Kotimaa

Kaksikko sai tukia ilman perusteita - vankeustuomio ja jät­ti­kor­vauk­set

Kotimaa 19.2.2014 13:16 | Päivitetty 19.2.2014 14:31
Kaleva

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1989 syntyneen miehen ja vuonna 1969 syntyneen naisen ehdolliseen vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä petoksesta, perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä sekä rekisterimerkintärikoksesta.

Lisäksi he joutuvat maksamaan yhteensä yli 170 000 euroa perusteettomasti maksettuja tukia Maahanmuuttovirastolle. Heille oli maksettu ilman perusteita muun muassa vastaanottorahaa, toimeentulotukea sekä muita vastaavia tukia.

Miehen ehdollisen vankeusrangaistuksen kesto on vuosi ja kuusi kuukautta, ja nainen sai vuoden ja kymmenen kuukauden ehdollisen tuomion.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (182)

Ehdollista? Häh? Tämähän on törkeä petos. Suomalainen saisi vastaavasta 3 vuotta ehdotonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki saa samanverran tukia, maahanmuuttajat eivät saa yhtään enemmän kuin suomalaisetkaan.........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei paha. Hyvä vinkki tienata 170000 tonaa ja ehdollista vankeutta, huumeista 15000:lla sai vuosien linnareissun. Ei kannata huumeita myydä vaan huijata tukia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On luotu tosi hieno luotettava ja varma systeemi tukien maksamiseksi . Miten tälläinen on edes mahdollista ?
Hakemusten käsittelijät ovat varmasti tehneet pahat virkarikokset joista heidät on laitetta syytteeseen .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuuttomasti turvapaikanhakijoille rahaa jakavat viranomaiset pitää saada tilille, se olisi se pääasia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mieltä lämmittää erityisesti se että tulijat saavat etti verovaroin palkatun "personal trainerin" joka kertoo kaikki hanat mistä sitä ilmaista rahaa virtaa ja huolehtii ettei mitään etuutta jää käyttämättä. Tuskin tulokkaan täytyy edes hoitaa sitä hakemussotaa (sitähän ei heille ole kuin kantasuomalaisille) vaan ao. viranomainen tekee paperit, pyytää vaan puumerkkiä alle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt mä tiedän, itsekkin voisin alkaa huijaamaan kelaa sossua ja kaikkia!! Kerran tuomiot ovat yhtä tyhjän kanssa, siis ehdollisia. Voisin hakea sitä turvapaikkaa ruotsista, koska tämä maa on niin mätä, täällä saavat pakolaiset paremman ihmisarvon ja paremmat kaikki tuet, kuin suomalaiset, milloinkohan alkaa kansalle riittä ja menee kuppi nurin, kyllä kaikkea kestää hetken ainakin.. Mutta voisitte HERÄTÄ tähän todellisuuteen, kun joutuu nähdä nälkää päivittäin, niin alkaa rapistua näky paremmasta huomisesta, ei tämä maa ainakaa tarjoa kannustimia, kaikesta rangaistaan ja verotetaan. Ja sitten jos kansan ei tarvii tietää, niin voidaan juttu salata, niinkuin vihanneksen tapaus vantaan kaksoismurhaajasta todisti. Hyväksikäytetään ensin vuosia ellei kymmeniä vuosia, sitten ihmetellään, miksi olen niin vihainen tätä yhteiskuntaa kohtaan ja poliiseja kohtaan, siksi kun yrittivät tapattaa mut! Mulla on todisteet siitä, mutta kyllä ne osaaavat nekin multa viedä, eikä niitäkään oo siis koskaan ollutkaan, niinku aina käy! Poliisi on se pahin rikollinen, mulla on mustaa valkoisella siitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätähän tää on täällä suomessa, menen pakolaiseksi kohta ruotsiin, koska siellä ei poljeta ihmisarvoa eikä viedä sitä. En ymmärrä mikä tätä maata vaivaa, hyysätään alkoholisteja, auta armias, jos lopeta ja haluaisit takas tähän yhteiskuntaan, niin jopas on lausuntoja kirjoiteltu, niin pahasti, että on maine pilattu. Ihankuin oisin pahinkin sekakäyttäjä vielä, no enpä oo, ne vie multa lääkkeetkin oikeudettomasti, ensiks ne väitti että ostan kadulta lääkkeeni, nyt väittävät, että käyn kyselee lääkkeitä ennen aikoja, mikä ei kyllä pidä paikkaansa, mutta jos ne niin väittää, ni se on näköjään niin , vaikka olisi valetta, niinkuin onkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos yrittäjä huijaisi verottajaa, eli toimisi siten että valtiolle jäisi maksamatta verotuloja 170.000 euron edestä, joka olisi samansuuruinen vahinko valtiolle kuin tuo 170.000 euron tukihuijaus joka tukimääränäkin ihmetyttää, istuisi linnassa ilman muuta ja pitkään. Tuomiot tulisikin asettaa tukihuijauksissakin sen mukaan kuinka suuresta taloudellisesta vahingosta on kysymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraavaksi äänestän persuja ja TOIVON että he saavat korjattua tällaiset vääryydet,ihme homma että näistä ei puhuta missään ikinä julkisesti,hiljaa vaan työnnetään kansalaisten rahoja,eipäole ihme että tulijoita riittää..
