Kotimaa

Kerro meille: Miten valvot lapsesi älylaitteen käyttöä?

Kotimaa 27.5.2019 14:44
Sonja Haapala

Vanhemmat suosivat nyt älypuhelimiin saatavia sovelluksia, joiden avulla voi valvoa ja rajoittaa lasten älylaitteiden käyttöä. Sovellukset mahdollistavat muun muassa aikarajoitusten asettamisen lapsen laitteelle, valitsemiesi sovellusten lataamisen estämisen sekä lapsen laitteen etälukitsemisen.

Oletko kokeillut vastaavia sovelluksia tai harkinnut niiden käyttöönottoa? Ovatko sovellukset toimineet odotetusti? Onko niistä ollut hyötyä vai haittaa? Vai valvotko lastesi älylaitteiden käyttöä kenties jollain muulla tavalla?

Kerro, millaisia kokemuksia sinulla on lasten älylaitteiden käytön rajoittamisesta tai valvonnasta. Voit kertoa kokemuksesi  jutun alla olevassa kommenttilaatikossa. Juttukommentteja voidaan käyttää Kalevan tulevassa jutussa.

Etsimme juttua varten myös haastateltavaksi perhettä, jossa käytetään tai harkitaan ruutuaikaa rajoittavien sovellusten käyttöönottoa. Jos haluat mahdollisesti osallistua jutun tekemiseen haastattelun muodossa, lähetä viestiä osoitteeseen sonja.haapala@kaleva.fi

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Meillä se toistaiseksi annettu kaupan tehtäväksi ja siellä se on älylaitekin vielä kaupan hyllyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En mitenkään. Saavat itse oppia netin pelisäännöt. Maalaisjärki kun toimii niin se kyllä riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asia on yksinkertäinen, alle 15 v. ei ole älylaite. Jos hän haluaa etsiä tietoja tai käyttää nettiä, meillä on tietokone kotona, ja hän voi käyttää koulun koneita. Toinen asia nyt jos koulussa luodaan kakkien maaliman Watsapp ryhmiä, välitämättä sitä onko kaikilla älylaite.
Sosiaalipainetta kaveripiiristä on, mutta sitä osataan vastustaa. Miten voidaan vastusta, koulun toimintaa Watsapp:ssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ScreenTime on hyväksi havaittu rajoitin. Ei tosin toimi kaikissa puhelimissa, Nokia 5.1 puhelimessa menee itsestään pois päältä. Ei tosin toiminut F-securekaan yhtään sen paremmin kyseisessä laitteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä ei ole lapsilla vielä omia älylaitteita ja saamme tällä tavoin valvottua käyttöä. Lapset saavat joskus vanhemman luvalla katsoa tabletista tai vanhemman puhelimesta yleareenan lastenohjelmia. Lapsemme saavat oman puhelimen sitten, kun tarve vaatii, harkinnan jälkeen ja aluksi vain puheluita varten. Nettiä voivat opetella käyttää tietokoneen kautta, siihen täytyy olla lukutaito. Vanhemman puhelimesta voivat opetella myös netin käyttöä. Me vanhemmat emme itsekään käytä somea ja elämämme ei pyöri muutenkaan paljoa älylaitteiden parissa tai tv:tä katsoen. Meillä on kyllä erilaisia laitteita pelaamiseen ja katseluun moneen lähtöön, mutta käytämme niitä harvoin. Lapsemme leikkivät kotona tavallisia leikkejä ja katsovat kerran päivässä lastenohjelmia, yleensä televisiosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perheessä kaksi alakoululaista ja käytössä Googlen Family link. Oikeinkin sopiva sovellus meille, saa muokattua rajoituksia ja ruutuaikaa ja mikä tärkeintä on sijaintipalvelu käytössä. Suosittelen ehdottomasti tätä. Meillä on tiukka sääntö ja linja ruutuajan kanssa ja yksin ei saa ladata mitään pelejä. Katson myös säännöllsesti mitä netissä on surffattu. Susoittelen jokaisen vanhemman katsomaan oman lapsen sivuhistorian. saatatte yllättyä. Ettekä aina niin positiivisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan muailman suurimman mainosyhtiön tehostettu koko elämän profiilidatan keräyssovellus! Mahtaapa lapset kiittää aikuisena, kun mamma myynyt koko lasten elämän etukäteen työnantajille, pankeille, vakuutusyhtiöille ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Screen Time puhelimessa ja pleikasta netti kiinni, voi avata etänä tietyksi aikaa. Päivittäinen peliaika joko puhelimeen tai pleikkaan 1½h vasta kun läksyt tehty. On toiminut hyvin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitäisi valvoa, sillä heillä on oikeus ja yksityisyys tehdä älylaitteellaan mitä tekevät.
On hiukan ihmeellistä, että ensin ostetaan älylaite ja sitten pitäisi alkaa kyttäämään sen käyttöä.
Luottakaa lapsiinne, antakaa heille elämä, lopettakaa turha nipottaminen ja valvokaa omaa käyttäytymistänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Datasiirto pois päältä. Käyttö kotona vain kun wlan on päällä. Käyttö rajoittavat sovellukset edellyttävät, että aikuinen käyttää laitetta ensimmäisenä ja pitää tilin ko. laitteella. Viestinnän seuraaminen vaati aikuiselta lakien rikkomista ja kirjesalaisuuden murtamisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

59
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
17
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
16
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
15
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
8
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
7
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

181 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image