Kotimaa

Kaleva muuttuu tabloidiksi

Kalevan lehtiuudistuksen projektiryhmä: toimitussihteeri Leena Kosonen (vasemmalla ylhäällä), tukholmalainen lehtikonsultti John Bark, markkinointi- ja kehityspäällikkö Jeppe Komulainen, tuotepäällikkö Mari Jauhola, uudistusprojektin vetäjä Simo Hiltunen, markkinointipäällikkö Mikko Ronkainen ja uutistuottaja Janne Nyyssönen. Kuvasta puuttuu tuoteyksikön päällikkö Susanna Kaikkonen. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 21.5.2014 6:00
Janne Nyyssönen

Sanomalehti Kaleva muuttuu tabloidiksi. Samalla uudistuu myös lehden sisältö. Ensimmäinen tabloidikokoinen Kaleva ilmestyy ystävänpäivänä 14. helmikuuta 2015.

- Tämä ei ole pelkästään kokouudistus vaan kokonaisvaltainen lehtiuudistus. Haluamme palvella lukijoitamme ja ilmoittajiamme aiempaa paremmin sekä olla ajassa mukana, Kalevan päätoimittaja Markku Mantila sanoo.

Uudistuksen myötä Kaleva pureutuu entistäkin terävämmin paikallisiin asioihin. Tutkimusten mukaan paikallisten asioiden korostaminen ja kätevämpi tabloidikoko ovat myös lukijoiden toivomia asioita.

Kotimaan ja ulkomaan tärkeiden asioiden uutisointia ja taustoitusta ei unohdeta. 12 maakuntalehden Lännen Media -yhteistyön myötä kotimaan ja ulkomaan tarjonta vahvistuu ja paranee.

Uutta Kalevaa kehitetään yhdessä lukijoiden ja ilmoittajien kanssa. Torstaina 22. toukokuuta kello 11–14 Oulun Rotuaarilta alkaa reilun parin viikon mittainen lukijakiertue. Lukijakiertueen tapahtumissa esitellään tuoreinta tabloidikokoista koelehteä ja kuullaan lukijoiden mielipiteitä ja kehitysehdotuksia.

Kiertueella lehtiuudistuksen tekijöitä pääsee tapaamaan kasvotusten.

- Mitä enemmän toiveita ja ideoita kertyy, sitä paremman lehden lukijamme helmikuussa saavat, Kalevan uudistusprojektin vetäjä Simo Hiltunen sanoo.

Kalevan toimituspäällikkö Kyösti Karvonen (p. 040 511 7323) vastaa lukijoiden kysymyksiin keskiviikkoaamuna kello 9–11. Uudistusprojektin vetäjä Simo Hiltunen puolestaan päivystää samaan aikaan Kalevan verkkolehden livechatissa. Päätoimittaja Markku Mantila (p. 050 311 7777) on tavoitettavissa keskiviikkoiltana kello 17.30–19.

Työn edistymisestä kerrotaan pitkin matkaa Kaleva.fi:ssä ja Kalevan Facebook-, Twitter- ja Instagram-profiileissa.

Kysymyksiä ja vastauksia tabloidista ja uudesta Kalevasta.

Katso Kalevan lukijakiertueen aikataulu.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (104)

