Kotimaa

Kan­san­edus­ta­ja Skinnari ve­ro­pa­ra­tii­seis­ta: ”Rankemmista toimista on uskallettava puhua”

Kotimaa 10.4.2016 12:14
Juha Vainio

Demarien kansanedustaja Ville Skinnari epäilee, että Panama-paperien paljastukset käsittävät vain pienen osan veroparatiisitoiminnasta. Hän muistuttaa, ettei Panama sijoitu kärkisijoille eniten hyödynnettävistä veroparatiiseista.

– Kansainvälinen huomio on nyt keskittynyt yhden veroparatiisin ympärille. Samalla pitää muistaa, että veroparatiiseja on myös paljon lähempänä. Esimerkiksi Sveitsi, Luxemburg ja Yhdysvaltojen monet osavaltiot tarjoavat myös monia mahdollisuuksia kätkeä sijoituksia ja vältellä veroja ilman mitään seuraamuksia, Skinnari sanoo lähettämässään tiedotteessa.

Kansanedustaja sanoo, että veroparatiisien vastainen taistelu on haasteellista, koska kyseessä on aina valtion oma kansallinen päätös.

– Tosiasiassa EU ja Yhdysvallat tekevät omien veroparatiisiensa kitkemiseksi varsin vähän, vaikka asiasta on puhuttu jo pitkään. Herää kysymys, puuttuuko EU:lta ja Yhdysvalloilta poliittinen rohkeus määrätä sanktioita tai jopa talouspakotteita valtioille, jotka sallivat omistuksen salaamisen ja verojen kiertämisen? Rankemmista toimista on uskallettava puhua, jotta saavuttaisimme konkreettisia tuloksia. Suomalainen omistamisen julkisuus ja avoimuus on tässä valmis esikuva.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Perustetaan Hailuotoon veroparatiisi. Sellainen veroparatiisi joka maksaa huippu korkoa pienistäkin sijoituksista tai tekee kaikista miljonäärejä. Oulun tehtaalta paperia ja painokoneet käyntiin. Saadaan Suomen ja Hailuodon talous nousuun ja samalla luotolaiset huomaavat etteivät halua mitään siltaa sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoastaan mukavuudenhaluiset lippulaivan matkustajat olisivat tervetulleita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on PUHUTTU veronkierron estämisestä kolmekymmentä vuotta, mutta mitään ei ole raporttien, suunnitelmien ja työryhmien perustamisen lisäksi TEHTY. Miksei lisätä taloustutkijoiden ja talousrikospoliisien määrää niin kauan kuin he tienaavat oman palkkansa? On täysin turhaa vain puhua, tehdäkin pitäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa Skinnarin hoitaa omat asiat ensin kuntoon ennen kuin arvioi muiden touhuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloitetaan kotimaasta! Suomi on muka-yleishyödyllisten järjestöjen veroparatiisimaiden luettelossa ensimmäisiä. Sitten voimme arvostella muita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauanko kestää tilisiirron tekeminen nettipankissa?

Yhtä kauan kestää pakote Panamassa rahojaan piilottavia kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rankempia toimia tarvitaan ja nyt viimeistään on aloitettava keskustelu siitä, että verotukseen perustuvan systeemin alasajo on käynnistettävä. Vai kuvitteliko joku, että tulemme elämään verotukseen, sääntöihin ja uhkaan perustuvassa maailmassa historian loppuun asti? Ehei suinkaan ja muutos alkaa nyt.
Kenenkään ei tarvitse lähteä Panamaan asti veroja pakoon. Jokainen voi olla omassa maassaan ja harjoittaa liiketoimintaa ja luoda työtä niin paljon kuin haluaa. Verotus on poistettava tuosta välistä ihmisiä piinaamasta. Kansa pystyy aivan hyvin ylläpitämään perusasiat kuten turvallisuuden ilman veroja ja poliitikkoja. Verotus on ihmiskunnan syöpä ja loinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kan­san­edus­ta­ja Skinnari ve­ro­pa­ra­tii­seis­ta: ”Rankemmista toimista on uskallettava puhua”

Puheen tasolle ihmisten toiminta usein jääkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavallinen tallaaja istuisi jo linnassa moisista veronkierroista, mutta herrojen toimia vain päivitellään. Lakien pitäisi koskea kaikkia Suomen kansalaisia tasapuolisesti! Miten monella onkaan sormensa pelissä, kun yhä vain vetkutellaan ja annetaan peittelyille aikaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

omaa oksaa rupee sahaahan tuollakin on natreilla ym omaisuutta ei ne muuten aja pankeille pimitys lakeja lääkäreillä ym herroilla menee suoraan rahat ulkomaan tileille ymja nämä sipilät voi pyhä sylvi kun on teko pyhä ukko

