Kotimaa

Kau­pun­gin­val­tuu­te­tul­le Junes Lokalle sakot huu­mausai­ne­ri­kok­ses­ta

Junes Lokan tuomio annettiin torstaina.
Kotimaa 21.12.2017 9:12
Kaleva

Oululainen kaupunginvaltuutettu Junes Lokka (asyl.) on saanut sakot huumausainerikoksesta.

Oulun käräjäoikeus on langettanut tänään Lokalle 80 päiväsakon rangaistuksen. Hänen tuloillaan se merkitsee 480 euron sakkoja.

Tuomio tuli siitä, kun Lokka kasvatti asunnossaan viittä kannabiskasvia vuonna 2015. Kasveista olisi saanut ainakin 125 grammaa marihuanaa. Lisäksi hän piti hallussaan 66,5 grammaa kannabista.

Käräjäoikeus käsitteli asian toiseen kertaan. Vuosi sitten joulukuussa pidetyssä ensimmäisessä oikeudenkäynnissä Lokka ei noudattanut puheenjohtajan määräystä viedä tekniset laitteet lukolliseen kaappiin.

Hänelle määrättiin 500 euron järjestyssakko ja paikalle kutsuttu vartija poisti Lokan salista. Tämän jälkeen oikeus käsitteli asian.

Rovaniemen hovioikeuden mielestä asiassa tapahtui menettelytapavirhe, sillä Lokan olisi pitänyt saada puolustautua henkilökohtaisesti syytettään vastaan. Hovioikeus kumosi elokuussa tuomion ja järjestyssakon ja palautti asian takaisin Oulun käräjäoikeuteen. Se käsitteli asian uudelleen viime viikolla ja antoi tuomionsa tänään.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (189)

Yllättävän monet näyttävät puolustavan huumausaineita. Lähes kaikki rikokset tehdään päihteiden vaikutuksen alaisena useimmiten huumausaineiden vaikutuksen tai sekakäytön alaisina. Onneksi puheenaoleva valtuutettu ei edusta koko Oulua. 700 ääntä, minkäverran hän sai on vain kuin pisara meressä. Faktat ovat tällä moniosaajalla jääneet yleensä tarkastamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitkän pössöttelyn tulos on lähimuistin heikkeneminen ja jumitus kun hukkuu asia mikä piti sanoa, eikä langanpäätä löydy, niin tulee noloja hiljaisia hetkiä kun ne kaksi aivosolua mitä on jäljellä niin menee jumiin suusta tulee vaan jotain epämääräistä yninää menkää pois tai vastaavaa. Noloa se kyllä on 😄

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asian käsittely on kesken! Alkaa toinen kierros raastuvassa. Sitten taas hovissa tavataan. Jutusta on tulossa juristin kultakaivos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kuullut että kannapis on laillista monessa maassa esim amerikan joissain osavaltioissa, se kuulemma rauhoittaa tai saa vaino harhaiseksi riippuu käyttäjästä ja viljelmän laadusta, mutta ei olis nin vaaralinen kuin alkoholi. Toisaalta maassa maan tavalla ja niin kuin laissa ja sillä tavalla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi, onpas tässä hieno esimerkki valtuutetun rehellisyydestä ja elintavoista. Miten voidaan tämänkaltaisia henkilöitä arvostaa. Oululla menee lujaa, kaveripiirit pyörivät päättävissä elimissä ja valtaa on väärillä henkilöillä. Veronmaksajien varoja käytetään mielivaltaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä kaikille oululaisile hyvä esikuva! Valtuutetuthan ovat esimerkillisiä kansalaisia, jotka ovat kehittämässä yhteiskuntaa entistä oikeudenmukaisemmaksi ja tasapuolisemmaksi ja näyttävät hyvää esimerkkiä.

Oi aikoja, oi tapoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on poikkeus tapaus ja ei saa yleistää. Valtuutetut Oulussa on parasta A luokkaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vakavin asia tässä tapauksessa oli se, että oikeusvaltiona pidetyssä Suomessa oli viety syytetyltä oikeus puolustautua ja siten on rikottu ihan olennaisimpia oikeusvaltioperiaatteita. Silti tuomarit saa jatkaa viroissaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kukkien kasvatus on tuohon verrattuna ihan mitätöntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki tuntemani kannabiksen käyttäjät ovat jossainmäärin psyykkisistä ongelmista kärsiviä. Töissä he eivät käy ja ovat ehkä älyllisesti keskiverron alapuolella. Kannabis entisestään pahentaa tilannetta ja hitaus ja harhaisuus lisääntyy johtaen pysyviin ja leimaaviin ongelmiin. Käyttäjät väittävät olevansa joko ”elämän filosofeja” tai ”taiteilijoita”.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun kokemuksesi ei ikävä kyllä ole sama kuin tutkimukset ja tilastot. Hauskaa että kuitenkin näet muut sinua tyhmempinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkin "PYH" Logiikka ontuu.

Ensimmäinen kommentoija ei sanonut olevansa älykkäämpi kuin ystävänsä. Eikä sanonut kannabiksen käyttäjiä varsinaisesti muita tyhmemmiksi. Mikä kokemuksissa oli ristiriidassa tilastojen kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko koskaan miettinyt että kannabiksen käyttö voisi olla ongelmien seurausta eikä itse ongelma?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovaa vääntöä täällä puolesta ja vastaan. Tunnen useita kannabista käyttäviä henkilöitä, jotka kuullostavat juuri samalta kuin tämän kommenttikentän kannabispuolustajat. Mielenkiintoinen huomio näissä tuntemissani henkilöissä on se, että kaikki ovat työttömiä ja muutenkin yhteiskunnasta syrjäytyneitä. He käyvät myös jotenkin "hitaalla".

Nämä huomiothan eivät välttämättä liity kyseiseen huumeeseen mitenkään, mutta haluaisin kuulla puolustajien mielipiteitä näihin seikkoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoiset tuomiot: järjestyssakko 500€ vs. sakko huumausainerikoksesta 480€! Ei järjen häivää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos Lokalla olisi reseptillä lääkekannabista?

Kelpaisiko hän sitten valtuustoon, rikosta kun ei olisi tapahtunut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (189)

Uutisvirta

10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita
9:41
Matkailuporoksi koulutettu kesy poro varastettiin Ylitorniolla marraskuussa
9:34
Maailman kallein polttoaine synnytti väkivaltaiset protestit – väärinkäytökset tutkitaan, lupasi Zimbabwen presidentti Mnangagwa
9:28
Kolumni: Kärpillä on käsissään positiivinen ongelma – juniorijoukkueiden taso on äärimmäisen kova

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image