Kotimaa

Kan­sa­lais­puo­lu­een riita on saamassa jatkoa: Kilpeläinen ja Kattelus aikovat valittaa hovioikeuteen käräjien ratkaisusta

Kansalaispuolueen Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus kommentoivat maanantaina Helsingissä käräjäoikeuden ratkaisua. Arkistokuva viime helmikuulta. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 6.11.2018 13:17
Markku Uhari

Kansalaispuolueen Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus aikovat valittaa Helsingin käräjäoikeuden maanantaisesta päätöksestä hovioikeuteen.

Puolueen puheenjohtajana toimiva Kilpeläinen ja puolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus kommentoivat tiistaina tiedotustilaisuudessaan Helsingin käräjäoikeuden antamaa ratkaisua Paavo Väyrysen nostamasta riitakanteesta.

Maanantaina Helsingin käräjäoikeus päätti, että kansalaispuolueen hallitus toimi lainvastaisesti erottaessaan Väyrysen puolueesta maaliskuussa. Oikeuden päätöksen mukaan asiassa tehtiin kuulemisrike. Lisäksi hallitus ei olisi saanut erottaa Väyrystä, koska Väyrynen itse oli puolueen hallituksen jäsen.

Käräjäoikeus mitätöi erottamispäätöksen ja samana päivänä pidetyn vuosikokouksen hallitusvalinnat. Muilta osin Väyrysen nostama kanne kaatui käräjäoikeudessa.

– Meidän on mahdoton hyväksyä käräjäoikeuden ratkaisua, että Väyryselle olisi tullut yllätyksenä, että hänet olisi voinut erottaa, Kilpeläinen sanoo.

Väyrynen itse tiedotti maanantaina olevansa tyytyväinen oikeuden päätökseen perua irtisanominen.

Pyrkivät eduskuntavaaleihin

Vaikka käräjäoikeus mitätöi maaliskuisen vuosikokouksen hallitusvalinnat, Kilpeläisellä on tällä hetkellä kansalaispuolueen nimenkirjoitusoikeus, ja hän on rekisteriin merkitty puheenjohtaja.

Tämä siksi, että Kilpeläinen on viimeinen riidatta kansalaispuolueen puheenjohtajaksi valittu henkilö. Hänet valittiin puolueen johtoon kesällä 2017. Kilpeläinen kokee tiistaina, että hänellä on oikeusriidoista huolimatta riittävä mandaatti tällä hetkellä johtaa puoluetta.

– Meillä on jäsenistön vankka tuki ollut koko ajan, Kilpeläinen sanoo.

Valittaminen käräjäoikeuden päätöksestä tarkoittaa samalla sitä, ettei puolueen kiistakokouksista saada lainvoimaista linjausta vielä hetkeen. Kilpeläinen kuitenkin sanoo, että keväällä puolueen on määrä pitää sääntömääräinen vuosikokous joka tapauksessa.

Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Kattelus vakuuttivat tiistaina myös, ettei oikeusjuttu vaikuta puolueen valmistautumiseen eduskuntavaaleihin.

He vetosivat oikeusministeriön vaalijohtajan Arto Jääskeläisen Ilkka-lehdelle antamaan lausuntoon, jonka mukaan kansalaispuolue voi osallistua vaaleihin.

Varapuheenjohtaja Katteluksen mukaan kansalaispuolue tavoitteleekin 2–5 eduskuntapaikkaa ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Väyrystä ei kuitenkaan aiota Kilpeläisen mukaan hyväksyä eduskuntavaaliehdokkaaksi, vaikka hän on tällä hetkellä puolueen kansanedustaja eduskunnassa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Toivotaan, että paavo ymmärtää nyt lopettaa tuon pelleilynsä ja keskittyä paljon vakavampaan asiaan, nimittäin vaimoonsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa pikkuhiljaa tuntumaan siltä, että kansalaispuolueen nykyjohto on bulvaanina pilaamaassa Väyrysen eduskuntavaalit. Senhän tietää miltä puolueelta Väyrysen saamat äänet olisivat pois. Toivottavasti Väykkä saa 7 tähden liikkeen kannattajakortit kasaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaa saada kansalaispuolue tuulta purjeisiin, nyt kun ei paavo enää ole siellä töppäilemässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kilpeläinen ratsasti Väyrysen hevosella ja nyt on hevonen potkaissut nilkkaan. Puolue ilman Väyrystä ei ole mitään. Keitä ovat nuo tuntemattomat Kilpeläinen ja Kattelus en minä heitä tunne,mutta Väyrynen hänet minä tuntenut olen jo vuosikymmeniä. Pitäis jo palautttaa hevonen(puolue)kenelle se kuuluu. Väyryselle sillä se olisi kunniallinen teko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnen minäkin Väyrysen ja tunnen Pokankin. Kumpikin oli viemässä minun ja kymmenien muiden vakituisen, sekä noin 500 kausityöntekijän työpaikan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taseet työttömänä

Maailmassa on ainoastaan kaksi täysin varmaa asiaa: aurinko nousee idästä ja tenava haukkuu hallitusta. Avaappas kerran... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image