Kotimaa

Katso, miten Matti Vanhasen ja Paavo Väyrysen äänet jakaantuivat pre­si­den­tin­vaa­leis­sa - "Kiusal­lis­ta", sanoo kes­kus­ta­vai­kut­ta­ja

Paavo Väyrynen päihitti presidentinvaaleissa Matti Vanhasen enemmistössä Suomen kuntia.
Kotimaa 29.1.2018 17:16
Juho Mäkelä

Keskustan kunniapuheenjohtaja, valitsijayhdistyksen ehdokas Paavo Väyrynen sai presidentinvaaleissa enemmän ääniä kuin Matti Vanhanen. Väyrynen keräsi 6,2 ja Vanhanen 4,1 prosentin osuuden kaikista äänistä.

Lännen Median grafiikka kertoo, että Väyrynen oli Vanhasta suositumpi 203 kunnassa. Vanhanen vei pidemmän korren 101 kunnassa ja seitsemässä kunnassa he saivat yhtä paljon ääniä.

Pitkän linjan keskustavaikuttaja ja emerituspäätoimittaja Kari Hokkanen pitää Paavo Väyrysen suosiota kiusallisena keskustalle.

- Vaikka Väyrysellä on oma puolue, tottahan hänet mielletään myös keskustalaiseksi, Hokkanen sanoo Lännen Medialle.

Hänen mukaansa Väyrynen on saanut enemmistön äänistä muualta kuin keskustasta, mutta myös keskustasta on irronnut ääniä. Hokkanen viittaa gallupeihin, joiden mukaan kolmannes Väyrysen kannattajista olisi keskustalaiseksi lukeutuvia.

Väyrynen on ilmoittanut palaavansa eduskuntaan keväällä. Hokkasen mielestä kunniapuheenjohtajan paluu Arkadianmäelle aiheuttaa myös huolia keskustalle.

- Väyrynen on aivan samassa asemassa kuin Veikko Vennamo aikanaan, kun hän rakensi omaa organisaatiotaan. Vennamo esiintyi myös yhden hengen ryhmänä eduskunnassa aikamoisella menestyksellä.

Hokkanen ei pidä Väyrystä pelkkänä puolueen hajottajana, vaan hän yrittää kerätä kannatusta myös muista puolueista.

Keskustan historian kaikkien aikojen surkein vaalitulos

Ilkan entisen päätoimittajan mielestä keskustassa täytyy käydä keskustelua huonosti menneiden presidentinvaalien jälkeen. Hän muistuttaa, että Matti Vanhasen 4,1 prosentin kannatus on maalaisliitto-keskustan kaikkien aikojen surkein vaalitulos.

- Kyllä myös linjasta pitää keskustella. Yleensä kritiikki on tullut sinne päin, että hallitus on liian oikeistolainen, mutta näissä vaaleissa oikeiston ehdokas vetää. Tämä on tilanne, jota ei ole aiemmin koettu, Ilkan entinen päätoimittaja sanoo.

Hokkasen mielestä perussyy Vanhasen huonolle kannatukselle on istuvan presidentin Sauli Niinistön ylivoima, jonka kaikki tiesivät etukäteen. Jokaisessa puolueessa Niinistölle meni enemmän ääniä kuin puolueen omalle ehdokkaalle.

- Presidentinvaalien tulos ei vaikuta välittömästi Juha Sipilän asemaan. Se on selvää, että puoluekokouksessa kesällä tästäkin puhutaan. Sipilä on sanonut haluavansa jatkaa puheenjohtajana ja hänet varmasti valitaan. Täytyy muistaa, että hänen tuloksensa pääministerinä ovat olleet aivan erinomaisina, Hokkanen sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (56)

Onko se tämä Matti edesmenneen professori Tatu Vanhasen poika? Jos on niin ihmettelen. Isä Tatu oli jämy mies. Hän teki tutkijan työtä, opetti ja piti näppinsä irti politiikasta, kun ei siitä oman kertoman mitään ymmärtänyt! Vaan tämä Matti, no ministeri ainesta mutta kuitenkin Väykän rinnalla ilmapallo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiallinen juttu ja mikä ihmetyttää eniten on se, kun puolueen puheenjohtaja on kun ei olisi mitään tapahtunut.
Katsokaa nyt hyvät uuskeskustalaiset tuota karttaa !
Moni keskustalainen, itseni mukaanlukien on todella vieraantunut tästä miljonäärien täyttämästä keskustapuolueen nyky-ytimen harjoittamasta politiikasta.
Ei kai Sipilä voi ajatella niin, että silmät kiinni vaan ja jatketaan, kun ei mitään olisi tapahtunut.

