Kotimaa

Kauppalehti: Reinot ja Ainot saivat uuden omistajan – Työsuhteet päättymässä huomenna

Kotimaa 17.4.2019 21:11 | Päivitetty 17.4.2019 21:15
Greta Virranniemi

Reino- ja Aino-tossujen tavaramerkki on saanut uuden omistajan, uutisoi Kauppalehti. Asiasta lehdelle kertoi tossuja valmistavan PK Kappi Oy:n toimitusjohtaja Arto Huhtinen.

Sopimuksessa ei ole vielä nimiä alla, mutta kauppa on käytännössä varma, kommentoi lehdelle yrityksen konkurssipesää hoitava Jussi Laakkonen asianajotoimisto Fennosta.

Pirkanmaan käräjäoikeus asetti yrityksen konkurssiin maaliskuussa. PK Kappi Oy:llä on yli miljoonan euron velat.

Reino- ja Aino-tossuja on valmistettu Lieksassa tehtaassa, joka on työllistänyt 17 ihmistä. Työntekijöiden työsuhteet päättyvät huomenna torstaina.

Kauppalehden mukaan Hutinen ei voi kommentoida, jatkuuko tossuvalmistus Lieksassa. Tehtaan ja kenkien valmistuspaikka on kiinni uudesta omistajasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Olisi voinut kyllä kehitellä uusia versioita tossuista mutta jäi polkemaan sijoillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myyköön Thaimaksessa nämä luistimensa jatkossa. Materiaaliakin säästyy, kun ei tarvise valmistaa suuria kokoja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olis ollut järkevintä lopettaa kokko toiminta kun tuotanto ei jatkunut Suomessa, mutta taas ratkaisi järjetön voiton tavoittelu. Toivottavasti ostajatkin ymmärtää mistä on kysymys ja jättävät tossut hyllyyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaihtaisivat nimen kun valmistus menee ulkomaille. Suosin suomalaisten tekemiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi nimi pitäisi vaihtaa, sillä eihän edes muumimukin nimi ole vaihtunut vaikka niiden valmistus on siirtynyt jo kokonaan Thaimaaseen, jossa niitä on valmistettu pääasiassa jo vuodesta 2004, jonka jälkeen Helsingissä valmistettiin ainoastaan joitakin erikoiseriä aina vuoteen 2016.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mänskän kengästä saa kelvollisia sisätossuja, kun vievät Reinot ja Ainot halpamaihin niin etsikööt sieltä myöskin tohveleiden ostajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halpamaissa valmistetut eivät enää ole Reinoja tai Ainoja suomalaisille. Ne ovat arvottomia halpatuotteita. Taitavat jäädä hyllyyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tartte enää näitä tossuja ostella ,kun valmistus menee ulkomaille.Kiina tavaraa on nyt jo liikaa.On aika ihmeellistä,ettei mitään enää voida valmistaa kotimaassa.Voittojen tavoittelu ja rahan ympärillä pyöriminen on mennyt tosi raadolliseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ei, eikö viime hallitus jakanut tälle yritykselle niitä yritystukia joita ei leikattu ollenkaan, taisi olla liian maanläheinen kohde.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on hyvä uutinen tuo näiden erinomaisten jalkineiden valmistamisen jatkumo. kiitos yrittäjälle ja hyvää myyntimenestystä ja onnellista tulevaisuutta. Minä en muista jalkineita käytä kun Reinoja, ja hyvin monet vanhukset minun lisäkseni eivät käytä muita jalkineita kun Reinoja, tai Ainoja. Meidän vanhojen jalat kun tarvitsevat jos jonkinlaisia tukipohjallisia ja jalat turpoavat, ja siksi tarvitaan tarpeeksi väljät jalkaystävälliset jalkineet. Reinot ovat kunnollisella pohjalla varustettu ne eivät ole liukkaat ja niitä sopii käyttää myös ulkona. Reinot ovat mainiot, maailman parhaat jalkineet, Niin, ja tämä ei ole mainos, tämä on ihan totta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta miten on tulevaisuudessa, valmistus tuntuu menevän ulkomaille? Etteivät vaan muutu Halpistossuiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen erimieltä Reinojen erinomaisuudesta. Olen saanut Reinot lahjaksi, mutta pitämättä jää. Kärjestä puristaa ja kannasta hölskyy.
Minun jalkaan ne eivät sovi. Kärki on liian kapea.
Jos ottaa kärkiosasta riittävän leveän , niin pituutta tulee liikaa ja kanta osa on liian väljä..
Lesti, joilla ne tehdään, ei ole sopiva suomalaiseen jalkaan. Se lienee johonkin etelä-Eurooppalaiseen kavioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun demarit pääsee valtaan niin tämä tulee toistumaan entistä useammin. Annetaan raippaa yrittäjälle, eikä tajuta että myös useampi työntekijä kärsii kun yrityksiä kyykytetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä sait päähäsi, että yritys tekee voittoa? Tappiota se on tehnyt pitkään ja sen määrä lasketaan kuusinumeroisina lukuina vuosittain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi nähdä hieman vaivaa, ennen kuin kommentoi. PK Kappi on tehnyt viimeisen viiden vuoden aikana n. 700 000 euron kumulatiivisen tuloksen, kunkin vuoden ollessa voitollisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikilla yrityksillä on velkaa koska vain velka luo rahaa yhteiskuntaan. Se miten velkaansa hoitaa on homman juju.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmistusmaa tulee saneleen kaatuuko vai jatkuuko. Jos tuotanto menee ulkomaille, kaatuu varmasti. Käy kuten Turun sinapille. Takaisin tuleminenkan ei saanut kuluttajia palaamaan entiseen. Hyvä korvaava löytyi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turun Sinappi ryvettyi pahemman kerran maailmanmatkailussaan. Nyt tuote sisältää glukooso-fruktoosisiirappia. Hyllyyn jää! Kilpailija on tajunnut pysyä luonnollisemmassa koostumuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

