Kotimaa

Kan­sa­lais­puo­lue pyrkii eduskuntaan ilman Väyrystäkin – "Tämä voidaan kääntää voitoksi"

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus valmistavat puoluettaan eduskuntavaaleihin. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 6.2.2018 13:43
Ossi Rajala

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus korostaa, että puolueen on sopeuduttava siihen, että sen tunnetuin jäsen Paavo Väyrynen päätti sittenkin hakea vielä keskustan puheenjohtajaksi.

– Tämä voidaan kääntää voitoksi. Näen tässä myös isoa mahdollisuutta ja potentiaalia. Lopulta tässä löydetään paras mahdollinen ratkaisu, Kattelus pohtii Lännen Medialle.

Väyrynen on aiemmin kirjoittanut blogissaan, että Kansalaispuolueen kannattajat olisivat valmiita toimimaan hänen johtamansa "uuden keskustan" puitteissa.

Kattelus pitää kuitenkin selvänä, että Kansalaispuolue asettaa omia ehdokkaita eduskuntavaaleissa 2019. Hän ei usko, että Kansalaispuolue sulautuisi keskustaan, vaikka Paavo Väyrynen olisi keskustan johdossa. Näin Kansalaispuolue on tiistaina ilmoittanut.

– Iso teemamme on esimerkiksi sotilaallinen liittoutumattomuus ja itsenäisyyden puolustaminen. Emme ole lähdössä mukaan puolueeseen, jonka linjaa pidämme Suomelle haitallisena. Kukaan ei tosin pärjää politiikassa yksin. Yhteistyötä olemme valmiita tekemään, Kattelus toteaa.

Kansalaispuolue haluaa EU:n olevan itsenäisten valtioiden liitto eli puolue kavahtaa mahdollisuutta EU:n liittovaltiokehitykselle. Kansalaispuolue korostaa keskustan tavoin alkiolaisuutta eli köyhän asiaa ei saisi unohtaa.

Kansalaispuolue voi kuitenkin olla astetta kansallismielisempi kuin keskusta ja puhuu myös "hallitun" maahanmuuttoon puolesta.

– Haluamme tarjota omaa vaihtoehtoamme vaaleissa. Omien ehdokkaiden asettaminen on ainoa vaihtoehtomme, Kattelus korostaa.

Paavo Väyrynen on aiemmin pohtinut, että hänen keräämänsä "alkiolainen allianssi" voisi kerätä kannatusta myös Perussuomalaisten ja Sinisen tulevaisuuden keskuudesta.

Kansalaispuolue

Kansalaispuolue ry on perustettu helmikuussa 2016 ja se on merkitty yhdistysrekisteriin 8.3.2016. Kansalaispuolue ry on rekisteröity puolueeksi 15.12.2016.

Puheenjohtaja on Sami Kilpeläinen, joka on kainuulaissyntyinen valtiotieteen maisteri ja agronomi (MMM). Hän asuu perheensä kanssa nykyisin Vantaalla ja työskentelee hankintajohtajana yrityssektorilla.

Suomen linjaan Kansalaispuolue pyrkii vaikuttamaan erityisesti eduskuntavaalien kautta.

Kansalaispuolue toimii verkkosivujensa mukaan siten, että se voi olla mukana kokoamassa laajemminkin yhteen samanmielisiä poliittisia voimia.

Puolueen pääteemoja ovat Suomen itsenäisyyden, puolueettomuuden ja sotilaallisen liittoutumattomuuden puolustaminen.

Kansalaispuolue edellyttää Euroopan unionin kehittämistä itsenäisten valtioiden liittona. Puolue pyrkii lujittamaan pohjoismaista yhteistyötä.

Tavoitteita ovat myös köyhyyden poistaminen, koko Suomen kehittäminen, keskittävän metropolipolitiikan vastustaminen ja kestävän kehityksen edistäminen.

