Kotimaa

Kesän 2019 Suviseurat järjestetään Muhoksella – maa­no­mis­ta­jil­ta käyttöoikeus 220 hehtaarin alalle

Suviseurat järjestettiin viimeksi Muhoksen Matokorven alueella vuonna 2003. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Kotimaa 1.6.2017 15:41
Kaleva

Kesän 2019 Suviseurat järjestetään Muhoksella Matokorven alueella. Suviseurat pidettiin samalla alueella myös vuonna 2003.

Suomen mittakaavassa jättimäisen tapahtuman järjestämiseen tarvitaan suuri alue. Suomen Rauhanyhdistyksen Keskusyhdistys (SRK) tiedottaa, että maanomistajien kanssa on sovittu 220 hehtaarin maankäyttöoikeudesta.

Suviseurat ovat vanhoillislestadiolaisuuden vuotuinen päätapahtuma, joka kokoaa yhteen kymmeniä tuhansia ihmisiä.

SRK:n vuosikokous on antanut vuoden 2019 suviseurojen järjestelyvastuun Oulun Rauhanyhdistykselle.

Lisäksi suviseurojen järjestelyvastuuseen on pyydetty Juorkunan ja ympäristön, Laitasaaren, Madekosken, Muhoksen, Pateniemen, Pikkaralan ja Utajärven Rauhanyhdistykset.

Kevään 2017 aikana on nimetty suviseurajärjestelyistä vastaava päätoimikunta. Vuoden aikana nimetään osa-alueista vastaaviin toimikuntiin vastuuhenkilöt ja käynnistetään suunnittelutyö.

Kesällä 2017 Suviseurat järjestetään Porissa ja vuonna 2018 Äänekoskella.

 

Juttua korjattu kello 21.55: Suviseurat pidettiin Muhoksella aiemmin vuonna 2003, ei 2013 kuten jutussa ensin kerrottiin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Minut, työttömän, pakottivat talkoisiin, yhteisöstä erottamisen uhalla.
Onko parempi menettää työttömyyskorvaukset vai taivaspaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suviseurat lisäävät liikennettä 4-tiellä noin 30%. Eli päästöt kasvavat parin päivän ajan ainakin saman 30%, jos asuntovaunuja vetävät autot eivät kuluta tavallista henkilöautoa enempää polttoainetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käydä aion vaikka en seurakuntaan kuulukaan. Hienot ja vahvat sanat on Siionin virsissä. Hyvin ottavat vastaan ja Iloisia ovat varsinkin nuoret ja lapset. Tavallisia ovat ja aina on joku joka saattaa katsoa nurin. Hienoa että tällaisia järjestetään. Saattaisinpa mennä vapaaehtois hommiinkin jos tietäisin miten hakea, majoitus ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli kyllä kauheeta katottavaa tuo liikennekäyttäytyminen muutamia vuosia sitten, kun nuo festarit järjestettiin tässä jossain Oulun lähistöllä. Noin 80 vee papat vetää jotain 40 vanhaa asuntovaunua yhtä vanhalla autolla, seilaten kaistalta toiselle ja välillä rampille ja takas. Pitäkääpä lapsenlapsetjalapsenlastenlapset huolta, että vanhukset ovat matkustajan paikalla, jos ajotaidot ovat hukassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma että pittää muhoslaisten ja tyrnäväläisten asukkaiden alkaa säännöstellä veden kulutusta tuolloin. Eikö se pitäisi olla niin että vierailijat sääntelevät ja pihistelevät vedenkulutusta? Minä en ainakaan säästä omassa vedenkulutuksessa tuon takia, pyykit ja astiat ym pitää pestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Tuonne aion mennä vaikka en mikään hyvä ihminen enkä edes hääppöinen uskovainen olekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa, pääsee taas laulamaan ja kuuntelemmaan sannaa. mahtavaa kun voi uskoa ja tehä syntiä yhtäaikaa, sitte vain käypii ehtoollisen nauttimassa ja papilta anteeksi pyytämässä. Tämä se on sitä jotain mitä kaikilla pitäs olla. Tulukaa kaikki. Koko porukalla ja aletaan elämää kunnon elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suvarit sinänsä ihan hyvä asia. Mutta konseptia pitäisi ajantasaistaa, että päästäisiin jokavuotisista liikennekaaoksista ja seuraväen asuntovaunukaravaaneista. Liikenne on aina monta päivää ihan kaaoksessa, kymmenien kilometrien letkat tukkivat kaikki tiet viimeistään lähestyttäessä sitä pikkupaikkakuntaa jossa seurat on.
Eikö voisi valita 1-4 hyvien kulkuyhteyksien pysyvää suvaripaikkaa eripuolilta suomea?
Paikkakunnalla, jolla on paljon hotellikapasiteettia ja toimivat moottoritiet sekä liikennejärjestelyt. Voisihan suvarihenkilökuntana toimia kukin maakunta vuorollaan, vain pysyvät peruspalvelut ao paikkakunnan organisaatiosta, heille jokin maksu vuosittain toistuvasta työstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

13:55
Kuorma-auton lavalla olleet paalit syttyivät tuleen, ohikulkija havaitsi palon
13:36
Pärmäkoski onnistui kiertueen päätöskilpailussa, nousi seitsemänneksi
13:28
Norwegianin koneita Kanarian hiekkamyrskyn silmässä – koneet pitää tarkastaa ennen kuin niillä voi lentää
12:57
Henkilöauto ajautui ulos tieltä Siikalatvalla, ajokeli voi olla huono
11:35
Sairaalaklovneilla on sairaalassa tärkeä tehtävä tuoda päiviin leikkiä ja hassuttelua –  mutta pitääkö klovnin olla aina iloinen?
11:00
Italian liigan pelejä siirretään koronaviruksen pelossa - Milanon ja Venetsian matkailu vaarassa: "Tämä ei ole Italian Wuhan", sanoo matkailujohtaja
10:51
Käsittämätön tapaus NHL:ssä: Carolinan maalille nousi kesken pelin jääkoneen kuljettaja, joka torjui sensaatiomaisen voiton – Sebastian Ahon pisteputki jatkuu yhä
72
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
29
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
24
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
15
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
12
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
11
HS: Kaksi lentokenttää suljettiin Kanariansaarilla hiekkamyrskyn vuoksi, myös Suomen-lentoja peruttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Myyntiä tavoittelevalle nyt on tosiaankin hyvä aika myydä. Näin on tosin sanottu jo pian 10 vuotta. Niinä vuosina kun ei... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image