Heräätyyys !

Paavo tulee mutkan takaa vaaleihin, kun niitä on jo käyty pitkään, mukanaan vain asenne, ammattitaito, hurja kokemus ja mukit ja pesee kovalla puoluetuella jo pitkään kiertäneen Matin.
Tuntuma ja myös tieto on semmoinen, että puolueen kannattajat ja myös puolueen sisällä on tällä hetkellä muhimassa ajat, jotka tulevat olemaan hankalat J.Sipilälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annoin ääneni Väyryselle, sillä en hyväksy nykyhallituksen politiikkaa. Paavo on sohaissut muurahaispesää ja pakko on keskustankin kohta miettiä, missä on menty metsään. Tuleeko samanlainen farssi, kuin oli persujen jakaantuminen? Ministeripaikoista ei meillä hevillä luovuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matti Vanhanen todisti olevansa ulkopolitiikan asiantuntija ja voi hyvinkin olla joskus Suomen presidentti. Hänellä on laajat näkemykset Suomen ja maailman asioista. Paavo Väyrynen on suomettunut, menneen ajan tulkki, jolla ei ole mitään käyttöä Suomen politiikassa. Onneksi Paavosta ei tullut Suomen presidenttiä, eikä tulevaisuudessa koskaan tule edes ministeriä. Kyselyjen mukaan, joita hän aina väittää virheellisiksi, häntä ei koskaan äänestäisi enemmistö suomalaisista. Tulevissa eduskuntavaaleissa hänen oma "puolueensa" ei tule saamaan edes 1 % äänistä. Keskustapuolueen olisi aika jo herätä antaa potkut puolueesta ns. "kunniapuheenjohtajalle". Tällainen riitaa haastava ja puoluetta repivä ketku ei ole millään tavalla eduksi suomalaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et selvästi seuraa politiikkaa kun et tiedä miten Paavon erotus toimii .Epäilen että et ole katsonut yhtään tenttiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minullakin on monesta asiasta paljon "mutu tietoa", valitettavasti olen monesti joutunut toteamaan olevani väärässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseessä on kourallinen porukka, joka matkusti rahan voimin Kemijärvelle äänestämään keskustalle puheenjohtajaa. Nyt yleistetään, että koko
keskustaväki oli Sipilän takana. Väite on väärä. Paavo oli haja-asutuksen vastaehdokas ja tämä Sipilä toi pikkuesikoiset äänestämään puskasta
Sipilän puolueen johtajaksi yllättäen alle 1000 äänestäjää oli paikalla. Paavoa pidettiin kunniapuheenjohtajana aivan varmana, mutta toisin kävi. Nyt on nähty, että Sipilästä halutaan
eroon, koska hän on kaikessa epäonnistunut ja päätökset on muutettu juuri tehtyjen päätöksien jälkeen toiseksi. Sanoihan Niinistökin huomauttamalla
hallitusta jahkailusta negatiivisin arvioin. Paavo on hoitanut aina paremmin ministeri salkkunsa ja pitänyt Keskustan kärkipuolueena. Sipilän
kourallinen porukka ei tulisi päättää kuka keskustaa johtaa. Keskustalaisten kannatus on pohjalukemissa. Millainen johtaja on sellainen puolue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen koittanut löytää eroa Kokoomuksen ja Keskustan väliltä, mutta en ole löytänyt mitään. Auttakeehan - onko kepu nyt sama kuin Kokoomus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy kyllä ihmetellä eikö puolueessa ymmärretä tai haluta tunnustaa mistähän se heikko kannatus voi oiķein johtua..
Puolueen harjoittama politiikka on ollut viimme vuosina melko kaukana perinteisestä keskustalaisesta politiikasta ja se on vaikuttanut välillä paremminkin jo vähän joltakin "insinöörin mielikuvituksen tuotteelta".
Kyllähän Väyrysen äänestäjissä oli nyt aika paljon keskustalaisiakin mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustaa ja sen puheenjohtajaa kuvaa hyvin se että puheenjohtaja Sipilä ei kutsuttuna kehdannut/viitsinyt/halunnut tulla A-studioon keskustelemaan presidentinvaalien tuloksesta.
Hän alkaa muistuttaa kaikenkaikkiaan surullisen hahmon ritaria.
Keskustalaiset odottivat hänen olevan puolueelleen sateentekijän mutta sateisen kesän jälkeen ovat mielialat muuttuneet siihen suuntaan että sateentekijä saakin mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeistään nyt nauravat keskustapuolueelle aidan seipäätkin. Puolue ei ole yksinkertaisesti uskaltanut tehdä mitään tapaus Väyrysen kanssa. Tämä nähtyään Väyrynen on vienyt keskustaa kuin pässiä narussa ja palkkana kaikesta sai Väyrynen arvokkaan päänahkan vaalimittelössä Matti Vanhasesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herätys kansalaiset ja turhan maakuntavaalin äänestäjät!