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demarien kansanedustaja Ville Skinnari ! Miksi suomalaiset kansanedustajat eivät kerro julkisuuteen kuinka kansanedustajille maksetaan verovapaasti "sopeutumiseläkkeitä" ja Europarlamentaarikoille palkat tulevat verottomina kuten Eija-Riitta Korhola. Kertoessaan eräässä iltapäivälehdessä.
Suomessa on kanssa korruptoitunutta poliitikko kantaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopeutumisraha (ei "eläke") kestää kaksi vuotta ja vastaa ansiosidonnaista työttömyysturvaa, johon kansanedustajilla ei ole oikeutta.
Korruptio tarkoittaa lahjontaa. Se, että saa työstään tai toimestaan palkkion (ei siis palkkaa), ei ole lahjontaa vaan normaali käytäntö. Tuskin sinäkään koiranvirkaa ilmaiseksi hoitaisit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

VVO:n kaltaiset veroparatiisit? Mitähän mahdat tarkoittaa? Voisitko vähän selventää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haasteellista ja samalla huvittavaa koska SDP arvostelee veroparatiiseja ja samaan aikaa puolue tukee AY-liikkeiden verovapautta, eli veroparatiisia. Mikäli AY-liike saa pääomatuloja niin totta pirussa se pitää maksaa siitä jo tasapuolisuuden nimessä pääomaverot. Ei luulisi tämän olevan vaikea veropäätös SDP puolueelle koska puolue rakastaa veroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleishyödylliset yhteisöt ovat tässä maassa verovapaita. Jos toisin päätetään, pannaan verolle kaikki yhdistykset puolueita, Mannerheimin lastensuojeluliittoa, eläkeläisten etujärjestöjä ja yksityisiä tiekuntia myöten.
Tämä lisäisi vain byrokratiaa ja julkisen sektorin työtä ja menoja. Sitäkö haluat, että kaikki sujuu vielä nykyistäkin hitaammin, kalliimmin ja tehottomammin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman VVO:ta meillä olisi huomattavasti korkeammat vuokrat ja enemmän asunnottomia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä ministerit ja kansanedustajat tekevät laajennentut "cameronit" ja tuovat avoimesti esiin tulonsa ja veronsa, omistuksensa, kaikki veroissa hyväksytyt vähennyksensä ja lahjaksi/muiksi eduiksi saamansa. Noilla vähennyksillä tarkoitan lähinnä sitä, että verottajan kynsissäkään emme me kaikki kansalaiset ole tasa-arvoisia, kaikki sen toki tiedämme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

9:44
Sisäministeri Ohisalo: ”Väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan” – Viikonlopun aikana jo kolmea poliisia ammuttu
9:17
Johnson ja Tusk näpäyttelivät toisiaan "herra sopimuksettoman" roolista G7-kokouksen alla – Trumpin mukaan tapaaminen Macronin kanssa oli paras tähän mennessä
9:00
Essee: Tv:n viihde-ekstaasin ylitarjonta turruttaa ja tylsistyttää – ja vie tilaa arvokkaammilta tunteilta Tilaajille
9:00
Suomalaisten maineella ratsastetaan maailmalla – monissa maissa toimii kouluja, jotka käyttävät Suomea nimessään
8:25
Savusauna tuhoutui tulipalossa Torniossa
8:10
Kaksi poliisia haavoittui ampumistapauksessa Porvoossa – Tekijät ovat yhä karkuteillä, Keskusrikospoliisi tutkii asiaa murhan yrityksinä
8:00
Ring-oopperasarja on niin suosittu, että "lentävät wagneriaanit" matkustavat elokuussa sen perässä Suomeen – Mistä Kansallisoopperan suurponnistuksessa oikein on kyse? Tilaajille
21
Puheenaihe: Pitäisikö rahapeliautomaatit poistaa kauppojen yleisistä tiloista ja siirtää esimerkiksi pelisaleihin?
12
Nopea sähköpyörä kulkee mopon vauhtia ja sen kuljettaminen ei käy ilman korttia – Pohjois-Pohjanmaalla niin sanotut S-pedelecit ovat vielä harvinaisia
7
Oulun joukkoliikenteen matkustajamäärät nousevat yhä, oululaiset tekivät alkuvuonna yli 5 miljoonaa bussimatkaa – syksyllä joukkoliikenteelle tulossa oma sovellus
4
Lastensuojelun tarve johtuu itsekkyydestä Lukijalta
3
Myllytullin uuden asuinkorttelin rakentaminen alkamassa lokakuussa – tältä ensimmäisenä valmistuva talo näyttää
3
Sisäministeri Ohisalo: ”Väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan” – Viikonlopun aikana jo kolmea poliisia ammuttu
2
Tuhannet lapset elävät konteissa ja entisissä toimistotaloissa Englannissa – osan koti on yöstä toiseen tuntemattomien sohvalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Marja-aronia
Ansku k

Uusin lukijakuva

Marja-aronia
Ansku k

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Ei mikään todista sitä että minä peukuttaisin omia juttujani. Kun en peukuta ja sinä et tiedä vaikka peukuttaisinkin. Ta... Lue lisää...
omituisia luuloja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image