten ristiriitojen vuoksi.

Pakomatkansa aikana Tranberg on päivittänyt säännöllisesti sosiaalisen median profiilejaan. Hän on erittäin suosittu sosiaalisessa mediassa, ja esimerkiksi Instagramissa häntä seuraa tällä hetkellä noin 35 000 käyttäjää.

Hän on julkaissut sosiaalisessa mediassa muun muassa kuvia itsestään, ilkkunut poliisin etsintäkuulutuksille ja mainostanut kirjaansa.

Rikostoimittaja Pekka Lehtisen toimittama Tranbergin muistelmateos, Wanted – Suomen etsityimmän rikollisen tarina, ilmestyi viime toukokuussa.

Uutista päivitetty 11.10.2019 kello 15.22.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

9:48
Ikääntyneenä kotona asumiseen voi varautua – Oulussa järjestetään avoin seminaari aiheesta
9:23
Itsenäisyyspäivää juhlitaan Oulussa sinivalkoisella valaistuksella, kaupunki kehottaa järjestämään kahvihetkiä
9:00
Mika Kojonkosken projekti Kiinan mäkimaajoukkueen kanssa jatkuu Taivalvaaran maisemissa – "Suurin työtehtävämme on saada urheilijat rakastumaan mäkihyppyyn" Tilaajille
8:38
Tesla valitsi Euroopasta Berliinin – Suomikin havitteli aluksi jättimäistä akkutehdasta, mutta haku jatkuu yhä
8:17
Oululaiset villinnyt Coca-Colan joulurekka ei saavu Ouluun tänä vuonna
8:02
Lapin teillä erit­täin huono ajokeli - Useita rekkoja jumissa Ro­va­nie­men Sy­vä­sen­vaa­ras­sa, onnettomuus Tervolassa ja Muoniossa
8:00
Vuoden 2025 Oulun asuntomessualue alkaa hahmottua – Kilpailutöissä korostuvat uusi silta yli Hartaanselän ja yhteisöllinen ympäristö Tilaajille
21
Pohjantiellä sattui kolmen auton ketjukolari – ei loukkaantuneita
12
"Ruotsi ei ole rakettitiedettä" – Tartu härkää sarvista ja puhu, opastaa oululaislähtöinen kielilähettiläs Seppo Määttä
12
Uudet kaistat helpottavat Limingantullin liikennettä – uuden alikulun päällystys ja kivettäminen jäivät ensi kevääseen
11
Tänään neuvotellaan, mutta lakosta voi tulla erittäin pitkä – "Ihmiset tuntuvat täysin ymmärtävän, miksi lähdimme tai jouduimme työtaisteluun"
9
Voisiko uusi yliopistokampus nousta Oulun keskustan lähelle? Yliopiston rehtori esittää, että yliopisto ottaa kiinteistönsä uuteen syyniin – "Pelkäämme, että tilavuokrat nousevat niin kalliiksi, että ne alkavat haittaamaan yliopiston toimintaa" Tilaajille
9
Oululaiset villinnyt Coca-Colan joulurekka ei saavu Ouluun tänä vuonna
8
Kärpissä loistaneelle Ville Leskiselle lähtöpassit Färjestadista – ”Hän on rehellisesti sanottuna liian kallis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihmisen pahuus

Ei ihminen jolla on psyyke tasapainossa tee kellekkää pahaa. Ei ei. Lue lisää...
Vai normaalia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image