Äänestäjiä on pitkään liritetty suoraan silmiin.

Kun Nato-isäntämaasopimus ja Nato-sotaharjoitukset ja Naton hybridikeskus on Suomessa ja tarkoin käsikirjoitettu Tikkakoski-vuoto sekä perustuslain vastainen tiedustelulakiesitys on Nato-yhteensopiva ja kansalaisten tarkkailun mahdollistava siviilitiedustelulakiesitys on Sipilän, Vanhasen ja Niinistön KIIREELLISENÄ asiana, niin ei puutu muuta kuin Sipilän jatko puheenjohtajaksi.

Jos Sipilää ei valita, niin kysymys on samasta asiasta kuin Halla-ahon taklauksella: Sauli Niinistön Nato-kiima lopahtaa.

Tarvitaan uudet vaalit. Natolle ei avata samalla tavalla ovia kuin Sipilä ja Vanhanen ja Niinistö tekevät.

Kommentteja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vähän miettii asiaa niin on selvä että Suomi ei valitettavasti yksin pitkään pärjää jos taas joutuu laajan ja pitkäaikaisen hyökkäyksen ja painostuksen kohteeksi. Vaikka apua oli viimeksikin, niin oli täpärällä ettei koko maata vallattu.
Alueita on jo luovutettu/menetetty tarpeeksi, eikä sotakorvauksien lisätaakkaa kaivata.
Mieti vähän miten kävi Baltiassa kun maat niin sanotusti liitettiin Neuvostoliittoon sodassa. Jäivät vieraat liian pitkäksi aikaa, antoivat kaiken kukkuraksi osalle isäntäväestä menolipun Siperiaan, nuoriso joutui tekemään varusmiespalvelunsa vieraan maan alaisina yms. Jos suurempi osa Suomea olisi päätynyt osaksi Venäjää niin osa varusmiehistä, ehkä sinunkin sukulaiset, saattaisivat nyt tehdä tehtävänsä Ukrainan lähimaastossa.
Suomi on pieni maa. Oma vahva maanpuolustustahto ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi. Tarvitaan myös kansainvälistä yhteistyötä, tiedustelua, nykyaikaisia aseita, koulutettua henkilökuntaa yms. Aseiden, varaosien ja tarvikkeiden tuonti on turvattava myös kriisitilanteessa jos Suomea kohti hyökätään. Siviilien ampumaharrastustakin pitää tukea ja salaisia asevarastoja pitäisi olla syrjäseudullakin että kansalaiset pystyvät tarpeen vaatiessa puolustautumaan ja toimimaan.
Massavalvontaa ei kaivata, mutta minkä sille tekee kun muilla mailla, myös itänaapurilla, on jo laajamittaiset valvontakoneistot ja myös tietotaito murtautua tavallisiin kännyköihin ja tietokoneisiin ns. tarpeen vaatiessa. Koneen paikannussignaalit, kamera ja mikrofoni mahdollistavat kohteen liikkeiden ja aktiviteetin seuraamisen aika tarkkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynen olisi edelleen Keskusta-aktiivi. Vanhanen ja Sipilä muuttivat puolueen Nato-linjalle.

