Kotimaa

Kärkkäinen suututti Israelin

Suurlähettiläs Dan Ashbel arvostelee Magneettimediaa kovin sanoin. KUVA: Maiju Torvinen
Kotimaa 15.8.2013 6:08
Tiina Juujärvi

Israelin Suomen-suurlähettiläs Dan Ashbel arvostelee kovin sanoin Magneettimediaa. Ashbel puhui asiasta viikonloppuna myös oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) kanssa Pietarsaaressa.

Magneettimedia on satoihintuhansiin koteihin jaettava ilmaisjakelulehti, jota julkaisee tavarataloketju Kärkkäinen Pohjois-Pohjanmaalla ja Lahdessa.

”Olen nähnyt joitakin kirjoituksia englanniksi, koska muutamat niistä on kopioitu suoraan mielipuolelta Yhdysvalloista. Ne ovat potaskaa ja lokakampanjaa. En tiedä miksi ja mitä ne edistävät”, Ashbel sanoo.

Hän kysyi viikonloppuna Henrikssonilta, onko Magneettimedialla oikeus julkaista juutalaisvastaisia kirjoituksia.

Oikeusministeri lupasi ottaa asiasta selvää.

”Juutalaisviha on sairaus. En voi ymmärtää, kuinka näin voi tehdä 2000-luvulla vapaassa maassa ja avoimessa yhteiskunnassa sen jälkeen, kun toisessa maailmansodassa murhattiin kuusi miljoonaa viatonta ihmistä, joiden ainoa rikos oli syntyä juutalaisiksi.”

Magneettimedian julkaisija Juha Kärkkäinen vastaa kritiikkiin kysymällä, pystyykö kukaan kertomaan hänelle yhdenkään asian lehden kirjoituksissa, joka ei pidä paikkaansa.

Lue lisää 15.08.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (244)

Kun tarkastelee Israelin mielipiteitä naapurimaitaan sekä palestiinalaisia kohtaan ei voi sanoa kuin että pata kattilaa soimaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi luullut että aatun sairaat julmuudet olisivat tehneet juutalaisista suvaitsevampia, rauhaa rakentavaa kansaa mutta uutisvirran perusteella tilanne on kaikkea muuta. Vihaa kylvämällä ei rauhaa rakenneta - siihen tarvitaan kaikkien osapuolten kompromisseja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On meillä. Siihen kuuluu, että sinäkin voit käyttää noin mautonta ja sairasta nimimerkkiä.

Kun sananvapauden käyttäjä käyttää vapauttaan vastuuttomasti kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, se joutuu siitä vastuuseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu niin onnettomalta. Täällä kaikki heittelee nimettömänä ja munattomana kommenttia.... Pitäisi kaikkien kirjoittaa vain omalla nimellä (osoite perään) ja vain poikkeus tapauksessa ilman sitä... Kärkkäisellä ei sen tään lukenut aina TUNTEMATON... havettää meidän kaikkien puolesta......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sensuuri kävi... Kysyn vaan uudelleen että, miksi suomessa media saa harjoittaa tietyn lahkon jahtaamista?
Eräässä sarjakuvassa jopa yllytettiin kauheuksiin ja muutamat vain pahoitteli eikä syntynyt juuri mitään keskustelua.
Sitten kun yksi tavan kansalainen nostaa väärien henkilöiden tai ryhmän juttuja esiin, on koko kansakunta kuulemma sekaisin.
Puolustaisko kukaan oman maan kansalaisia? Hävettää suomalaisten puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...ei kannattais olla yhtä tyhmä kun minä että kirjoittaa tänne. Mies hakee julisuutta ja tämähän ruokkii sitä. Kukahan laittaa newerkärkkäri -facebookin alulle? ...eka iso peukku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka nuo kirjoitukset ovatkin typeriä niin kyllä ihmiset yleensä osaavat jättää ne omaan arvoonsa. Toinen asia on sitten ovatko juutalaiset oppineet mitään toisen maailmansodan koettelemuksistaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella sairasta ja tarkoitushakuista vähättelyä vielä kymmenien antisemitistisien vihakommenttien jälkeenkin.

Mitä juutalaisten olisi pitänyt oppia "koettelemuksistaan"? Pitäisikö ryöstöjen ja raiskausten uhrienkin oppia jotain "koettelemuksistaan"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Muistakaa, että Israel on Jumalan silmäterä. Se joka siunaa Israelia, saa Jumalan siunauksen. Se joka vihaa Israelia, saa..."

Mutta miettikääpä myös, että Jumalan Israel ei varmaankaan fyysisesti koostu näistä tämänpäivän fariseuksista, jotka Jeesus ajoi jo aikoinaan temppelistä ulos, muistatte miksi? Tai vääräuskoisista talmudisteista, sekoittuneista kasaarijuutalaisista, vaan luulisin puhtaista Israelin Juutalaisista jotka saavat vielä mahdollisuuden periä maan.
Raamattu on täynnänsä vertauskuvia, joten suoraan ei voi sanoa, mikä on tämä Iisrael ja ketkä sen perivät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen ajanut autolla ympäri Israelia ja käynyt siellä monissa paikoissa. Missään ei ole koskaan kysytty uskontoa, olenko juutalainen.(en ole). Joka paikassa on oltu minulle ystävällisiä. Olisiko niin, että niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa. Ei ole kukaan kysynyt myöskään ammattia.