Sekavaa , ainakin viikonloppulehdet , kun tottunut aukaisemaan aamun lehden , on siinä ollut jotain mieltä selailla ja lukea selkeitä juttuja. Nyt kaikki puuroutuu , missä lehden etusivu. Normaali lehden lukija haluaisi lukea kaikki yhdestä lehdestä , en ole tottunut lehtien osalta palapeli hommiin. Jospa palapeli rauhoittuu aren koittaessa. Tilaus taitaa jäädä uusimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi tabloidi on surkea.Sekava,jutut siellä täällä.Ei uutisia.Ei mitään järjestystä.Vanhasta Kalevasta tiesi missä järjestyksessä jutut on.Aivan kuin lukisi useaa huonoa lehteä joissa ei uutisia vain keksittyjä juttuja.
Pitänee harkita tilauksen lopettamista jos ei muutu paremmaksi.
Lopputulema.Ei mitään hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli pikkuisen liian pieni lehestä kun ei saatu mahtumaan tv-ohjelmia ainakin ranskan ja ruotsin ohjelmat puuttuu jotka ennen mahtuivat hyvin sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululainen ei hyväksy muutosta, ei minkäänlaista. Eikä ole ainoa asia. Vaikka koko maan lehdistö on siirtymässä tabloidiin, joka tarkoittaa sujuvaa aineiston ja uutisten vaihtoa myös Kalevan lukijoille, niin ei. Menee kukkamyyjien paperi, ei voi sytyttää saunaa... kertooko tämä lopulta siitä, kuinka paljon arvostelijat sanomalehteä lehtenä sisältöineen arvostavat. Toimittajien ja painajien työtä, jakerluporrasta ja konttoria lukuunottamatta. Jos näin on, niin hävettää moinen junttimaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äläpä liioittele ! Vai koko maailman lehdistö tekee sitä sun tätä..hohhoijaa. ei tarkoita että täällä nurkassa pitäisi kaikkia matkia..sitäpaitsi, tämä uusi koko on surkea..sen huomasi tänään torstaina varsin hyvin, jutut meinas sekoittua pahemman kerran heti ensimmäisellä aukeamalla. Ensin juttua kalevan keskusta puolueesta, heti vieressä potilas, ja alhaalla hiton pienellä präntillä menehtymis uutinen..että osaa olla sekava..no tilaus loppuu pian jos ei malli muutu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...sitten jos vielä ilmoitushinnat muuttuvat pienemmiksi niin voin jatkaa ilmoituksillani lehdessä, muutoin jään pois niistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli jo aikakin. Sanomalehden lukeminen tabloid muotoisena on huomattavasti kätevämpää. HYVÄ!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miettikää vielä! Hesarin tabloidiuudistuksen myötä Kaleva alkoi kerralla tuntua miltei Hesarin veroiselta lehdeltä. Nytkö Kaleva alkaa samaan seuraan? Luen molempia päivittäin ja Hesari lähti alamäkeen siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä muutos. Eihän meillä ole polkupyörissäkään 2 metristä eturengasta ;-) kuten oli ensimmäisissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpäs oli huono uutinen. Aamuiset lehden levitykset aamiaspyödälle jää nyt tekemättä. Sunnuntai lukunautinnot ei enää ole samanlaisia tabloid lehdellä. Perutkaa ihmeessä tämä päätös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt olen sitten ex kalevan lukija! Onhan se selvää että jos koko puolittuu lehdessä ja silti mainosten suhteellinen osuus kasvaa niin en viitsi maksaa pelkästään mainoksista tuota kallista hintaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä se alkaa lehden tason alamäki kuten Hesarillakin. Onnea valitsemallanne sisältöä köyhdyttävällä tiellä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neuvostoliitossa ei tarvittu tabloideja. Totuuden esille tuomiseen riittää selkeä tiedotuslehti ja taide on sitten erikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on tosi hyvä juttu. Nykyisen Kalevan lukeminen muualla kuin ruokapöydässä on aina ollut täyttä tuskaa. Tabloidikokoisena Kalevan voi hyvillä mielin ottaa matkalukemiseksikin, lukea junassa tai bussissa. Fiksu päätös Kaleva!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.. no en tilaa sittenkään ... sen verran puolueellinen tämä puolueeton lehti ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (104)

Uutisvirta

68
OYSin parkkitalo suljetaan viikonvaihteessa – purkutyöt muuttavat kevyen liikenteen reittejä sairaala-alueella
44
Sipilä hallituksen neuvottelusta: "Nyt on kyse ensisijassa kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, ei niiden muuttamisesta "
36
Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sunnuntaiaamuna pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä
29
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
26
Kiireellisellä hälytystehtävällä ollut poliisiauto suistui yöllä tieltä Raahessa väistettyään rekkaa - molempien kuljettajien toimia tutkitaan
26
"Suunnittele ruokaostoksesi, ja vähennä liha- ja maitotuotteiden kulutusta" – SDP:n ilmasto-ohjelmassa päästöjä vähennetään viidellä toimenpiteellä
24
Kiertokaarelle jäi viime vuonna 7 000 tonnia jätettä, jolle etsitään paikkaa – Laanilassa poltetaan vain kotitalouksien jätteet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image