Kotimaa

Kärkölän on­net­to­muusau­ton kuljettajan veressä amfetamiinia

Kotimaa 10.8.2001 12:57 | Päivitetty 10.8.2001 15:56
STT
Kärkölän Jutilan tasoristeyksessä onnettomuusautoa ajanut mies oli tapahtumahetkellä huumausaineiden vaikutuksen alainen. Oikeuslääketieteen laitoksen tutkimuksessa turma-autoa ajaneen 49-vuotiaan vantaalaismiehen verestä löytyi amfetamiinia.

Vajaat kolme viikkoa sitten Riihimäen ja Lahden välisellä rataosuudella tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli viisi ihmistä. Henkilöautoa kuljettanut mies ajoi pikajunan eteen kierrettyään alhaalla olleen puomin.

Onnettomuuspaikalla on myös junan lähestymisestä varoittavat valo- ja äänimerkit. Jutilan tasoristeyksen oli hetkeä ennen onnettomuutta ohittanut tavarajuna.

Sen mentyä onnettomuusauton kuljettaja oli kiertänyt puomin ja ajanut vastakkaisesta suunnasta tulleen pikajunan eteen. Kaikki auton matkustajat saivat heti surmansa.

Amfetamiini on A-klinikkasäätiön johtavan ylilääkärin Rauno Mäkelän mukaan niinsanotuista kovista aineista meillä ehkä eniten käytetty huume.

"Se on piristävä ja stimuloiva aine, joka aktivoi jaksamista ja itseluottamusta. Heti aineen ottamisen jälkeen ihminen on voimansa tunnossa ja valmis nopeaan päätöksentekoon sekä myös harkitsemattomuuteen. Laskuvaiheen vieroitusoireet tuovat mukanaan hermostumista ja lamaantumista. Amfetamiini voi myös heikentää ajan ja matkan arviontikykyä", selvitti ylilääkäri Mäkelä.

Kärkölän turman poliisitutkinta valmistuu lähiviikkoina. Onnettomuuskeskuksen tutkimuksissa junan kulusta ja turvalaitteiden toiminnasta ei ole ilmennyt mitään tavanomaisesta poikkeavaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita
9:41
Matkailuporoksi koulutettu kesy poro varastettiin Ylitorniolla marraskuussa
9:34
Maailman kallein polttoaine synnytti väkivaltaiset protestit – väärinkäytökset tutkitaan, lupasi Zimbabwen presidentti Mnangagwa
9:28
Kolumni: Kärpillä on käsissään positiivinen ongelma – juniorijoukkueiden taso on äärimmäisen kova

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image