10:00
"En halunnut tehdä pitkää kiekkoa, joten lähdin ylittämään keskialuetta kiekon kanssa" – Se kostautui ja pysyy kärppävalmentaja Toni Sihvosen mielessä ikuisesti Tilaajille
10:00
Tanssikansaa pursusi parketilla ja meno äityi hurjaksi Nuijamiesten lavan kulta-aikana – Nyt 60 vuotta täyttävälle tanssilavalle tullaan tanssimaan ei tappelemaan Tilaajille
9:53
Oululainen Zeffi tähtää suuruuteen online-kyselyiden miljardimarkkinoilla – "Kun seuraava vallanvaihdos tulee, aiomme olla markkinajohtaja"
9:00
Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
9:00
Joka viides pientalo tehdään nyt hirrestä, oululaisprofessori: "Mielikuva hirrestä on muuttunut modernien talomallien myötä" Tilaajille
8:15
Aura Saarikosken valokuvissa sumu valtaa mielen ja maiseman: "Teoksissa on yritystä löytää vastauksia, mutta ne ovat tuhoon tuomittuja yrityksiä"
8:08
Kun kesätyöt ovat kiven alla, itsensä voi työllistää myös yrittämällä – haukiputaalaiset nuoret pyörittävät tilausleipomoa kotoa käsin
23
Oulun kaupunginjohtaja: Sote-uudistusta kehitettävä palvelut edellä, maakunnan verotusoikeuden vaikutukset selvitettävä perusteellisesti
11
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
7
Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
7
Jari Kurri on Jokerien uusi omistaja, mutta kuka todellisuudessa kantaa taloudellisen riskin seurasta?
6
Oulun torialueen kehittämisen umpikuja seurausta kaupungin liian sinisilmäisestä suhtautumisesta yrittäjän esittämiin suunnitelmiin Lukijalta
5
Euroopan jättävä Jyrki Katainen: Suomeen on helppo palata – Nyt mietin, mikä muu voi sytyttää kuin politiikka
4
Tämä mies tietää, mitä Salkkareissa seuraavaksi tapahtuu – "Glamour on kaukana meidän hommasta", Ville Muhonen kertoo mökillään Siikajoella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image