Kotimaa

Kesäkuussa hukkui kuusi ihmistä koko maassa – Pohjois-Pohjanmaalla on säästytty hukkumisilta

Vesiliikenteeseen liittyvät hukkumiskuolemat tapahtuvat usein melko lähellä rantaa, tutuilla vesillä, jossa ollaan liikkeellä pienehköllä moottori- tai soutuveneellä. KUVA: Palokangas Henrika
Kotimaa 12.7.2018 15:07
Kaleva

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan kesäkuussa hukkui koko maassa kuusi ihmistä. Pohjois-Pohjanmaalla ei ole hukkunut ketään koko alkuvuonna.

Yksi tänä vuonna hukkuneista menehtyi Kainuussa.

Kesäkuussa hukkuneista kolme hukkui juhannuksena. SUH:n mukaan kesäkuun hukkuneet olivat yhtä lukuun ottamatta miehiä.

Hukkumisista kolme sattui uidessa, kaksi vesiliikenteessä ja yksi hukkuminen putoamisen seurauksena. 

Yhteensä tammi-kesäkuussa on ennakkotilastojen mukaan koko maassa hukkunut 25 ihmistä. Viime vuonna kesäkuussa hukkui 11 ihmistä ja tammi-kesäkuussa 33 ihmistä.

Vesiliikenteeseen liittyvät hukkumiskuolemat tapahtuvat usein melko lähellä rantaa, tutuilla vesillä, jossa ollaan liikkeellä pienehköllä moottori- tai soutuveneellä.

- Iso osa näistä hukkumisista olisi vältettävissä, mikäli ihmiset käyttäisivät pelastusliivejä aina vesille lähtiessään ja tiedostaisivat veteen liittyvät riskit, sanooSUH:n koulutussuunnittelija Anne Hiltunen tiedotteessa.

Uimareiden on hyvä muistaa, että uidaan rannan suuntaisesti, jotta jalat yltävät tarvittaessa pohjaan. Uimaan ei tule lähteä yksin, jotta tarvittaessa on joku paikalla auttamassa esimerkiksi krampin yllättäessä.

MAINOS

Kommentoi

Artikkeli käsitteli kesäkuussa ja alkuvuonna tapahtuneita hukkumisia, ei heinäkuussa. Eli tämä valitettava hukkuminen ei kuulunut ollakaan tässä tilastossa. Että ei mitenkään vanha uutinen.
"Pohjois-Pohjanmaalla ei ole hukkunut ketään koko alkuvuonna."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image