Kotimaa

Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille ve­ro­vä­hen­ny­soi­keu­den

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) haluaa metsästäjille uusia verovähennyksoikeuksia. Arkistokuva.
Kotimaa 20.11.2019 15:28
Heikki Uusitalo

Keskustan lappilainen kansanedustaja, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä esittää, että hirviaseet ja niiden patruunat sekä hirvikoirat voisi tulevaisuudessa vähentää verotuksessa.  

– Asialle on monia hyviä perusteita. Hirvenmetsästys on ensinnäkin yhteiskunnan kannalta erittäin tärkeää työtä, jolla estetään liikennevahinkoja sekä vahinkoja taimikoille. Toisekseen verovähennysoikeudella varmistettaisiin, että hirvenpyytäjien kalusto on kunnossa. Vähennysoikeus piristäisi varmasti asekauppaa. Edulliset patruunat lisäisivät myös metsästäjien mahdollisuuksia harjoitteluun, Kärnä sanoo. 

Kärnä katsoo, että hirvikoirat ovat tietyillä alueilla pyynnin kannalta välttämättömiä ja siksi  niiden hankkimiskulujen pitäisi olla verovähennyskelpoista. 

– Hirvikoira on samanlainen työkalu pyynnissä kuin aseet ja patruunatkin. Siksi niiden tulisi olla vähennysoikeuden piirissä. 

Kärnä toivoo myös, että eduskunta päättäisi tukea Suomen Metsästäjäliiton aloitetta ja hanketta, jonka kautta jaettaisiin susien hyökkäyksiä kestäviä niin sanottuja susiliivejä pahimpien susialueiden metsästyskoirille. 

– Tämä on erinomainen pilottihanke, jolle tulee ehdottomasti pyrkiä osoittamaan rahoitus eduskunnan ns. joululahjarahoista. Koiria menee aivan liikaa susien suuhun ja siihen saakka, että susien kannanhoidollinen metsästys saadaan käyntiin, on valtion pyrittävä takaamaan metsästyskoirien turvallisuus kaikin mahdollisin keinoin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

Tässä Kärnän ehdotuksessa on järkeäkin. Mutta siinä ei ole mitään järkeä, että Kärnä puolustaa ilotulitteita - tai ainakin vastustaa ilotulitekieltoa. Yksiselitteisesti haittaa ja turhia terveysriskejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksipä ei? Tuetaanhan valtion varoilla (esim. veikkaus) muitakin harrastuksia kuten urheilua ja n.s. kulttuurin tuottamista (teatteri, tanssi, musiikki j.n.e.).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luistimet, jäääkiekkomailat, pilatesrullat, jumppapallot, sukset, kävelysauvat, jalkapallot, hyppynarut, vesivärit, akvarellipaperit, savi, lasitteet, kaljanmaltaat ym ym ym harrastevälineistä myös verovähennys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen potentiaalinen hirventappaja autoillessani, kai autonkin saa laittaa vähennyksiin Kärnän logiikalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täh, eikö näitä torrakoita ole saanut panna verovähennyksiin? Räikeä yhteiskunnallinen ja sosiaalipoliittinen epäkohta on kiireesti korjattava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio voisi kustantaa kaikille hirvikiväärin, laatikon panoksia, hirvikoiran, taluttimen, kakkapusseja ja koeralle papanat ja puruluita vuodeksi. Kaasu-Hilux tietysti kanski ja mönkkäri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni ihmettelee ajatusta harrastuksen tukemisesta. Harrastuksensa maksakoon kukin itse, mutta valtion näkökulmasta hirvenmetsästyksessä on kyse välttämättömyydestä. Se, että kyse on jonkun harrastuksesta ei tätä tilannetta valtion talouden kannalta muuta. Helpottaa vaan väen rekrytoimista tehtävään mahdollisimman edullisesti. Aletaan elää viimeisiä aikoja, kun työn tekijät ovat valmiita maksamaan siitä itse, ainakin nykyjärjestelyin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei kepulaisilta keinot lopu, kun ollaan veronmaksajien lompakolla. Juurikin luulin, ettei kukaan enää voi keksiä yhtään typeryyttä, niin eiköhän kepusta nouse joku sormi pystyssä "mulla olis vielä yks juttu!"
Enämpi olisi hyötyä, jos valtio alkaisi maksaa kaikkien verot. se hyödyttäis tasapuolisemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo meni överiksi taas Mikolla. Mielestäni lasten ja nuorten harrastuksiin olisi tarpeen verovähennys lasten vanhemmille, näin ollen useat lapset saataisiin harrastamaan jotain liikunnallista tekemistä. Nykyään kaikki harrastukset on kallista eikä yh.vanhempien ja pienituloisten lapsilla ole varaa tällaiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja jokaiseen muropakettiin on saatava pikku-kepulainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tuolle linjalle lähdetään niin myös autolla, moottoripyörällä tms tehtyjen lomamatkojen polttoaine kulut ja yöpymis kustannukset tulee saaada vähentää verotuksessa. Käsitöitä tekevien tulee saada vähenntää kankaisiin ja lankoihin ym. menevät kulut. Urheilijoien kaikki varuste maksut ja niin edeleen ja niin edelleen. Harrastus kuin harrastus, ei metsästys poikkea muista harrastuksita millään lailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvän tähen , myös moottoripyörä on oltava verovähennyskelpoinen ja kelkka ja moottorivene ja....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärnä on populisti , eihän tässä ole järjen häivää🤕

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo on taas keskustalaisella esitys. mitenkäs on muitten harrastuksien verovähennykset. haluan kans etelänmatkoista vähennyksen .jokkainen kustantakoon harrastuksensa aivan ite . kaikki haluttais maksattaa muilla. käsi syvälle toisten taskuun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Golfilla on monia hyviä terveysvaikutuksia. Haluan saada verovähennyksen mailoistani ja pelimaksuistani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirvieläinten poisto tulee olemaan haaste tulevaisuudessa,on jo. Norjassa ammutaan pois jo helikopterista valtion toimesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
102
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
86
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
73
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image