Kotimaa

Käräjäoikeus: Auerin veljelle maksettu lapsista 9000 euroa kuukaudessa

Kotimaa 26.9.2013 12:16
Harri Aalto

Ulvilan surmasta syytetyn Anneli Auerin veli saa tai on ainakin saanut tuntuvasti suurempia korvauksia toimimisesta sisarensa kolmen nuorimman lapsen sijaisvanhempana kuin hän muisti käräjäoikeudessa viime tiistaina.

Asia selviää oikeudenkäyntiaineistosta.

Anneli Aueria puolustavan asianajaja Juha Mannerin kysymyksistä malttinsa menettänyt veli arvioi saamiaan korvauksia käräjillä näin:

- Revitään se sitten jumalauta auki koko kansalle. Oisko 8 000 euroa kuukaudessa.

Anneli Auerin ja hänen entisen miesystävänsä seksuaalirikoshaaraa selvittäneen Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomio kesäkuulta 2012 kertoo kuitenkin toista:

- Asiassa on selvitetty, että NN1 ja NN2 saavat noin 9 000 euron kuukausittaisen rahallisen korvauksen Anneli Auerin kolmen nuorimman lapsen sijaisvanhempina. Tätä rahamäärää voidaan sinänsä pitää merkittävänä, kuuluu sanatarkka lainaus tuomiosta.

Auerin veli ja tämän vaimo eivät kuitenkaan oman ilmoituksensa mukaan pitäneet saamansa korvausta merkittävänä. He arvioivat taloudellisen tilanteensa tuolloin hyväksi.

Myös Anneli Auerin vanhemmat arvioivat oikeudessa, ettei taloudellisilla seikoilla ollut merkitystä, kun sijaisvanhemmuudesta päätettiin.

Sijaisvanhempien Auerin lasten hoidosta saamat korvaukset ovat vuodessa kasvaneet tuntuvasti. Auerin veli kertoi todistajana, että vielä vuonna 2011 hän ja vaimonsa kuittasivat sijaisvanhemmuudesta 5 853 euroa palkkiona ja 1 200 euroa kulukorvauksina.

Maan kuudessa suurimmassa kaupungissa yhden lapsen perhehoito maksoi viime vuonna keskimäärin 2 511 euroa.

Tätä taustaa vasten Auerin veljen ja hänen vaimonsa saamat korvaukset on hinnoiteltu yläkanttiin. Kunnat kuitenkin päättävät itsenäisesti, mitä sijaisperheille maksetaan. Laki määrittelee vain minimikorvauksen, mutta ei ylärajaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Suhteetonta vaiko suhteellista, tienata pankkiin rahaa siskonsa lapsilla. Meitä on moneen junaan päättäjissä ja syyttäjissäkin ja osa jää ......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raha on siis puhtaana käteen kolmen lapsen hoidosta (24/7) eli erittäin huomattava summa euroja, lähentelee siis sataa tuhatta joka vuosi. Ja jos laskee kokonaissumman siitä, kuinka kauan tämä lapseton pariskunta saa lapsia pitää luonaan aikuisikään saakka lähennellään jo useita miljoonia euroja. Ja tietenkin kun lapset ovat pariskunnan luokse saapuneet, on kaikki perustamiskulut myös annettu (sängyt, vaatetus jne) yhteiskunnan taholta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollaisia korvauksia ei makseta normaalisti perhehoidosta. Oulu maksaa minimin, joka ei ole kuin murto-osa tuosta l. 660 palkkiota, josta menee verot ja noin 500 kuluihin. työ on ympärivuoroakutista ja vapaapäiviä ei ole. Ei olisi sijaisvanhemmeista pulaa, jos tuollaisia summia saisi. Ulvilan tapausta ihmettelen minäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko meille kansalaisille maksaa korvauksia tästä vuosien ajan jatkuneesta auerin naaman kattomisesta. Tuo ilme vie hermot rauhaa rakastavaltaki ihmiseltä saatikka lyhytpinnaiselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

9000€ on aika kova hinta, mutta otetaan tässä huomioon että hoidetaan kolmea itselle kuulumatonta lasta, mahdollisesti vain väliaikaisesti. Sijaisvanhempia koulutetaan, se on kokopäivätyötä oman työn lomassa. Kaiken lisäksi he ovat vastuussa nuorista ihmishengistä, jotka eivät välttämättä ensinkään sopeudu kunnolla saatikka muistuta sijaisvanhempiaan. Tässä tosin ollaan suvulla hoidossa.

Tuon summan tulisi kattaa lasten vaatteet, harrastukset, ruuat,... Kaikki mitä tarvitsee! Jos siitä jää yli, on se vain palkkaa rankasta työstä.

