Kotimaa

Kärkkäisen toi­mi­tus­joh­ta­ja erosi - taustalla erimielisyys Mag­neet­ti­me­dias­ta

J. Kärkkäisen tavaratalo Ylivieskassa KUVA: Heikki Uusitalo
Kotimaa 7.10.2013 11:19 | Päivitetty 7.10.2013 18:08
STT, Kaleva

Tavarataloyhtiö J. Kärkkäisen toimitusjohtaja Riku Ilvesluoto eroaa tehtävästään. Ilvesluodon mukaan syynä ovat hänen ja yhtiön pääomistajan Juha Kärkkäisen väliset erimielisyydet, jotka liittyvät yhtiön ilmaisjakelulehti Magneettimediaan sekä kustannustoimintaan.

Juha Kärkkäiselle Ilvesluodon eroilmoitus oli tullut yllätyksenä.

”Ei siinä mitään, tässä varmaan joutuu sorvin ääreen taas vaihteeksi. Olen ajatellut ryhtyväni taas toimitusjohtajaksi ja uskon, että hallitus on kanssani samaa mieltä”, Kärkkäinen sanoo.

Hänen mukaansa yhtiön hallitus ei ole ehtinyt vielä keskustella asiasta, eikä tarkkoja päivämääriä ole muutoksille vielä tiedossa.

Ylivieskan käräjäoikeudessa käsiteltiin viime maanantaina Magneettimedian kirjoittelua. Syyttäjä vaati lehden päätoimittajana toimivalle Juha Kärkkäiselle ehdollista vankeutta kiihottamisesta kansaryhmää vastaan sekä tavarataloyhtiölle 45 000 euron yhteisösakkoa.

Syyttäjän mukaan viime syksynä ja alkuvuonna julkaistuissa kirjoituksissa solvattiin erityisesti Suomessa asuvia juutalaisia.

Kärkkäinen kiisti oikeudessa syytteet ja kertoi edustavansa vaihtoehtomediaa. Yhtiön johto on irtisanoutunut Magneettimedian kirjoituksista.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus antaa jutussa tuomionsa 21. lokakuuta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (63)

Oletteko muuten perehtyneet googlen kautta siihen Raiskaavat rabit juttuun ? On muuten melko iso ja laaja vyyhti . Jos osaa ulkomaan kieliä niin kannattaa tutustua asiaan .Englannin taito riittää. Avaa hieman silmiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syöpään täsmä ase sooda kertoo magneetti,lääkärit tähän ei usko.Kuuluvatko siionistien salaliittoon. Kirjoita kommentti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soodalla voi kyllä pestä vessanpönttöä mutta syöpää se ei paranna. Teoria syövän hoidosta pH-arvoa nostamalla on täysin virheellinen. Jos soodaa söisi niin paljon että syöpä muuttuisi emäksiseksi, siinä menisi koko muu keho samalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskiajalla uskottiin mustasurma juutalaisten aiheuttama.2000 Luvulla uskotaan kaiken pahan takana juutalaiset ja Israel.Kirjoita kommentti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Magneettimedia on mielenkiintoinen lehti ja Kärkkäisellä oikea asenne! Hyvä, että suomessa on edelleen todellisia miehiä, jotka eivät taivu kovankaan paineen alla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännää, kuinka moni käsittää räkytyksen sananvapaudeksi. Kansallissosialistinen propaganda koetaan 'totuutena' jota muut mediat eivät uskalla sanoa. Monella kommentoijalla on täydet valmiudet ryhtyä seuraamaan Suurta Johtajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hahaa, joutaa mennäkin tuollainen tj, Jussille kaikki tuki ja menestystä oikeaan asiaan. Koirat haukkuu mutta karavaani kulkee, kukaan ei ole toistaan parempi. Sananvapaus on jokaisen oikeus, noissa kirjoituksissa on totuuden siementä koska eräät tahot ovat älähtäneet niiden vuoksi, totuutta on vaikea kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin justiinsa! Lääkkeet on myrkkyä. Ostetaan kaikki niitä Jussin mainostamia luontaistuotteita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohan on varsinaista salaliittoteoreetikon logiikkaa. Jos sinusta levitetään valheellisia huhuja ja ärsyynnyt niistä, niin vastalauseesi osoittavat, että huhut ovat totta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistetaan nyt kuitenkin tosiasiat; J. Kärkkäinen on velkasaneerauksessa oleva yritys ja suhteutetaan pääomistajan puheet tähän tosiasiaan ja valtaan yrityksesä. Olisi syytä myös muistaa, että tässä leikissä on käyty myös verottajan (lue veronmaksajan) kukkarolla ja vielä aika rujolla tavalla, jos joku muutaman vuoden takaisia asioita muistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsehän olisin antanut Ilvesluodolle kenkää, jos erimielisyyttä tulee siitä, että julkaistaan lehdessä niitä asioita mitä valtamediat eivät suostu julkaisemaan. Ihmiset eivät yksinkertaisesti tiedä minkälaisessa informaation hiekkalaatikolla valtavirtaan kuuluvat tiedotusvälineet heitä pitävät.