Miksi kansalaisilta pimitetään totuus raha määristä tälle porukalle?? Vedotaanko aina vaitiolovelvollisuuteen?
Se ei ole mikään syy kun yhteiskunnan varoja syydetään,joita ei omatkaan kansalaiset saa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät taatusti maksa mitään takaisin!
Oikeudenkäynnit on pelleilyä, kyllä siellä on kukkahattutätejä neuvomassa kuinka rahat on piilotettu!
Ovat eläneet koko ajan yhteiskunnan elätteinä ei omaisuutta jne!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa kannattaa olla enää maahanmuuttaja. Kun jollekulle voidaan jostain kumman syystä myöntää 170000 € maahanmuuttoviraston toimesta tukirahaa, olisi aika sulkea koko virasto. Huh huh. Jos on suomalainen korkeastikoulutettu, asuntovelkainen ja työtön, toivoo että voisi muuntautua maahanmuuttajaksi ja saisi sitäkautta rahat velanmaksuun ja elantoon. Tehkääpä Kalevan toimitus selvitys mitä määriä maahanmuuttaja saa kaikista luukuista yhteiskunnan tukea niin alkaa silmät aukeamaan. Liityin muuten juuri äsken perussuomalaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän asian pitää olla kaikkien puolueiden agendalla. Nyt tarvitaan myös miinus ääni, jotta tyhjän p:kan puhujat saadaan pois kansanedustamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tukia maahanmuuttovirasto myöntää? Varmaan alkupasukkaat ja mamut saa sossusta samanverran jos maahanmuuttovirasto myöntelee 170 000 euron tukia, olkoonkin että saajilla tässä tapauksessa ei ollut puhtaita jauhoja pussissa(no pun int.)! Mutta hakemukset(?) on käsitelty ja tuet myönnetty niiden tietojen(?) perusteella. Aikavälikin on sinänsä sama, koska suomessa tuet myöntää suomalaisille Kela tai sosiaalitoimisto! Sitä paitsi tuo summa on ainoastaan perusteetta maksettu osa, oikeutettu saantiosa tuohon päälle vielä! Herätkää nyt ihmiset, meiltä loppuu leipä kohta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moneltako vuodelta tuo perusteeton 170 000 euroa on syntynyt? Lisäksi tuohon pitää laskea tuki, jonka ovat oikeutettuja saamaan! Laki ei todellakaan ole sama jokaiselle, tai paremminkin lakia luetaan eri lailla kantasuomalaisille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä virkailijoidenkin pitäisi saada syyte. Ei tuollaista virhettä vahingossa tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VINKKI: Lupaan, että rahaa löytyy, kun etsitään heidän piilonsa. Vaikka rajojen takaa, tai tuttavien kellareista........ ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

luultavasti vuodessa saadut rahat kyseessä? ei tavan pulliainen tuommosia tienaa! Ihan oikein, postimerkki perskannikkaan ja sinne mistä tulikin. kunhan ensiks on maksellu rahat kiltisti takasin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (182)

Uutisvirta

8:02
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely
7:19
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
7:00
Kalen! kalluppi: Kehukko nää kaveria?
7:00
Jääkärikypärä, Ukko-Mauser-pistooli ja ansiomerkki ovat keräilijöiden aarteita – aselait lähes pysäyttivät aseiden keräilyn Tilaajille
7:00
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
6:24
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
6:21
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
29
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
23
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
9
Tutkinnanjohtaja vahvistaa MTV:lle: Oulun vyyhdessä epäillään, että yksi nuorista tytöistä huumattiin tiedottomaksi ennen tekoa
6
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
2
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
1
Poliisi: Jopa parikymmentä saksalaista ja hollantilaista miestä nujakoi ravintolan luona Levillä
1
Me aikuiset olemme luoneet todellisuuden, johon lastemme on sopeuduttava Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

102 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image