Kotimaa

Kärkkäiselle sakkoja juu­ta­lais­kir­joi­tuk­sis­ta - katso aikajanalta Mag­neet­ti­me­dian kohut

Kotimaa 21.10.2013 13:13 | Päivitetty 21.10.2013 18:11
Susanna Kemppainen

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus on tuominnut Juha Matti Kärkkäisen sakkorangaistukseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Oikeus on määrännyt, että Kärkkäisen pitää maksaa 90 päiväsakkoa, mikä merkitsee 540 euron suuruista summaa.

Rikostuomio johtuu Kärkkäisen Magneettimedia-lehdessä ja sen verkkosivuilla syksyllä 2012 ja keväällä 2013 julkaisemista juutalaiskirjoituksista.

Käräjäoikeuden mukaan kirjoitukset sisälsivät tietoja ja mielipiteitä, joissa selkeästi panetellaan tai solvataan juutalaisia.

”Kirjoituksia on pidettävä tyypillisenä ja vakavasti otettavana juutalaisvastaisena propagandana. Lausumat ovat omiaan herättämään suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja mahdollisesti jopa vihaa niiden kohteena olevaa kansanryhmää kohtaan”, oikeus toteaa.

Ei journalistista tekstiä

Tuomioistuimen mukaan kirjoituksissa ei ollut minkäänlaista journalistista otetta, vaan Juha Kärkkäinen levitti yleisön keskuuteen ja yleisön saataville muiden kirjoittamia tekstejä joko sellaisenaan tai suomennettuna.

Käräjäoikeus määrää, että lainvastaiset kirjoitukset pitää poistaa ja hävittää. Sen mukaan J. Kärkkäinen Oy:n täytyy tehdä tämä.

Oikeus on määrännyt myös, että yhtiön täytyy maksaa 45 000 euron edestä yhteisösakkoa. Oikeuden mukaan myös J. Kärkkäinen Oy on syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Molemmat osapuolet joutuvat maksamaan omat oikeudenkäyntikulunsa. J. Kärkkäinen Oy:n osalta oikeudenkäyntikuluja kertyi maksettavaksi noin 8 200 euroa.

Juha Kärkkäinen joutuu maksamaan oikeudenkäyntikuluja yhteensä noin 15 200 euroa.

Magneettimedia on ilmaisjakelulehti, joka ilmestyy Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Lahden ympäristössä. Sen levikki on noin 360 000 kappaletta.

Juha Kärkkäinen on J. Kärkkäinen Oy:n pääomistaja, hallituksen jäsen ja Magneettimedia-lehden päätoimittaja.

Jutun alla oleva liikuteltava aikajana valottaa Magneettimedian ympärillä vuosien varrella olleet kohut.

Internet Explorerilla aikajana ei toimi kunnolla versiota 8 vanhemmilla selaimilla. Aikajana ei toimi välttämättä oikein myöskään kaikilla mobiililaitteilla.

Lue lisää 22.10.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (74)

mielestäni kärkkäinen voisi muuttaa intiaan tai afriikkaan jutujensa kanssa...No miks. Siksi koska jutut ja niiden asiat ei istu meidän järjestelmään, Me ollaan saatu toinen oppi. Tarkoitan nyt kirjoituksia luontaishoidoista ja kaikesta muusta mitä ollaan ihmeissämme luettu Magneetista, Tottakai ne aiheuttaa ahdistusta ja pahaa mieltä. Voimia vaan kaikille jotka sairastavat ja käyvät syöpähoitoja saamassa ,, Siellä varmasti tehdään paras mahdollinen ja on paljon hyviä tuloksia aikaan saatu. Koko ajan myös uudenlaisia hoitomuotoja kehitellään. Suomi kehittyy omassa sarjassaan ja aivan varmasti hyvään suuntaan esim. nyt vaikkapa juuri perinnöllisten sairaiuksien suht. Viimeisin ylen toimittama puheohjelma geneettisistä sairauksista ja niiiden jäljittämisestä.oli aivan jotiain huikeeta. Käypä kuuntelemassa Ylen puheohjelmia netissä. Ko. ttkimuksilla voidaan antaa ennaltaehkäisevää hoitoa, mahdollisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoita kommentti Lähettäköön kärkkäinen lehteään tilausta vastaan aatetovereilleen,minä en ole tilannut mutta joka torstai se postilaatikossa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä on sanan vapaus ?

Tuomiot on annettu ilman perusteellista kansainvälistä tutkimusta .

Tuomiot on näinollen poliittisia tuomioita.