Lähde: Kansalaispuolue

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Laittakaa nyt tarpeeksi ehdokkaita vaaleihin mutta älkää koskaan sortuko Paavon mollaamista .Paavo tekee mitä tekee ja sitä on kunnioitettava .Mutta Kansalaispuolueeseen kuuluvat ovat Paavon porukkaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänet Paavolle.
Paavolla on osaamista kokemusta tietoa taloudesta ja politiikasta.
Hän takaa muutoksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juha Sipilän puheenjohtama keskustan puoluehallitus yrittää estää Paavo Väyrysen puheenjohtajaehdokkuuden, mutta Väyrynen voi silti kamppailla paikasta vielä puoluekokouksessa..............

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo Väyrynen on ehdoton ykkönen ja Kansalaispuolueen perustaja .Muuten minäkään en olisi mukana puolueessa .Mutta ,vaikka Paavo valittaisiin uuden keskustan johtoon niin hänen arvonsa ovat siellä samat kuin Kansalaispuolueessa .Silloinkin olisi mahdollista tuplata Kansalaispuolueen kanssa Kansanedustajat Eduskunnassa .Kun puolueen johto hoitaa asiat fiksusti niin kaikki on mahdollista. Pieni varoituksen sana paikallaan ,loikkarit ja Paavon arvostelijat eivät sovi Kansalaispuolueen arvoihin .On oltava erityisen tarkkana kaikkien ehdokkaiden taustoista ja tehtävä sopimus että loikkarin tilalle tulee seuraava varalla oleva ja äänet siirtyvät hänelle .Näin ei voi hyväksikäyttää puoluetta .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt Paavo on jo "sukset ristissä" perustamansa kansalaispuolueen kanssa, toruu kansalaispuoluetta siitä, että ovat ilmoittaneet hänet pääministeriehdokkaakseen ilman hänen suostumustansa. Ei voi kuulema olla kansalaispuolueen ehdokas ennen Sotkamossa pidettävää keskustan puoluekokousta, ei yrittää pitää ovea auki moneen suuntaan. Kuka tuollaista tuuliviiriä viitsii äänestää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se vaan naurettavaa tuo Väyrysen pelleily 😃 Kuka tuollaista viitsii edes äänestää mihinkään ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että populisteilla on nyt useampikin vaihtoehto! Populistipuolueet jäävät kyllä aika pieniksi kun äänet jakautuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melkoinen sekometelisoppa alkaa olla puoluekartta.
Eikö Suomeen riittäisi että olisi vasemmisto (SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät), oikeisto (Kepu, Kokoomus, KD, RKP), sitten kansallismielinen isänmaallinen puolue (Perussuomalaiset). Eli näistä kolmesta vaihtoehdosta ihmisten olisi helppo valita mitä linjaa ja politiikkaa kannattaa.
Ehkä tosin voisi vielä olla neljäs linja. Suomessa ei tällä hetkellä ole selkeää Liberaalipuoluetta ohjelmineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö näitä puolueita ole jo liikaa näin pienessä maassa ?
Vievät vain ääniä valtapuolueilta ja eivät kuitenkaan pääse vaikuttamaan
eduskunnan lehtereillä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo on oikealla asialla.Annetaan Paavolle kaikki tuki.Sipilä on jo kyntensä näyttänyt.Hyvä tästä tulee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulta myös Paavolle kaikki tuki .Ja Kansalaispuolueen johdolle vauhtia että puolue tulee tunnetuksi .Sen arvot ovat kultaa .Mutta tarkkana ehdokkaiden kanssa ettei loikkareita tule .Paavo palauttaa Suomen ,Itsenäiseksi ja Kansalaispuolueesta paljon Kansanedustajia Eduskuntaan .Nyt ei ole varaa Kansalaispuolueesta ,virheisiin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynen yrittää pelastaa sen mitä on pelastettavissa enään. Tässä on nyt vain siitä kyse, ja hyvällä asilla se paavo on, ehdottomasti. Kansaparka on jo pinttynyt valehteluun, ja kieroiluun, ja köyhyyden ja kurjuuden kasvamiseen, ei osata enään erottaa mitä on sivistys ja mitä kurjuus. Media sekoittaa vielä pakkaa lisää, ja soppa on valmis kun päiväpainosta lukee kansalainen, joka ei ymmärrä politiikasta yhtään mitään. Usa,ssa maksetaan vain 3 kk, työttömyysturvaa, sen jälkeen köyhäinapua. EU,lla sama tavoite. HERÄTYS SUOMEN KANSA

