Kotimaa

Katukoirien pelastaminen toi sa­la­kul­je­tus­tuo­mion

Kotimaa 16.11.2011 20:30
STT

Pielavetisen naisen yritys pelastaa italialaisia katukoiria on kääntynyt salakuljetustuomioksi Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Keski-ikäinen nainen ehti tuoda vuoden 2008 alkupuolella Italiasta Suomeen noin 20 koiraa, yhden kerrallaan.

Monet tuoduista katukoirista olivat sekarotuisia ja vielä pentuja, kertoo kihlakunnansyyttäjä Minna Riski.

Osan koirista nainen piti itse, osan hän antoi tai myi pikkusummasta eteenpäin.

Naisen toiminta paljastui, kun kaksi ostajaa meni tarkastuttamaan pentujaan eläinlääkärille Heinolassa. Tämä teki ilmoituksen tullille havaittuaan, että koirilta puuttui lemmikkieläinpassi eikä myyjä ollut Elintarviketurvallisuusviraston rekisterissä.

Oikeus näki lieventäväksi seikaksi sen, että nainen oli Italiassa pyrkinyt selvittämään säännökset. Hän oli myös hoitanut koirien rokotukset ja sirutukset kuntoon ennen lentomatkaa.

Tuomioksi salakuljetuksesta tuli 40 päiväsakkoa, naisen tuloilla 240 euroa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

"Myi pikkusummasta eteenpäin" ... Vähän niinkuin tämä tsetseenien salakuljettaja joka sai huijattua vapautustuomion ihmisten salakuljetuksesta kun väitti sen olevan humanitääristä työtä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaillahan noita "kodittomia" koiranpentuja tuotetaan puoliammattimaisesti myytäväksi turistien tarpeisiin ja jokainen tänne tuotu vain lisää tuotantoa. Lukekaa muutaman kuukauden takaisesta Koiramme-lehdestä artikkeli Venäjän koiratehtailusta, jos ette usko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linnaan vaan tälläiset koirien salakuljettajat jotka koiria pimeesti myyvät .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseessä on ilmiselvästi joku lottovoittaja tai muuten äkkirikas. Nimittäin 40 päiväsakkoa ja 240 euroa maksettavaa, tarkottaa sitä että kuukausitulot (netto) saa olla korkeintaan n. 670 eur. Ei mulla ainakaan olis tuommosilla tuloilla varaa lennättää euroopasta asti kaiken maailman kulkukoiria elätettäväkseni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä näitä kukkahattutätejä oikein piisaa? Tuoko se seuraavaksi Kalkutasta katulapsia laukussansa kun niilläkin on siellä vhän ikävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä ajattelematonta toimintaa. Ties mitä tauteja nuo ulkomaiset katukoirat mukanaan tuovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö eläintautien leviämisen esto ole eläinsuojelua parhaimmillaan? Vähän samanlaista toimintaa kun minkkien vapauttaminen, loppujenlopuksi kaikki eläimet kärsivät entistä enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi jumalauta, miksi meillä yleensäkään edes on kallispalkkaisia virkamiehiä vahtimassa salakuljetettuja KOIRIA?!?! Lemmikkieläinpassi? Koiramyyjien rekisteri? Eikö meidän veroeuroille todellakaan ole parempaa käyttöä kuin tälläisen järjettömän byrokration rakentaminen ja ylläpitäminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikeinNiitä piskejä piisaa kyllä suomessakin. Eikö ihan oikeasti ihmisillä ole muuta tärkeämpää tekemistä????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:34
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
6:00
Oulu muuttuu ja kaupunkiin tulee uusia maamerkkejä – Pikisaaressa katseen vangitsee entinen konepajan konttorirakennus: "Tuo tarvitsisi maalia pintaansa, vaikka on se kyllä hieno" Tilaajille
6:00
Otkes: "Jokelan ja Kauhajoen ampumisten turvallisuussuosituksia jätetty toteuttamatta Suomessa" – Kuopion kouluiskussa ei tarvetta turvallisuustutkinnalle
6:00
Kaikki kyytiin -kampanja aikoo uudistaa maaseudun kuljetukset yhdistelemällä jo olemassa olevia kyytejä tehokkaasti hyötykäyttöön
14.10.
Tero Pitkämäen pitkä ura keihäänheiton huipulla hakee vertaistaan – urheilija kertoi Kalevalle, kuinka pysyi kärjessä vuosia: "Keihäs on vaativa ja raju laji" Tilaajille
14.10.
Mielenosoittajat tukkivat Barcelonan pääteitä, polttivat renkaita rautateillä ja valtasivat lentokentän – 67 lentoa peruttu
14.10.
Sveitsiläislehti Blick: Kari Jalonen jatkaa SC Bernin valmentajana vuoteen 2021 saakka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi paikoin huono Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä Pudasjärven, Taivalkoskosken ja Kuusamon kunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image