Olen pahoillani Kärkkäisen puolesta jota lyötiin otsaan merkkikirveellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Suomessa saa kirjoitella mitä haluaa. Jokainen valitsee itse mitä lukee ja haluaa lukea. Kirjoitellaanhan sitä muistakin vähemmistöistä yleistäen asiota. Harmittaa että Suomi on menettämässä sen mistä isoisät taistelivat maksaen kovan hinnan eli Vapaan ja Sanavapaan Suomen puolesta. Kyllä kärkkäinen kauppana on ykkönen edullisella kattavalla ja laadukkaalla valikoimalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole todellakaan lukenut näitä Kärkkäislehden juttuja, mutta jo otsikot ovat saaneet minut todella ikävästi tuntemaan kipua ja itkua, läheisen sairastaessa syöpää. Tuo kärkislehti kaiken sonnan esille juuri niin ikävällä tavalla. Mutta jos ihmisestä ei löydy lämpöä, ei mitään, voi kirjoittaa juttuja syövästä, ja siitä miten se tulee, mikä siihen on syynä, vaikka ihminen eläisi kuinka hyvin itse. Ihmettelen, miten osa ihmisistä ei näe mitään muuta kuin provosoida ja olla itse todella julmasti omaa mieltään vaikka ei tiedä asioista mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipäs tuossa firmassa tule enää kyllä usein käytyä. Kallis paikka ja omituinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärkkäisen kirjoitukset ovat olleet ala-arvoista roskaa mutta eivät todellakaan mitään kansanryhmän kiihottamista. Ainoa selitys sakkopäätökselle on että käräjäoikeus piti tuomita koska muuten valtion olisi pitänyt maksaa kaikki oikeuskulut. Lisäksi yhteisösakon määrä on täysin naurettavaa rahastusta. Onko Suomessa todellakin menty näin alas oikeuslaitoksen toiminnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen oikeuslaitos on menossa erittäin huonoon suuntaan tällaisilla todisteilla ennetulla tuomiolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksassa 1930-luvulla arvosteltiin ja ahdisteltiin juutalaisia ihan olan takaa. Nyt on tultu toiseen äärilaitaan, heitä ei enää saa arvostella. Ilmeisesti pitää vain hyväksyä ja pitää oikeana heidän palestiinalaisille tekemiä tekojaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärkkäinen veti Palestiina-kortin peliin viime tipassa.

Sitä ennen hän oli leimannut rabbit pedofiileiksi ja Tooran pedofiliauskonnoksi. Niistä se tuomio tuli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika naurettavalla summalla (540€) saa näköjään Suomessa mollata toista kansanryhmää. Tämä kuvastaa sitä tosiasiaa, että Suomessa ei osata kunnioittaa toisia ihmisiä, eikä lain edessä näin tarvitsekaan näköjään tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me suomalaiset emme ole kansanryhmä, vaan Kansa isolla kirjaimella. Täällä on vähemmistö-kansanryhmiä, jotka mollaavat meitä jatkuvasti. Miten me saamme heidät syytteeseen loukkauksista, vahingonteoista ym.? Kysyn vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En paljon Kärkkäisen liikkessä ole tähänpäivään kyllä asioinut, tasapuolisuuden nimissä tulen lisämään omaa ostokäyttäytymistäni kyseiseen myymälään. Mangneettimedian kirjoituksista kyllä osa tietenkin on täyttä potaskaa vailla totuusperusteita, mutta täytyy ostajankin erotta mielipideilmaus ja kaupankäynti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (74)

Uutisvirta

19:20
Auringon lämmittämä katto höyrysi Rovaniemen keskustassa – aiheutti hälytyksen tulipalosta
19:07
Miljardööri-oligarkin kanne etenee hovioikeuteen – USA:n pakotelistalla oleva Boris Rotenberg ei pysty maksamaan Suomessa laskujaan, pankit kieltäytyvät rahansiirroista
18:59
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka: Koronatartuntojen jäljittämiseen tarkoitetulla sovelluksella pitäisi olla Suomessa kolme miljoonaa käyttäjää
18:28
Venäjälle ennustetaan pahaa lamaa – korona ja öljyn hinnan lasku tekevät tuhojaan
17:53
Yle: Espoolaisessa hoivakodissa useita koronatartuntoja, kolme asukasta kuollut
17:37
Epi­de­mia alkoi jo Kit­ti­läs­sä, ta­pauk­sia myös Yl­läk­sel­lä – Lapissa on vii­kon­lo­pun aikana pal­jas­tu­nut yh­teen­sä 16 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa Tilaajille
16:35
Koitelissa viikonloppuna hirmuisesti väkeä ja parkkipaikat täynnä - Oululaiset nauttivat täysin rinnoin aurinkoisesta kevätsäästä
75
Puheenaihe: Pitäisikö alkoholin myyntiin puuttua, kun sen käyttö on siirtynyt toistaiseksi kokonaan koteihin? "Alkoholia haluava löytää sitä kuitenkin aina jostakin"
62
THL:n pääjohtaja HS:n haastattelussa: Laaja testaus ja altistuneiden eristäminen voisi mahdollistaa koronarajoitusten asteittaisen purkamisen
61
Näkökulma: Joka suunnalta tulvii nyt uusia menoja miljardiluokan lisäbudjettiin – Hallituksen kehysriihi muuttui koronariiheksi
44
Saksalaistutkijat ehdottavat, miten yhteiskunnan rajoituksia kannattaa purkaa samalla koronavirusta halliten – rokote on liian kaukana
42
Katri Kulmuni sanoo HS:lle, että koronatesteihin voidaan laittaa vaikka miljardi euroa – kokoomuksen kansanedustajat tukevat ajatusta
33
Suomessa on nyt 1 927 varmennettua koronatartuntaa – OYSin erva-alueella koronapotilaiden määrä kasvanut, Pohjois-Pohjanmaan luvut ennallaan
28
Ruuhkat Oulun keskustan ikuinen riesa – lisääntyvä autoliikenne ei mitenkään toimi vanhassa hevosen mukaan mitoitetussa ruutukaavassa Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

299 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Näen pelkureita ja raukkamaisuutta

Minä näen ihmisten raadollisuutta, kateellisuutta ja suoranaista pahuutta kanssaihmisiä kohtaan! Sekö on sitä parasta su... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image