Syytteet Kärkkäistä kohtaan ovat kestämättömällä pohjalla. Jos tuomio tulee, niin se kertoo oikeuslaitoksen mädättyneisyydestä ja tämä on kylmä totuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan mahdollista, että näissä ns. "huuhaa-kirjoituksissa" olisikin totuuden siemen? Mielenkiintoista, jos käynnissä olevasta Magneettimedian oikeudenkäynnistä ei tulekaan tuomioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä oikeudenkäynnissä mitataan sananvapauden rajoja. Mikä tahansa tuomio sieltä tuleekin, sillä ei ole mitään tekemistä "huuhaa-kirjoituksien" totuudellisuuden kanssa. Jos nyt vaikkapa Kärkkäinen saa vapauttavan tuomion, se ei esimerkiksi todista, että rokotuksia ei kannata ottaa, tai ettei holokaustia ollutkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on vain heikkoa itsetuntoa jos pitää vaihtoehtoista uutisointia uhkana. Älykäs ihminen pyrkii aina todistamaan omat mielipiteensä vääräksi, kun taas keskinkertaiset ihmiset pyrkivät kaikin keinoin todistamaan ne oikeiksi.

Kaikki maailman merkittävimmät innovaatiot on saavutettu sellaisten ihmisten toimesta, jotka kykenevät ajattelemaan avarasti vailla mitään rajoja. Uskomalla yhteen totuuteen ei saavuteta mitään, mutta menetetään paljonkin.

Jos joku mainoslehdessä julkaistu mielipide saa asiakkaan vaihtamaan kauppaa, niin kummasta se kertoo enemmän - asiakkaasta vai kaupasta? Älykäs keksii kyllä oikean vastauksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voit olla täysin oikeassa. Tai sitten pidät jaloilla äänestämistä älykkäänä pelkästään siksi, koska itse toimit niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ok. Sovitaan etten ole älykäs. Käy ihan rauhassa Kärkkäisellä ja lue Magneettimediaa.

Ei tietenkään vaihtoehtoinen uutisointi ole kenellekään uhka. Olet oikeassa siinä, ettei kehtiystä voi olla ilman asioiden kyseenalaistamista ja uusia ajatuksia. Magneettimedia on vain ylittänyt tietyn rajan ja siitä tämä soppa on syntynyt. Mitä ko lehden kirjoitusten substansiin tulee, niin en voi muuta todeta kuin että en voi ottaa niitä kovnkaan vakavasti. "Tutkiva journalismi" ei ole tuollaista. Lähdekritiikkiä ei tunnut olevan lainkaan. Mutta se sallittakoon, kunhan hyvää makua ei ylitetä. Äläkä vaan vastaa kysymällä "mikä on ylittänyt hyvän maun rajan?" Eiköhän se ole jo tullut kaikille selväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

O se kiva et joku uskaltaa aatella omilla aivoilla ja kirjoittaa niistä muillekin. Mitä siihen kiihottamiseen tulee, niin jo muinoin roomalaiset suuttuivat nasaretilaiselle ja syyttivät häntä ettei peräti samasta syystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (63)

Uutisvirta

15:38
Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin 1870 hakijaa – hakemuksia tuli sadasta maasta
15:32
Oulun viestintäjohtajan virasta kilpailee enää kolme hakijaa – Päivi Laajala tekee päätöksensä helmikuussa
14:58
Kreikan parlamentti valmistautuu jännittävään äänestykseen Makedonian nimestä
14:57
Kolmatta kertaa nuorten MM-pronssille hiihtänyt Anita Korva: "En olisi pari kuukautta sitten uskonut"
14:46
Puhe kansakunnan tilasta on yli 200 vuotta vanha perinne – Asiantuntija ei usko tradition katkeavan, vaikka puheen ajankohdasta tuli kiistakapula Yhdysvalloissa
14:22
Maarit Feldt-Rannan syöpä on uusiutunut – SDP:n kansanedustaja jää sairauslomalle
14:14
Suomessa noin 500 maitotilaa lopettaa toimintansa vuosittain – Erilaisina tuotteina kulutetusta maidosta joka kolmas litra tulee ulkomailta
69
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
55
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
54
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
37
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
33
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
26
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image