Härsikiä toimintaa kansan ymärtämättömissä:

Kansalaisille ei varmasti selvinnyt Nato-isäntämaasopimus ja sen merkitys klaanille, Sauli Niinistön, Juha Sipilän, Timo Soinin, Petteri Orpon, Jussi Niinistön ja Anna Maija Henrikssonin nykyiselle Nato-vyörytykselle. Nämä jehut käyttävät vielä Ruotsin sisäpolitiikkaa apuna ja päin vastoin.

Värynen jatkaa linjaa, joka jatkui Suomessa aina presidentinvaaliin 2012 asti.

Suomen Nato-isäntämaasopimuksen pitkä valmistelu ja Niinistön ensimmäiset 6 vuotta.

Matii vanhanen on toiminut Suomen pääministerinä ja Suomen Keskustan puheenjohtajana vuosina 2003–2010 ja kansanedustajana vuosina 1991–2010 ja uudelleen vuodesta 2015. Vanhanen on Suomen kolmanneksi pitkäaikaisin pääministeri ja pisimpään pääministerinä toiminut keskustalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Suomi ei saisi ottaa vastaan isäntämaasopimuksen turvin sotatilanteessa apua muilta mailta? Suomi ei yksi pärjää, ei ole koskaan pärjännyt

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoastaan venäjällä tai venäjänmielisillä on tarve vastustaa Natoa koska Nato estää venäjän laajentumisen ja naapurimaiden maiden valtaukset. Ukraina ja Georgia eivät kuulu Natoon ja venäjä hyödynsi heti tämän heikkouden

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää muistaa, että Sipilän-Soinin kokoomusjohtoisen hallituksen hallitusohjelmassa on Nato-ovi auki. Sopii Niinistön ennakkoäänestyksen jälkeen ja vain päivän pari ennen varsinaista äänestystä paljastamaan toimintatapaan. Niinistö voi jälkeenpäin sanoa:

- Minähän kerroin!

- Tästä tavalliset äänestäjät pidettiin tarkasti tietämättöminä.

Siksi Vanhanen oli täysin vale-ehdokas.

Lehdessä (HS) tänään Sipilä ja Vanhanen taitavat nauraa räkäistä naurua äänten huijaukselle heidän varsinaiselle ehdokkaalle Sauli Niinistölle sataneista keskustapuolueen äänestäjien äänisaaliista!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nonniin, eroa Juha ja tee kerrankin, mikä olet luvannut. Kepun mahalasku on sipilasku, kerassaan hävettävä puolue. Paavo on edes jotain mieltä ja hyvin älykäs ihminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestin Paavoa, jotta Vanhanen häviäisi Paavolle. Samalla se oli viestini Sipilälle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka yleensäkin äänestää Matti Vanhasta ja miksi? Kysyn vaan. Nyt ei taaskaan ajateltu, ennen kuin koppiin kävelee. Siinä meni äänet aivan hukkaan. Ennen minäkin äänestin Keskustaa, kun oli selvät sävelet kenen puolella puolue oli. Se oli tavallisen ihmisen puolella. Nyt se on markkinavoimien ja rahan puolella. Juha Sipilä on siitä oiva esimerkki. Rahat ovat Suomen verottajan ulottumattomissa jossain Gayman saarilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (56)

Uutisvirta

23:40
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
22:47
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
22:41
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
22:07
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
22:01
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
21:53
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
20:37
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä
129
SDP nosti hurjasti kannatustaan ja on nyt Suomen suosituin puolue, kertoo Alman kysely – Perussuomalaiset menetti suosiotaan ja putosi kärkipaikalta
61
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta
41
Koronakuolemia tuli neljä lisää, menehtyneiden kokonaismäärä on Suomessa nyt 17 – Oulussa kaksi potilasta pääsi sairaalasta
36
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
35
Koronahelvetti – olen taistellut ”punaista paholaista” vastaan laskujeni mukaan noin kolme viikkoa Lukijalta
24
Yhdessä Euroopan maassa koronakriisin takia ei ole ryhdytty mihinkään varotoimiin – ”Parempi kuolla selkä suorana kuin elää polvillaan”
19
Kysyimme, leviääkö korona Oysin yhteispäivystyksessä – "Hyvin meille uskaltaa tulla"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

31.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image