Kun olen lukenut noita kommenttia, on tullut mieleen, että moni taitaa olla kateellinen juutalaisille, Jonkka ovat lahjakkaita ja menestyviä. Onhan sieltä tullut esim nobelistejä paljon. Eivät
Israelilaiset vie palestiinalaisten maata, heillehän annettiin jo
Jordania, joka on paljon isompi kuin Israel. Palestiinalaiset ovat ilmoittaneet, että jos saavat oman maan, siellä ei saa asua yhtään juutalaista. Eikös se ole melkoista rotusortoa ja syrjintää. Huom,
Israelissa asuu arabeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitushakuista vähättelyä kymmenien antisemitistisien vihakommenttien jälkeen.

Entä jos Magneettimedian julkaisemiin kirjoituksiin tai näihin kommentteihin vaihdetaan juutalaisten tilalle jokin toinen ihmisryhmä? Olisiko edelleenkin kyse vain myrskystä vesilasissa?

Antisemitistisiä kiihkoilijoita ei ole välttämättä lukumääräisesti kovin montaa. Kommenteista näkee selvästi, että muutama henkilö on kirjoittanut useita vihakommentteja. Tyyli, sananvalinta ja kielioppivirheet toistuvat. Se ei silti tarkoita, että vihanlietsonta pitäisi hyväksyä tai sitä saisi vähätellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä me asiakkaat rahoitetaan tukemalla vihapuheita? Kannattaa mietiskellä mihin kaikkeen moinen voi johtaa. Kärkkäisellä ei ole semmosta alea, jotta sinne menisin. Voiko kauppias, joka vast ikään velkasaneerauksen kautta yhteiskuntakelpoiseksi pyristelee lietsoa julkisvihaa? Häpeä j karkkainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärkkäisellä nyt on ainoa lehti jossa on pokkaa nostaa kissa pöydälle. Onko mitään kiinnostusta lukea BB-julkisten tekosia tai vauvojen syntymisiä ruotsissa jne. Pelkkiä kulissiuutisia kun ei haluta puuttua vakaviin asioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärkkäinen on ankara jäpikkä, mitähän tuumisi jos perustaisin nakkikopin ja postittelisin lähialueelle J.Kärkkäistä halveeraavia aviiseja, välissä hodaritarjouksia.
Tyyliin vaikkapa; lestaadiolaiskauppias on rasisti ja lisäksi huono liikemies joka pyrkii saamaan velkansa anteeksi.
Ja Juhapa ei voisi väittää että olisin väärässä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (244)

Uutisvirta

9:22
G7-maiden kokous alkaa: Amazon-kriisi ja Trumpin kauppasota saattavat viedä tilan Macronin toivomilta globaaleilta keskusteluilta
9:00
Paula ja Toni Jaakola jakavat yrityksen ja kodin: "Kun vaihdoimme läpsystä, riitoja ei tullut" – Kahdesta bisnekseen liittyvästä asiasta ei kannata lipsua Tilaajille
8:25
Trumpin kauppasota Kiinan kanssa yltyy, samoin talouskiistely kotimaassa – "En vastustaisi, jos hän eroaisi", presidentti sanoi keskuspankin johtajasta
8:13
Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta
8:00
Kun kumppani mukiloi, hoituuko asia puhumalla? – Perheväkivallan sovittelu kuohuttaa uhreja puolustavia järjestöjä Tilaajille
8:00
Sähkönmuruja jauhetaan vaelluskalojen selkänahasta, hallitusohjelman kalamiljoonat voivat harventaa voimalaverkostoa – Miten Jasper Pääkkönen korvaisi menetetyn sähkön? Tilaajille
7:00
Terveiset sadan vuoden takaa – katso kuvia Kiimingissä seisovasta sisällissodan jälkeen valmistuneesta hirsitalosta, joka on yhä täynnä elämää
28
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
23
Oulun teatterin esitys myöhästyi – syynä myöhässä ollut lentokone, näyttelijä ei ehtinyt ajoisssa paikalle
19
Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta
17
Enne tulevasta? Puljujärvi kokeili jo Kärppien ylivoimassa – Manner: "Missä ikinä hän pelaakaan, sen on oltava Jessen oma päätös"
14
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis
13
"Jokin tässä meillä falskaa" – lomamatka Kroatiaan avasi silmät: Suomi on pudonnut kelkasta, kun arvioidaan eri maiden siisteyttä
6
Kaupungin päättäjillä edessä isojen päätösten syksy – kovaa tasapainoilua liiallisen velkaantumisen ja välttämättömien investointien välillä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ulkomailta tuodaan turisteja, mutta oman maan poika ei saa töitä

Tasan tarkkaan jokainen työhaluinen saa töitä. Kokenut olen. Ei vaan kelpaa duunit joillekin Ja vas.hallituksen aikana ... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image