Kotimaa

Kärkkäisen toi­mi­tus­joh­ta­ja erosi - taustalla erimielisyys Mag­neet­ti­me­dias­ta

J. Kärkkäisen tavaratalo Ylivieskassa KUVA: Heikki Uusitalo
Kotimaa 7.10.2013 11:19 | Päivitetty 7.10.2013 18:08
STT, Kaleva

Tavarataloyhtiö J. Kärkkäisen toimitusjohtaja Riku Ilvesluoto eroaa tehtävästään. Ilvesluodon mukaan syynä ovat hänen ja yhtiön pääomistajan Juha Kärkkäisen väliset erimielisyydet, jotka liittyvät yhtiön ilmaisjakelulehti Magneettimediaan sekä kustannustoimintaan.

Juha Kärkkäiselle Ilvesluodon eroilmoitus oli tullut yllätyksenä.

”Ei siinä mitään, tässä varmaan joutuu sorvin ääreen taas vaihteeksi. Olen ajatellut ryhtyväni taas toimitusjohtajaksi ja uskon, että hallitus on kanssani samaa mieltä”, Kärkkäinen sanoo.

Hänen mukaansa yhtiön hallitus ei ole ehtinyt vielä keskustella asiasta, eikä tarkkoja päivämääriä ole muutoksille vielä tiedossa.

Ylivieskan käräjäoikeudessa käsiteltiin viime maanantaina Magneettimedian kirjoittelua. Syyttäjä vaati lehden päätoimittajana toimivalle Juha Kärkkäiselle ehdollista vankeutta kiihottamisesta kansaryhmää vastaan sekä tavarataloyhtiölle 45 000 euron yhteisösakkoa.

Syyttäjän mukaan viime syksynä ja alkuvuonna julkaistuissa kirjoituksissa solvattiin erityisesti Suomessa asuvia juutalaisia.

Kärkkäinen kiisti oikeudessa syytteet ja kertoi edustavansa vaihtoehtomediaa. Yhtiön johto on irtisanoutunut Magneettimedian kirjoituksista.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus antaa jutussa tuomionsa 21. lokakuuta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (63)

Oletteko muuten perehtyneet googlen kautta siihen Raiskaavat rabit juttuun ? On muuten melko iso ja laaja vyyhti . Jos osaa ulkomaan kieliä niin kannattaa tutustua asiaan .Englannin taito riittää. Avaa hieman silmiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syöpään täsmä ase sooda kertoo magneetti,lääkärit tähän ei usko.Kuuluvatko siionistien salaliittoon. Kirjoita kommentti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soodalla voi kyllä pestä vessanpönttöä mutta syöpää se ei paranna. Teoria syövän hoidosta pH-arvoa nostamalla on täysin virheellinen. Jos soodaa söisi niin paljon että syöpä muuttuisi emäksiseksi, siinä menisi koko muu keho samalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskiajalla uskottiin mustasurma juutalaisten aiheuttama.2000 Luvulla uskotaan kaiken pahan takana juutalaiset ja Israel.Kirjoita kommentti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Magneettimedia on mielenkiintoinen lehti ja Kärkkäisellä oikea asenne! Hyvä, että suomessa on edelleen todellisia miehiä, jotka eivät taivu kovankaan paineen alla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännää, kuinka moni käsittää räkytyksen sananvapaudeksi. Kansallissosialistinen propaganda koetaan 'totuutena' jota muut mediat eivät uskalla sanoa. Monella kommentoijalla on täydet valmiudet ryhtyä seuraamaan Suurta Johtajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hahaa, joutaa mennäkin tuollainen tj, Jussille kaikki tuki ja menestystä oikeaan asiaan. Koirat haukkuu mutta karavaani kulkee, kukaan ei ole toistaan parempi. Sananvapaus on jokaisen oikeus, noissa kirjoituksissa on totuuden siementä koska eräät tahot ovat älähtäneet niiden vuoksi, totuutta on vaikea kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin justiinsa! Lääkkeet on myrkkyä. Ostetaan kaikki niitä Jussin mainostamia luontaistuotteita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohan on varsinaista salaliittoteoreetikon logiikkaa. Jos sinusta levitetään valheellisia huhuja ja ärsyynnyt niistä, niin vastalauseesi osoittavat, että huhut ovat totta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistetaan nyt kuitenkin tosiasiat; J. Kärkkäinen on velkasaneerauksessa oleva yritys ja suhteutetaan pääomistajan puheet tähän tosiasiaan ja valtaan yrityksesä. Olisi syytä myös muistaa, että tässä leikissä on käyty myös verottajan (lue veronmaksajan) kukkarolla ja vielä aika rujolla tavalla, jos joku muutaman vuoden takaisia asioita muistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsehän olisin antanut Ilvesluodolle kenkää, jos erimielisyyttä tulee siitä, että julkaistaan lehdessä niitä asioita mitä valtamediat eivät suostu julkaisemaan. Ihmiset eivät yksinkertaisesti tiedä minkälaisessa informaation hiekkalaatikolla valtavirtaan kuuluvat tiedotusvälineet heitä pitävät.