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin sen Suomen kansan pitää herätä? Paavolandiaanko? Ei kiitos, siellähän vallitsee vielä suurempi epätasa-arvo ja vielä suurempi suhmurointi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otetaanpa tuo usan malli käyttöön,kun aktiivimalli ei passaa. Sieltä suuresta maailmasta ne oikeat opit saadaan tänne retuperälle!
Tuo on hyvä vaihtoehto! Vai alkaako aktiivimalli yhtäkkiä näyttäänkin hyvälle 😉

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa Suomalaisista arvostaa myös huonosti pärjääviä ihmisiä .Olemme siis yläpuolellasi ja haluamme heidät mukaan rakentamaan hyvinvointi Suomea .Autamme kaikin tavoin heitä ja Paavon johdolla Suomi tulee voimaan paremmin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavon johdolla Suomi oksentaa alle aikayksikön,tuo huithapeliko pitäis maan asioita saada hoitamaan ,kun ei osaa omiaankaan hoitaa,kähisee jo uuden puolueensakin kanssa 😄 FIKSUT ihmiset ei todellakaan äänestä takinkääntäjä Paavoa 😉

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä pitäisi vain yhdellä nuijan kopautuksella kantaa kempeleeseen. Väyrynen on sopiva siihen työhön, että nyt lähtee nämä kyykyttäjät ja Suomen romuttajat muihin työpaikoihin, siihen tarvitaan pelkästään fiksun ihmisen nuijan kopautus. Siellä kempeleessähän taitaa olla Sipilällä talokin, johon se pakolaisiakin lupasi, mutta ei kuulemma ole vielä ilmestynyt. En tajua, että miten presidenttikään ei puutu Sipilän touhuun. Yksi mies laittaa selvitystilaan koko Suomen pienessä hetkessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Väyrysen kannattajat ovat kommentoijan kanssa samaa mieltä, niin eipä minun ainakaan tarvitse siihen joukkoon haluta. Pelkkiä perusteettomia syytöksiä ja toisten moittimista, kuten esikuvallaankin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

19:00
Edes aivoinfarkti ja paha eteisvärinä eivät pysäyttäneet Harri Heliniä – entinen Kempeleen Kirin pelaaja on tuomaroinut pesäpalloa jo 50 vuotta Tilaajille
18:40
Osuuskauppa Keskimaa Keski-Suomessa testaa, miten työnhakijan valintaan vaikuttaa, jos työtä haetaan nimettömänä
17:57
Kova tuuli aiheutti yllättäviä hankaluuksia Röyttä Rockissa – festarivieraita kuskattiin mantereelle meripelastajien veneillä
17:39
Juutalainen seurakunta harkitsee rikosilmoitusta epäillystä ilkivallasta hautausmaallaan Hietaniemessä
17:11
Veitsi-iskuyritystä tutkitaan terroristisena – poliisin mukaan jalkakäytävälle ajaneen auton tapauksessa on kyse onnettomuudesta
17:08
Maaseutuvihreiden puheenjohtaja jättäisi maatalouden ilman kriisitukea – "On löydettävä kestävämpiä tapoja parantaa kannattavuutta"
17:04
Poliisi puuttuu humalassa pyöräilyyn vain harvoin – maistissa ajamisesta tulee rikos vasta kun aiheuttaa vaaraa muille
114
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
108
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
79
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
66
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
42
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias
35
AC Oululle uusi suuromistaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

vanhusten elämä paremmaksi? Ei se parane sillä, että tuotetaan joku meidän kulttuurista erillinen porukka tänne, muka ho... Lue lisää...
Miten niin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image