Kotimaa

Kesän 2019 Suviseurat järjestetään Muhoksella – maa­no­mis­ta­jil­ta käyttöoikeus 220 hehtaarin alalle

Suviseurat järjestettiin viimeksi Muhoksen Matokorven alueella vuonna 2003. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Kotimaa 1.6.2017 15:41
Kaleva

Kesän 2019 Suviseurat järjestetään Muhoksella Matokorven alueella. Suviseurat pidettiin samalla alueella myös vuonna 2003.

Suomen mittakaavassa jättimäisen tapahtuman järjestämiseen tarvitaan suuri alue. Suomen Rauhanyhdistyksen Keskusyhdistys (SRK) tiedottaa, että maanomistajien kanssa on sovittu 220 hehtaarin maankäyttöoikeudesta.

Suviseurat ovat vanhoillislestadiolaisuuden vuotuinen päätapahtuma, joka kokoaa yhteen kymmeniä tuhansia ihmisiä.

SRK:n vuosikokous on antanut vuoden 2019 suviseurojen järjestelyvastuun Oulun Rauhanyhdistykselle.

Lisäksi suviseurojen järjestelyvastuuseen on pyydetty Juorkunan ja ympäristön, Laitasaaren, Madekosken, Muhoksen, Pateniemen, Pikkaralan ja Utajärven Rauhanyhdistykset.

Kevään 2017 aikana on nimetty suviseurajärjestelyistä vastaava päätoimikunta. Vuoden aikana nimetään osa-alueista vastaaviin toimikuntiin vastuuhenkilöt ja käynnistetään suunnittelutyö.

Kesällä 2017 Suviseurat järjestetään Porissa ja vuonna 2018 Äänekoskella.

 

Juttua korjattu kello 21.55: Suviseurat pidettiin Muhoksella aiemmin vuonna 2003, ei 2013 kuten jutussa ensin kerrottiin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Minut, työttömän, pakottivat talkoisiin, yhteisöstä erottamisen uhalla.
Onko parempi menettää työttömyyskorvaukset vai taivaspaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suviseurat lisäävät liikennettä 4-tiellä noin 30%. Eli päästöt kasvavat parin päivän ajan ainakin saman 30%, jos asuntovaunuja vetävät autot eivät kuluta tavallista henkilöautoa enempää polttoainetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käydä aion vaikka en seurakuntaan kuulukaan. Hienot ja vahvat sanat on Siionin virsissä. Hyvin ottavat vastaan ja Iloisia ovat varsinkin nuoret ja lapset. Tavallisia ovat ja aina on joku joka saattaa katsoa nurin. Hienoa että tällaisia järjestetään. Saattaisinpa mennä vapaaehtois hommiinkin jos tietäisin miten hakea, majoitus ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli kyllä kauheeta katottavaa tuo liikennekäyttäytyminen muutamia vuosia sitten, kun nuo festarit järjestettiin tässä jossain Oulun lähistöllä. Noin 80 vee papat vetää jotain 40 vanhaa asuntovaunua yhtä vanhalla autolla, seilaten kaistalta toiselle ja välillä rampille ja takas. Pitäkääpä lapsenlapsetjalapsenlastenlapset huolta, että vanhukset ovat matkustajan paikalla, jos ajotaidot ovat hukassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma että pittää muhoslaisten ja tyrnäväläisten asukkaiden alkaa säännöstellä veden kulutusta tuolloin. Eikö se pitäisi olla niin että vierailijat sääntelevät ja pihistelevät vedenkulutusta? Minä en ainakaan säästä omassa vedenkulutuksessa tuon takia, pyykit ja astiat ym pitää pestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Tuonne aion mennä vaikka en mikään hyvä ihminen enkä edes hääppöinen uskovainen olekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa, pääsee taas laulamaan ja kuuntelemmaan sannaa. mahtavaa kun voi uskoa ja tehä syntiä yhtäaikaa, sitte vain käypii ehtoollisen nauttimassa ja papilta anteeksi pyytämässä. Tämä se on sitä jotain mitä kaikilla pitäs olla. Tulukaa kaikki. Koko porukalla ja aletaan elämää kunnon elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suvarit sinänsä ihan hyvä asia. Mutta konseptia pitäisi ajantasaistaa, että päästäisiin jokavuotisista liikennekaaoksista ja seuraväen asuntovaunukaravaaneista. Liikenne on aina monta päivää ihan kaaoksessa, kymmenien kilometrien letkat tukkivat kaikki tiet viimeistään lähestyttäessä sitä pikkupaikkakuntaa jossa seurat on.
Eikö voisi valita 1-4 hyvien kulkuyhteyksien pysyvää suvaripaikkaa eripuolilta suomea?
Paikkakunnalla, jolla on paljon hotellikapasiteettia ja toimivat moottoritiet sekä liikennejärjestelyt. Voisihan suvarihenkilökuntana toimia kukin maakunta vuorollaan, vain pysyvät peruspalvelut ao paikkakunnan organisaatiosta, heille jokin maksu vuosittain toistuvasta työstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

14:24
Rinne: "Mikään ei tunnu hiertävän"– yritystukien karsimisesta löytyy sopu, korkeakoulujen rahoista päätös iltapäivällä
14:24
Mies sanoi seurustelleensa kymmenen vuotta nuoremman tytön kanssa – käräjäoikeus tuomitsi yli kahden vuoden vankeuteen seksuaalirikoksista
13:59
Thaimaalaisesta temppelistä pelastettiin lähes 150 tiikeriä – nyt liki puolet niistä on kuollut tauteihin
13:26
Käräjäoikeus tuomitsi Brother Christmasina tunnetun Ari Koposen rahankeräysrikoksesta sakkorangaistukseen – Maksettavaa kertyy yhteensä 1035 euroa
13:05
Räsymatto on palannut sisustukseen ja oululainen Anne Leppänen tekee niitä olohuoneen nurkassa – "Mitä rumempi lakana, sitä hienomman kuteen siitä saa" Tilaajille
12:57
Lukiolaiset roskajuoksivat kaupunkia siistiksi ruokavälitunnilla, opiskelijat kiersivät lähikortteleita roskapussien kanssa
12:47
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen ei yllättynyt Päivi Laajalan mahdollisesta lähdöstä: "Nopeita päätöksiä uuden johtajan suhteen ei tehdä"
82
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajaksi – jätti hakemuksensa maanantai-iltana viikon pohdinnan jälkeen
29
Pienestä toritapahtumasta paisui Lakeuden suurin yleisötapahtuma – "Perunamarkkinat on näyteikkuna tyrnäväläisyyteen"
25
Kampuspaikannin vie ovelle, Oulun yliopistolla voi nyt suunnistaa kännykän avulla
15
Viranomaiset tahtovat United Brotherhood -jengin toimintakieltoon nopeutetusti — LM:n tiedot: UB:n johto suunnitellut siirtymistä Helvetin Enkelien yhteyteen
13
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin
12
Voiko työntekijä rakentaa sairauslomalla omakotitaloa? Kaupallinen yhteistyö
12
Minkkien loukkupyynti alkaa Hupisaarten alueella – loukut tulee jättää rauhaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

182 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image