Syytteet Kärkkäistä kohtaan ovat kestämättömällä pohjalla. Jos tuomio tulee, niin se kertoo oikeuslaitoksen mädättyneisyydestä ja tämä on kylmä totuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan mahdollista, että näissä ns. "huuhaa-kirjoituksissa" olisikin totuuden siemen? Mielenkiintoista, jos käynnissä olevasta Magneettimedian oikeudenkäynnistä ei tulekaan tuomioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä oikeudenkäynnissä mitataan sananvapauden rajoja. Mikä tahansa tuomio sieltä tuleekin, sillä ei ole mitään tekemistä "huuhaa-kirjoituksien" totuudellisuuden kanssa. Jos nyt vaikkapa Kärkkäinen saa vapauttavan tuomion, se ei esimerkiksi todista, että rokotuksia ei kannata ottaa, tai ettei holokaustia ollutkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on vain heikkoa itsetuntoa jos pitää vaihtoehtoista uutisointia uhkana. Älykäs ihminen pyrkii aina todistamaan omat mielipiteensä vääräksi, kun taas keskinkertaiset ihmiset pyrkivät kaikin keinoin todistamaan ne oikeiksi.

Kaikki maailman merkittävimmät innovaatiot on saavutettu sellaisten ihmisten toimesta, jotka kykenevät ajattelemaan avarasti vailla mitään rajoja. Uskomalla yhteen totuuteen ei saavuteta mitään, mutta menetetään paljonkin.

Jos joku mainoslehdessä julkaistu mielipide saa asiakkaan vaihtamaan kauppaa, niin kummasta se kertoo enemmän - asiakkaasta vai kaupasta? Älykäs keksii kyllä oikean vastauksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voit olla täysin oikeassa. Tai sitten pidät jaloilla äänestämistä älykkäänä pelkästään siksi, koska itse toimit niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ok. Sovitaan etten ole älykäs. Käy ihan rauhassa Kärkkäisellä ja lue Magneettimediaa.

Ei tietenkään vaihtoehtoinen uutisointi ole kenellekään uhka. Olet oikeassa siinä, ettei kehtiystä voi olla ilman asioiden kyseenalaistamista ja uusia ajatuksia. Magneettimedia on vain ylittänyt tietyn rajan ja siitä tämä soppa on syntynyt. Mitä ko lehden kirjoitusten substansiin tulee, niin en voi muuta todeta kuin että en voi ottaa niitä kovnkaan vakavasti. "Tutkiva journalismi" ei ole tuollaista. Lähdekritiikkiä ei tunnut olevan lainkaan. Mutta se sallittakoon, kunhan hyvää makua ei ylitetä. Äläkä vaan vastaa kysymällä "mikä on ylittänyt hyvän maun rajan?" Eiköhän se ole jo tullut kaikille selväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

O se kiva et joku uskaltaa aatella omilla aivoilla ja kirjoittaa niistä muillekin. Mitä siihen kiihottamiseen tulee, niin jo muinoin roomalaiset suuttuivat nasaretilaiselle ja syyttivät häntä ettei peräti samasta syystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (63)

Uutisvirta

9:42
Laki ja oikeus -puolue voitti vaalit selvästi Puolassa
9:28
Oulun Seudun Sähkön ja Oulun Sähkönmyynnin asiakkaille soitettu huijaussoittoja – kerrottu virheellisesti sähkönmyynnin loppumisesta tai hintojen korotuksista
8:46
Varastettua kivääriä ja useita vaarallisia kynäpistooleja Ylivieskassa autossa kuljettaneelle miehelle vankeutta – Sama mies kaahasi rajusti Haapajärvellä
8:33
Syyrian armeija menee pohjoiseen kurdien avuksi Turkkia vastaan
8:17
Neljän henkilöauton ketjukolari haittasi aamuliikennettä Kuusamontiellä Laanilan tienoilla
8:00
Miksi kasvissyöjän kakka kelluu? Ulosteet kertovat terveydestämme enemmän kuin uskommekaan – Professori ennustaa kakkanäytteiden yleistyvän verikokeiden rinnalle Tilaajille
7:00
Tahdon morsiuspuvun suomalaisversio on erilainen kuin amerikkalaissarja – nimivalinta ihmetyttää
14
Oulun satsattava joukkoliikenteeseen – kysymys on yleishyödyllisestä palvelusta, linjat on hoidettava olipa se taloudellisesti kannattavaa tai ei Lukijalta
12
Metsästäjä nousi tielle pysähtyneestä autosta ja ampui koppelon Savukoskella – haulikko ja saalis takavarikoitiin
9
Syyrian armeija liittymässä taisteluun Turkin hyökkäystä vastaan – pakoteuhkaukset tai asevientikiellot eivät taivuta Erdogania
8
Tarjoilijoista on pulaa Oulussakin – jopa nuoret alan työttömät epäilevät oman työkyvyn riittävyyttä raskaassa ammatissa
7
Hailuodon lautan kantavuus on muuttunut, Merisilta-lautta huollossa useita viikkoja
7
Kansallismielisen Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski julistautui vaalivoittajaksi Puolassa
5
Limingan susille annettiin karkotusmääräys – alueella liikkuu arviolta kolmen suden lauma, jonka ihmisarkuus halutaan palauttaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä Kuusamon kunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Turkki hyökkäsi syyriaan

106 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Leipäjonossa kuultua

Kommentoijalle haluttaisi sanoa, että leipäjonokeskustelu on Suomessa niin loppuun kaluttu ja populistinen aihe, joka ei... Lue lisää...
Peruspekka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.10.

Fingerpori

14.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image