... Vaan on tuo määrä silti hirvittävä. 300€/päivä - kulut. Noh, ehkä siinä näkyy se vastuu, ja julkisuuden tuoma stressi (pitkäaikainen rikostutkinta ja oikeuskäsittelyt). Kaipa kihta saahaan uutinen missä selitetään tämäkin juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo korvaus ei ole kyllä missään suhteessa mihinkään. Tässä maassa, maailmasta puhumattakaan, on lapsia, jotka elävät oikeasti puutteen alaisina. Kukahan onneton tuonkin päätöksen on tehnyt ja millä perusteilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitten kotoa kasvatettujen vanhemmille kunnon lapsilisät, lasten kasvatuksen hinta on nyt osoitettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Anneli Auerista on kuva lehdessä niin silloin siinä mukana on aina poliisi tai poliisiauto sillä tavalla hän selvästi vaikuttaa rikolliselta ja on tietenkin syyllinen kaikkeen mistä häntä syytetään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En halua vähätellä työn vaativuutta kysymyshän on lapsen tulevaisuudesta itsekin 3 lasta kasvattaneena olisin valmis ottamaan hoitooni 2 tai 3 lasta em. korvausta vastaan nimim. kokemusta on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumma, että Suomen väestö ei vähene kiihtyvää tahtia, jos lasten elättäminen on noin kallista. Harva täällä vielä vetää moista kuukausituloa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naiset maksaa meille, taas kerran tavalla tai toisella.
Näin tässä kohtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis keskimäärin 3 tonnia per sierainpari! Millä ihmeen logiikalla tuommosia summia maksetaan!?!?!? Lapsilisät ei taida olla ihan ees siellä päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kohtuuton summa n.3000€/kk eihän omastakaan saa kuin lapsilisän ja loput omastapussista. kyllähän ne kehuvat että on muka raskasta, verukkeena vain raha.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"eihän omastakaan saa kuin lapsilisän ja loput omastapussista."
Ajatteletteko te yleensä mitään kun otatte kantaa johonkin? nimittäin lasten kustannuksethan ovat jokaisen henkilökohtainen asia, eikä järjellä ajatellen pitäisi 'saada' mistään mitään, olipa kysymys lapsilisistä taikka auerin onnettomista jälkeläisistä; ne olisi pitänyt ottaa huostaan ja lopettaa tuollainen pelleily.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja eikä edes 3000 euron tuloja. jotaki kohtuullisuutta tällaisiin ja elopin palkkioihin jne!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvät on Äijällä kuukausiliksat!!Tuohon kannattaa pyrkiä!!9000,- euroa kuussa!!Siihen ei moni pysty.Ja tenavillehan voi syöttää laihaa hernekeittoa näkkileivän kera.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaihtokaupan alan hoitamaan siskoni lapsia ja saan siitä korvauksen. Omani laitan siskolle hoitoon näin hyöty on molemmin puolinen. Kyllä on DEMARIT taas ajaneet asiat päälaelleen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pikkusen ylihintaa maksetaan! 900 euroa vois vielä ymmärtää! On tämä sairas yhteiskunta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

19:13
Toni Piispanen taipui MM-hopealle – tuttu kilpakumppani vei voiton
19:05
IL: "Husu" Hussein on tuomittu kolmesta petosrikoksesta – erehdytti Kelaa ja sosiaalitoimea
18:43
Julkiset kuulemiset ovat käynnissä Washingtonissa – "Trump välitti enemmän Biden-tutkinnasta kuin Ukrainasta"
18:42
Ruotsalaisseurasta lähtenyt Ville Leskinen helpottui sopimuksensa purkamisesta – paluu Kärppiin ei ole viime kauden tehomiehen mukaan poissuljettu vaihtoehto
18:28
Asuntovarkaat iskivät joulun aikaan: Oululaiskodeista varastettiin kymmenien tuhansien eurojen edestä aseita, muumimukeja ja muuta omaisuutta
18:00
Kommentti: Eikö Linnanmaan kampuksen etu ollut, että kaikki löytyvät saman katon alta? Mahtaa olla kyseessä suuren luokan sumutus
18:00
Oulun yliopiston sijoittaminen Linnanmaalle oli järjetöntä, sanoo Lapin yliopiston ex-rehtori: "Amerikkalaisuus oli siihen aikaan muotia" Tilaajille
206
Linnanmaalla, keskustassa vai jossain muualla? Kerro meille, missä Oulun yliopiston pitäisi sijaita
69
Tänään neuvotellaan, mutta lakosta voi tulla erittäin pitkä – "Ihmiset tuntuvat täysin ymmärtävän, miksi lähdimme tai jouduimme työtaisteluun"
48
Pohjantiellä sattui kolmen auton ketjukolari – ei loukkaantuneita
41
"Ruotsi ei ole rakettitiedettä" – Tartu härkää sarvista ja puhu, opastaa oululaislähtöinen kielilähettiläs Seppo Määttä
34
Oulussa kehitetty kasvomaksaminen käytössä noin 2 000 kokeilijalla – maksutapaa testattu kahdeksassa kahvilassa
25
Tatuointi- ja kestopigmentointiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita – saattavat aiheuttaa syöpää tai haitata lisääntymistä
25
Junayhteyden nopeutuvat hieman Oulun ja Helsingin välillä joulukuun alussa, myös junavuoroja tulee lisää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

261 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Olin aikanaan ammattiliiton jäsen. Ei mulla valittamista, hyvin menee. Lue lisää...
ONNELLINEN.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image